Godmorgon slutet på veckan

Körskolan är mitt andra hem. Känns tryggt. Mamma backar upp i stallet på morgonen så tar jag efm. Alla ska ridas för nästa tävling / meeting är snart —> Sundbyholm . Har aldrig varit där. Skulle rida SM på Hilda där men vi valde att stryka oss. Hört väldigt bra om det och att de ska anordna fantastiska tävlingar .

Tänkte på en sak. Ni som har häst och rider. Hur lägger ni upp er säsong inför inomhus ? Tar ni en paus mellan inne och ute? Vet checkar ni? Börjar ni tävla lite lägre första starter inomhus ? Hatar egentligen den brytpunkten . Första starterna inne så har man vant sig att gallopera i stor galopp till att nu få in sina korta distanser snabbare.

Hur ser er inomhusplan ut? Mål? Berätta gärna. Blir intressant att se hur ert upplägg ska bli!

4 thoughts on “Godmorgon slutet på veckan

  1. Jag fortsätter tävla på precis som vanligt när inomhussäsongen börjar & brukar köra vetcheck innan vintervilan 👍

  2. Har haft skadade hästar och sen nya hästar så blir väl mest att komma igång igen och förhoppningsvis hoppa lite morgondagens vinnare kval:). Men har inte helt bestämt vilka tävlingar än😅

  3. Rider ungefär halva säsongens tävlingar i stöten innan hästen får en liten minipaus då det kanske blir tre veckor mellan tävlingarna så den kan få en hel vecka att mest ridas ut osv för motivationens skull. Annars går jag inte precis ner i klasserna men ser till att välja riktigt bra tävlingsplatser för första inomhus + ha tränat inomhus inför det skiftet liksom, så att man vant sig. Vetcheck gör jag innan sommarvilan (min häst får lite tävlingspaus både på vintern och sommaren pga bor så högt upp att det inte riktigt går att tävla utan uppehåll någon av perioderna, framförallt inte vintern då) men med vila menar jag kanske 2 veckor väldigt lätt arbete och typ totalt 4-5 veckor tävlingsuppehåll. Försöker synka vintern med att klippa efter vilan och inte precis innan så dom kan vila utan att bli helt tokiga, just eftersom det kan vara svårt rent praktiskt med väder och så för mig att hålla igång och absolut inte tävla när det är som kallast. Vad gäller tävlingsplanering i övrigt försöker jag sätta en preliminär plan för hela säsongen över vilka tävlingar som kan passa men vilka klasser jag rider beror på hur det går, men har också mål med tex ”denna innesäsongen ska jag vara stabil i den klassen och debutera den klassen”. Debuterar dessutom helst utomhus eftersom det är större ytor. Oj vad det blev långt men ja lite så tänker jag!!

  4. Insåg nu att herregud jag skulle ju kunna vara din mamma….ha ha ha….men jag tycker du är jätteduktig och följer dig för hästarna (kanske inte så konstigt att vi inte har så mycket gemensamt i övrigt då jag är 40 (!!!) men du har även nån äldre följare 🙂 ). Du gör ett fantastiskt jobb. Kanske lite av den dröm jag själv hade i din ålder men inte möjligheterna. Inte ens att äga en egen häst då men hade möjlighet att låna och rida kompisars. Idag äger min egen häst Wiiiiii. Livrädd ett tag för att hoppa efter att jag fött mina två barn. 60 cm var livsfarligt. Nu äger jag min egen häst och jobbat oss upp till att tävla lokala tävlingar på 1m. Jättestolt över mig själv och ändå ganska nöjd där ändå. Målet med vintern är att få stadiga rundor på 1m. Speciellt då min häst trivs bäst på stora utebanor. Men kämpar på. Vet check åker vi inte på i förebyggande syfte men massage regelbundet och hon går ute och rör sig hela dygnet. Pigg o glad häst med varierad ridning 5-6 dagar i veckan. Lycka till i Danmark!! Ska bli kul o följa den utvecklingen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *