Reality

Idag är det ett nytt avsnitt av NELLIE. Ett väldigt starkt & nära avsnitt. Jag misslyckas på två viktiga tävlingar. Den sista finns det en anledning varför, det får ni också veta. Jag är upprörd, arg och ledsen. Frågande & frustrerad. Lux knuffar mig så jag tappar min Nya Hjälm i backen….. ja, ledsen. Det är reality så jag tycker att det är viktigt för er att se. Jag är inte perfekt, jag kan också va hård i munnen i känsliga situationer och lugna mig sen. Det är mänskligt. In och kolla på avsnitt åtta, fokus, frustration , väldigt mycket där & då. Ännu en dag på fhs. Sov hemma igår och red två hästar , kändes skönt att byta miljö lite och sova i sin säng. Nu blir det fullt ös med event, filmning , träffar och kompisar tills söndag!

17 thoughts on “Reality

 1. Man blir lite ”paff” av o se dessa avsnitt speciellt denna. Jag trodde innan att din ridsport skulle kännas lycklig, glammig och allmänt härlig liksom men det känns snarare som den negativa sidan av ridsporten där det ända viktiga är resultaten och att utan resultaten så är inte ridningen något värt 😨..

  • Satsar man på den här nivån som Nellie gör så är naturligtvis resultaten viktiga. Det finns väl inga elitryttare som inte bryr sig om resultaten? Då hade de nog inte kommit dit.. det krävs ju en viss vinnarskalle för att ta sig till den nivån 🙂 och då är det väl självklart i att det blir en besvikelse i att det inte går som man hoppats på och tränat hårt inför.

   • Absolut men det finns också många elitryttare som högre värderar hästen och sporten och ser bra resultat som något sekundärt. Man är en lyckad person oavsätt om resultaten är bra eller dåliga men i Nellies fall uppfattas det som att hennes egenvärde som ryttare baseras enbart på tävlingarnas resultat.

    • Och sen är ju inte Nellie än heller på ”den nivån” än heller hon livnärar ju inte sig på sina vinster utan på bloggen. Hon tävlar ju till absolut största del samma tävlingar som alla oss andra.

   • Det är klart att man kan bli besviken men nivån Nellie rider på är inte den högsta på långt när. Det kanske är det som är felet. Man ser sig som elitryttare fast man egentligen är en i mängden som tävlar på den nivån. Sen kan jag förstå att det blir en press då sponsorer gärna vill se resultat om de ska fortsätta sponsra.

 2. Modigt att visa denna sidan da det bara ar manskligt att kanna sa! Ni kommer snart vara fit for fight igen. Tack for att du delar med dig av din resa! – Tittare i USA 🙂

 3. Hur fan kan du kalla hästen för hästjävel och vara förbannad på hästen när det är du som inte rider speciellt bra? Som din mamma säger varför hoppar du inte lägre klasser tills du faktiskt klarar av det? Tycker inte ditt beteende i avsnittet är okej i vilket fall som helst. Hur kan du vara så inställd på resultaten och sen verkar du skita i hästen och allt annat? Som någon annan kommenterade ovan , du är ju inte direkt på sån hög nivå heller att det kan spela så himla stor roll, du tävlar ju samma tävlingar som de flesta andra. Varför ska allt vara så fruktansvärt märkvärdigt hela tiden?
  Sen för att vara lite positiv. WOW Smilla. Vilken ridning, känns som att hon verkligen har kommit ikapp dig med sin ridning. Och hur jobbigt att du alltid måste poängtera att det är din häst och du som gjort jobbet. Allt hänger inte på hästen, Smilla ska ha en stor eloge.

 4. Nä, usch. Lämnar en dålig eftersmak faktiskt, jag vet att du är ung, besviken osv men beteendet känns faktiskt inte okej. Jobba på självkänslan och attityden 🙂

  • Instämmer! Man har all rätt att vara besviken men personligen tycker jag detta avsnitt präglas av en väldigt tråkig attityd. Det handlar inte om att vara besviken eller inte (för satsar man och inte når sitt mål är det rätt givet att man känner så), utan om hur man hanterar det.

 5. Blev väldigt tagen av detta avsnitt. Var så äkta, så ärligt. Alla misslyckas vi. Varenda en. Och det är just det som gör oss så starka. För utan misslyckanden finns ju ingen framgång.

  Är så galet imponerand av dig Nellie. Och denna serie ska du verkligen sträcka på dig för. Wow säger jag bara. Har läst din blogg sedan start men detta tar högsta punkt. Så galet starkt. Finner inte ord nog. Grym är du!!!

 6. Det viktigaste är väl inte resultaten? Oavsett nivå. Klappa lite extra på era hästar och var tacksamma för dom!

 7. Jag har inte sett avsnittet men jag har varit med tillräckligt länge för att veta att vid jobbiga dagar och stora känslostormar har man gjort saker man inte är stolt över, några sekunder man blivit sur och agerat på ett sätt man I efterhand inser är fel beteende.. Det är mänskligt och det är en lögn om man själv säger att man aldrig suttit i en sådan sits. Alla har någon gång gjort det.

  • Håller med. Och tror det är det Nellie vill visa – att hon inte är perfekt! Självklart finns det ryttare som klarar denna press galant.. men dels gar de nog inte er läsare i nacken, alt många fler års erfarenhet på nacken. Nellie är 17! Hormoner dansar och har sig. Tycker det är brundrabdvärt att visa en sida msn behöver jobba med ytor såhär. Och vet ni – MAN FÅR HA DÅLIGA SIDOD! Starkt Nellie <3

 8. Jag känner känner igen mig så ! Jag reagera exakt likadant som du på min senaste tävling! Min häst stanna ut sig på 90 cm. Som vi hoppat 50000 gånger. Ja jag kalla han hästjävel och hoppa av honom direkt och min sambo fick ta hand om honom för jag koka. Veterinär kolla han veckan efter, kotledsinflammation bägge bak. Ja då hade jag iallafall fått svar på varför han betedde sig som han gjorde och tog tillbaka allt om man nu kan göra så hahha. Men för stunden ja då koka jag. ! Hahaha

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *