Status på livet

Här kommer ett öppet och ärligt inlägg om livet right now. Det är ganska spännande att sätta sig ner i perioder och reflektera över hur livet är just nu. För en månad sedan skulle nog det här inlägget se annorlunda ut jämfört med hur min status på livet ser ut nu i den här perioden. Om en månad kanske det har förändrats igen, för det är så livet är uppbyggt enligt mig.

Jag har kommit in i en väldigt fokuserad period. För ett tag sedan var det mycket som var nytt för mig i livet. Lära mig leva utan Hilda som har vart ett stort stöd för mig i jobbiga stunder, som när det har vart jobbigt med kompisar tex, då har hon tagit min tid. Kevin kom in ganska snabbt i mitt liv som jag såklart är väldigt glad över. Men när en person kommer in så snabbt så lägger man mycket fokus på det. Som lära känna, umgås i olika situationer och sammanhang, sen blir man kära och då blir det ett nytt kapitel bara det. Jag köpte Lux och det var en stor grej för mig och min familj. Lära känna honom, tävla, träna och rida på ett annat sätt. Så alla dom grejerna ovan som är nytt spelar ju också in lite i hur man mår. Jag har vart glad men också lite vilsen då nya saker i livet har ju uppstått och tagit mycket tid. Nu har den tiden passerat och jag har kunnat landa i tex Lux. Känner honom mycket bättre nu och kan hans starka och svaga punkter. Jag har landat i mitt förhållande som tar tid, men som inte tar min tid på ett negativt sätt som jag kunde känna i början. Nu är man säkra på varandra och bara finns där som en trygghet. Det är skönt!

Just nu känner jag mig alltså väldigt trygg på alla plan och det märks på mitt humör och välmående generellt också. Jag har hittat fina vänner som jag inte trott att jag kan klicka med men som visar sig i skarpa situationer är den bättre för mig. Där man egentligen ska bli besviken och ledsen på personer som står mig nära blir jag istället glad när personer som inte står mig alls nära träder fram istället. Då blir hela situationen som luft för mig och jag pallar inte ens lägga min dyrbara tid ( min tid är dyr, precis som din)  på sådana människor. Min tid lägger jag på människor som vill mig väl som kompis-  för RÄTT anledning, människor som inte är upptagna med sig själva och alltid ställer sig själv i första rummet 24/7.  Nej tack, Det är inget för mig och blir en varningsklocka, , då tar jag hellre mig själv och mitt liv i första hand och vips blir till och med jag en bättre version av mig själv. Det är fan viktigt att sätta sig själv i ett tomrum ibland och se över människorna man har i sitt liv och även se över hur man själv mår eller beter sig mot människor, ofc finns alltid tvåsidor av ett mynt. Men jag är snart vuxen, några månader kvar. Då vill jag kunna leva vuxet, tänka vuxet, agera vuxet…

Är alltså väldigt taggad för kommande saker, 18, ta körkort, 18 års fest, tävlingar ,flytta. Det är mycket som kommer ta tid och då har jag det hellre smalt med saker som får mig att må bra, huvudsaken är ju att dom sakerna om det så är en kompis eller fler, hästarna, pojkvän eller bara familj, whatever så ska det kännas och visas utåt också.

 

3 thoughts on “Status på livet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *