När tiden blir för stor smyger hatet närmare inpå

Jag kom ihåg för några år sen när jag bloggade, då var det alltid samma period under sommar & vinter som hatkommentater flödade i mina kommentarsfält. Slutet av sommarlovet & efter nyår. Slutet på ledigheten för många, men uppenbart för många dagar för ungdomar att klara av att sitta hemma. Då var det rastlösheten som slog in & det var mkt skit som skrevs. Tråkigt.

Idag är det bättre klimat på mina sociala kanaler. MKT bättre. Säkert även för mina läsare vuxit i sin kostym som jag & blivit säkrare. Kill them with kindness, right 🙂

Jag tycker överlag att klimatet blivit bättre på nätet. Okey, kanske finns nån gammal skvallerblogg som håller igång, men inget mer än de. Riktigt härligt faktiskt & det visar väl stort att rättvisa & det goda vinner ofta, inte alltid, men ofta.

Sen hur är det i skolan? Då jag inte går i skolan mer så blir det svårt att hänga med. Följer min syster lite & självklart är det ett tufft klimat. Nån tjej styr & ställer & alla jamsar med. Det är intriger & avundsjuka. Killar kan samsas och hänga flera, men vi tjejer väljer ut exakt den vi vill vara med, sen så är det så. Ratar lätt andra tjejer & slåss mot varann genom sociala medier. Jag hoppas även att klimatet på skolorna blivit bättre eller kommer bli bättre.

Nu ska jag ta mig ett dopp i havet. Sen sätta mig några timmar med körkortet. Samtalen flödar in från vänner som tagit det typ idag eller i dagarna. Så kul! Blir så pepp. Mindre än 2 månader kvar nu & allt ska ska sitta verkligen. Ikväll ska jag ut och köra bil. Åka tillbaka till stallet & pussa mularna.

Det är 34 grader varmt idag. Hur gör ni med era hästar? Står de ute i vanlig ordning eller tar vissa in dem över värsta timmarna? Gå ut på kvällen?

 

28 thoughts on “När tiden blir för stor smyger hatet närmare inpå

 1. Jag försöker alltid ta in mina hästar en stund på dagen, duschar dom o låter dom stå o vila, sen släpper jag ut dom ganska sen igen oså går dom ute natt

 2. Nu har värsta värmen lags sig här men för någon vecka sen tog vi in under dagen (kl 12) och lät dem sen gå ut vid 19 för att vara ute till 23

 3. Jag låter mina äta frukost inne, tar in dom för lunch och släpper ut dom igen vid 5. Då har dom också hunnit sova lite extra, då dom inte sover lika bra ute som inne. Så dom har ju 5 h inne, men går annars alltid ute. På vintern står dom flesta på box på nätterna.

 4. Många tror sådana kommentarer beror på för lite fritid osv, det handlar inte alltid om det. Kan helt enkelt vara sant eller någonting man tycker.

  • Att snacka rent elakt skitsnack om något är varken sant eller okej att uttrycka! Om man har tid att kommentera hat till någon har man definitivt för lite att göra!

  • Ja men alla är inte intresserade av att höra dina åsikter heller? Har du bara elakheter att säga kan du ju lika gärna vara tyst…

    • Då får du gärna förklara! Principen är ju att om man inte har något snällt att säga, så säger man inget alls! Om det är sant, då handlar det inte om att vara elak utan då tar man upp det direkt med personen om dennes beteende är skadligt mot något/någon på något sätt! Man sitter inte och skriver elaka saker över internet utan att kunna stå för vem man är!

 5. Tror att hästarna mår bäst av att vara ute så mycket som möjligt, dock bäst om de finns skugga i denna värmen i hagarna, men du verkar nt ha dina på sommarbete eller många timmar ute?

 6. Jag är svensk men bor utomlands, och jag måste säga att det här som du beskriver om vad som händer i skolorna känns otroligt svenskt. Man väljer en kompis och vill inte släppa in nya personer.
  Håller verkligen med om att det är en otroligt tråkig attityd som jag upplever är väldigt vanlig i Sverige.
  I det landet jag bor är alla med alla och det är väldigt lätt att släppa in nya personer vilket jag tycker är väldigt skönt 🙂
  När man kommer till Sverige är det verkligen en helt annan social kod och jag känner mig alltid så lättad att jag bor i utlandet!
  Det är dock väldigt intressant vrf det är så här just i Sverige och inte i andra länder…
  Väldigt flummig kommentar och hoppas ingen tar illa upp 🙂 ni svenskar är annars väldigt härliga!

 7. Min upplevelse från skolan i dagsläget (jobbar som kurator) är att mycket sker på sociala medier över kvällar och helger men följer med till skolan där man möts öga mot öga och ”gör upp” konflikten som jobbats upp under flera dagar – och då sugs ofta fler in, det är åskådare och påhejare som blåser liv i konflikterna för att det är kul och spännande när det händer något. Vi vuxna på skolan har ofta ett helsike att hänga med i svängarna i vad som faktiskt ligger i botten när man har ett gäng förtvivlade elever hos sig eller en vansinnig förälder som ringer och skäller. Har man tur så är eleven ifråga ganska öppen och visar vad som skrivs så att man har ett hum om vad som sagts, men det är inte så enkelt att lista ut (och bevisa!) vem som ligger bakom olika alias.
  Förutom kränkningar på sociala medier upplever jag att flertalet ledsna elever jag stöter på känner sig ensamma och utanför, de har varit tajta kompisar med någon/några i hela skolgången upp till högstadiet men när de börjar hos oss (flertalet skolor som slås ihop) så händer det att kompisgängen tunnas ur, vissa har ”vuxit ifrån” de andra eller bara söker sig till nya kompisar – men så är det en kvar som kände sig trygg i det gamla gänget och inte alls är förberedd på att det kan komma att förändras. Just denna situation brukar bli bättre men det kan vara lite dramatiskt i början och kräver stöttning…
  Nu drar det ihop sig för terminsstart igen om ett par veckor och en ny omgång sjuor, första veckorna är SUPERviktiga när de kommer till sin nya klass – det är där man lägger grunden för tiden framåt.

 8. Tyvärr så stämmer det inte. Många ”troll” på andras bloggar ex Bianca ingrosso. Jättetråkigt. Livet i skolan och i ridklubben är fortfarande A och B lag. A laget får massor av kommentarer på insta typ ”jag för du är så snygg” ”finaste bästaste” de andra knappt nåt. I klubben är det a-laget som blir uttagen till jag oavsett resultat. Omöjligt att ta sig in. Oftast de m fetast plånbok som styr hela klubben. Man måste bara lära sig att sköta sig själv och inte bry sig annars orkar man inte!

 9. Tar in vid morgon/lunch o släpper ut mot kvällen igen o låter dom stå ute på nätterna , för våra hästar orkar inte stå ute i den värmen . 🙂

 10. Vi har haft runt 30 till som högst 36gr i sommar & vi har faktiskt aldrig tagit in våra. Dock går de på bete. De får extra mash + salt & blandat med mycket vatten varje dag efter träning + har massor med skugga i hagen. De har klarat de jättebra 👍

 11. Vi har ju inte så mycket bete kvar så min kommer om några timmar om dagen och får äta så mycket hö han vill. Vi kan inte fodra i hagarna då vi har naturbetes hagar så han kommer in och äter.

  Dessvärre tycker inte alltid min att livet är så värst rockigt inne på boxen alla dagar så då får han äta sitt hö i sjukhagen när han tröttnat på boxen 🙈

 12. Tyvärr stämmer väl inte ”kill them with kindness” in på hur du hanterar kommentarerna alltid. Du kan ibland ignorera vänliga kommentarer, och svara sarkastiskt om någon inte håller med dig, ofta med ”puss” som avslutning. Ignorera de som du tycker uttrycker ”hat” ( fast det är ju oftast avvikande uppfattning bara) och svara på de vänligt ställda frågorna/synpunkterna. Det verkar vara många som inte får svar!?

 13. Mina hästar kommer in på förmiddagen och går ut runt 19:00 igen. Värmen är fruktansvärd för dom och flugor & bromsar gör det inte bättre. Innan jag släpper ut dom ducshas dom och på med massa flugmedel! Rider gör jag 05:00 på morgonen eller 22:00 på kvällen!:)

 14. Vi har ordnat så vi har stallet öppet, de får in och ut ur sina boxar som de vill! De väljer själv att gå in när det är för varmt. Nu har vi bara två hästaa hemma därför vi kan göra på detta vis.

 15. Jag tar helst in dom värsta timmarna på dagen, mellan typ 11-15 sen släpper jag ut igen och låter dom antingen va ute hela natten eller ta in typ 22-23.

 16. Jag tar in en stund mitt på dagen om hästarna känns medtagna/svettiga/trötta och låter dem istället gå några timmar på kvällen, men jag tycker flugorna är det värsta just nu och rättar mig en del efter dem. Mina hästar gillar inte flugor och kan få lite panic av bromsar och styngflugor (kohagar nära) och det hjälper inte ens med alla flugskydd i världen just nu känns det som, så jag får helt enkelt ta in och släppa ut några gånger extra om dagen just nu men det gör jag gärna för mina pälsklingar 😀😍

 17. Vi har just nu ”vänt” dygnet för våra hästar i stallet där jag står uppstallad, ute på nätterna när det är svalt och med mindre flugor och så får de vara inne över dagen. Rider oftast inte förrän kvällstid ändå så min herre hinner vila upp sig över dagen så som de hade gjort på natten annars. Funkar bra för oss och hästarna verkar nöjda med det upplägget! 😊

 18. Om det är över 25° och hästarna verkat irriterade av flugor och sånt brukat de stå inne några timmar mitt på dagen under värsta värmen, kan tar in runt 11 och ut igen runt 2 elr så. Rider oftast på kvällen då går alla in, sen får de kvällsmat o sen ut hela natten. Brukar funka bra för oss!

 19. Hej Nellie!
  Jag hoppas verkligen du får ditt körkort! Det är sån befrielse när man verkligen har de. Och om man har tillgång till bil😊 en nyfiken liten fråga tar du fortfarande körkort för automat?? Jag kom ihåg när jag va i din ålder så sa jag att jag skulle ta automat för att de lättare men de nog smaksak😂 för mig drog det ut på åren innan jag tog mitt för att jag blev skrämd när jag hade en kille som ville jag skulle provköra när jag va 18😂 men när jag väl bestämde mig tog jag för manuel för då kan jag köra vilken bil som helst fall om jag kanske måste låna nån annans. Det jag glad för annars blir man ju begränsad att bara få köra automat. Så hur tänker du där?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *