Två vändor till tävling

  Idag ska jag till Ribban i Malmö, super fin tävlingsplats, och trevligt att den är typ i centrala Malmö. Lite go stämning så! Laissa är först ut. Hoppas på bra ridning och gott humör från Laissa. Idag hoppar vi en 1.30 tillsammans då jag ska debutera 1.40 på henne på lörd. Senaste 1.30 vi hoppade var hon så fin och jag red super bra. Men slappnade av lite i en sväng, plus där satt funktionärer vid hindret och Laissa skyggar ju alltid för människor vid hinder om man inte är på henne. Där tog hon chansen och jag fick lägga en volt men var felfri resten. Onödigt men jag vet ju också att jag alltid måste vara lite extra på henne så är hon där. Så det tar jag med mig till denna starten. Kommer att byta hästarna sen. Lämna Laissa och trimma Joe där hemma. Därefter åka med Fia & Lux som ska hoppa en 1.20. Debut med Fia för mig och Lux ska bara hoppa den klassen för att få kommit ut, samt mjukstarta efter sin lilla ”skada ”. Nu håller vi tummarna för en bra dag på jobbet!

14 thoughts on “Två vändor till tävling

  • Du skriver som om att det är tvunget att ett arbete genererar en säker inkomst. Ett arbete kan såklart vara obetalt eller ha en osäker inkomstnivå. I Nellies fall så är det ju så att om det går bra för henne på tävlingar så höjs värdet på hästarna samt på Nellies varumärke. Och om Nellie inte skulle rida/tävla hade troligtvis hennes inkomster via sociala medier minskat. Därtill har hon ju nu hästar i stallet, som hon själv inte äger, och som hon sannolikt får betalt för att rida/tävla. Utifrån ovanstående tycker jag det är fullt rimligt att Nellie kallar sitt ridande/tävlande för ett arbete.

   • Det är inte ett jobb om man inte tjänar pengar. Jobb på så sätt men inte ett ”riktigt” jobb. Ingenting mer att diskutera. 😊

    • Finns mycket som är arbete utan att man för den delen tjänar pengar på det, arbeta ideellt gör många och det är enligt definition arbete. Du kan inte hitta på egna definitioner som passar dig så fungerar inte svenska språket.

     Men sen så är det ju väldigt uppenbart att hon tjänar pengar på att hålla på med hästar, hon har ju sponsring från bla alfab, ps of sweden, aequipment osv tror du hon fått sponsring från dem om hon inte tävlat liksom? Vilken värld lever du i? Bara för att bloggen är hennes primära inkomstkälla så innebär ju inte det att hon inte kan ha fler jobb vid sidan av, att rida och tävla hästar är ju något hon tjänar pengar på och är därmed också hennes jobb.

    • Fast Nellie tjänar ju pengar på det. Bara för att hon inte får betalt per timme eller en månadslön så betyder ju inte det att hon inte får betalt. Om du inte förstår att sponsring och sociala medier ger Nellie en inkomst så är det väl ändå uppenbart att hon inte rider andras hästar för att vara snäll?

     • Varje gång du får pengar för en tjänst så är det ett jobb. Och nellie tjänar väll pengar till viss del på hästarna? Vilket innebär att det är ett jobb utan säker inkomst källa men så är det för i stort sett alla egenföretagare.

  • Skulle absolut gissa att Nellie tjänade pengar, framförallt lär hästägarna betala Nellie för att hon tränar och tävlar deras hästar. Så oerhört onödigt och avundsjukt med dina kommentarer, det måste sticka oerhört i dina ögon vad Nellie tjänar sina pengar på. Du måste vara ytterst missnöjd med ditt eget jobb eftersom du visar din avundsjuka så tydligt. Tramsigt.

  • Hon skrev ju igår att hon hoppade 4/5 hästar så antar att hon menar att hon hoppade joe, lux, Laissa och fia. Antar att hon räknar med Evo där som femte och ohoppade hästen där. Men inget säkert, hon kan ju räkna Tore men det låter lite konstigt eftersom Smilla jag hon som ”sin” nu

   • Då kan jag omformulera frågan till varför inte Evo ska med 😅 Har inte sätt han hoppa/ridas sen den senaste tävlingen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.