Bra system med hästarna nu

Så glad man blir när hästarna känns fina och man äntligen får till grymma pass på allihopa. Det ger mig en boost i vardagen samt i jobbet, även dom styrka och plus på deras konto. Alla hästarna kan nu tex gå i skrittmaskin förutom Lux… Försökte få in honom i den imorse efter passet för att skritta av honom mer och få bort eventuella slaggprodukter, men icke sa han. Nej men han blev för spänd och när han blir det stänger han bara av, hade lätt kunnat hoppa över. Inte bara det att han är ett djur men också alldeles för mycket pengar för att en sån skit olycka ska hända….

Men jag märker verkligen att skrittmaskinen ger resultat. Joe tex som jag skrivit om innan som vart helt kaos, senast igår lix. Kunde bara skritta och trava. Igår släppte jag honom i skritten på kvällen i 30 min trots att han tränades på dagen. Imorse släppte jag in honom där i 30 min innan passet så att han var fram skrittad. Klättrade helt plötsligt tio steg fram i utvecklingen från kaos. SÅ FIN, kunde galoppera som innan, jobba med galoppbommar och ta ett lågt språng. Det som behövdes var antagligen att få han avslappnad och få bort eventuella spänningar och få ner energin. Dom lufsar ju runt väldigt bra i skritten och trampar på där inne liksom. Så glad för den, verkligen ett plus i vardagen. Super om jag vill steppa upp konditionen och träningen lite inför större klasser med att rida dom på morgonen / dagen sen släppa dom 40 min i skritten på kvällen. Så man får till två pass men inte alltid med ryttare. Skritt stärker dom så fruktansvärt mycket också men om jag ska vara ärlig, hur mycket fokus lägger jag på skritt? NAh, inte 40 min varje dag inte…

Har just pluggat teori, shit det känns som att vara tillbaka i skolan. Hann göra fem test och hade 100% på alla. Nu kör vi och tar det där jävla körkortet;)

8 thoughts on “Bra system med hästarna nu

  1. En skritt är säkert bra men för hästarna att gå i den i 40 min känns inte så roligt. Tänk dig själv att gå runt i en cirkel så länge, man skulle bli galen. En stund absolut men inte så länge

    • Hon har endast skrittat & travat Joe i 2 dagar nu… Tror att hon har koll;) Verkar inte hoppa för mkt. Ca 1 gång i veckan är det nog

      • Jo fast det beror ju på honom säger hon ju själv. Det är också även bara nu, händer knappt satt. Skulle vara välbehövligt.

  2. Vi har en skrittmaskin jag brukar använda för effektivitet då jag också rider 5hästar/dag. Den ena trimmas när den andra skrittar fram, sen byter man så den ena är framskrittad och den andra skrittas av. Jag tror att man inte ska ha dom där för länge, men någon gång i veckan händer det att jag gör såhär! Annars fär dom gå ca 15 min, skrittmaskin är fantastiskt!

  3. I vårat stall i Tyskland där vi tävlar internationellt i hoppning låter vi hästarna skritta varje dag 45-60min. Tycker det är super, speciellt om underlaget är bra 👍

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *