Tråkiga nyheter, men gäller att tänka klokt.

Lux valde vi att behandla om idag. Så hann kommer inte hinna bli redo för SM. Det är mitt sista ute SM som junior på en häst jag tror extremt mycket på. Men…såklart ska hans välmående gå först. Jag bestämde det redan innan veterinären kom att om det finns minsta lilla antydan till att han visar ömhet, så ska han behandlas. Veterinär Lotta tyckte det var bra resonerat av mig. Klokt & långsiktigt.

I samband med det ger jag också Joe lite vila. Han har presterat mer än jag nånsin kunnat tänka mig. Nästintill felfri i alla sina starter. Hoppar så modigt och kämpar på. Han har gjort en resa utvecklingsmässigt på extremt kort tid. Det innebär lite vila och nedtrappning för han nu. Smälta alla intryck och få ett liitet sommarbreak.

Det är så viktigt för mig att mina hästar ska hålla och när de presterar bra, är det lika viktigt med andrum och sommarkollo i hagen!

Nu ska jag lägga lite extra fokus på Majsan (som haft lite längre ledighet i vår) och de 2 nya hästarna. Nöjd med planen även om de känns lite tråkigt. Fast, ändå mest nöjd!

Ska snart släppa lite info om båda hästarna i stallet för er. Vill ge det bara lite tid att lära känna dom ordentligt. Få en egen uppfattning. Men en sak kan jag säga, extremt lycklig att få så fina snälla hästar i mitt stall. De har vissa svagheter som vi ska jobba på. Men så snälla och arbetsvilliga båda två. Visar redan mycket kärlek till mig och det är en bra grundpelare att bygga på.

Nu….sängen. Imorgon är det jobba på`t igen. Till helgen öppnar Falsterbo! Ä N T L I G E N

17 thoughts on “Tråkiga nyheter, men gäller att tänka klokt.

  • Hej din lilla muntergök. Vad kul att du är på min blogg & sprider positiv energi & glädje. Så kul med nätet att man kan lyfta andra osv.
   Joe har gjort 17 starter med mig & felfri 13 av dom. Så är det inte nästan alla felfria?
   Fantastisk häst!

  • Skämtar du? Vet inte hur många som har en hit rate på ca 80% 0-or i alla sina starter… Well well antar att vissa bara måste skriva allt de tänker. 🙂

   • Men lilla gumman. Joe är en unghäst och går ständigt upp i klasser. Har gjort en massa felfria debuter och har precis börjat tävla. Hade velat veta vad du heter så man kan komma dig på TDB. Hänvisa gärna till unghästar med 80 % felfria resultat. Vill gärna se, det var ju så många som du sa.
    You go nels

    • Du är själv anonym men vill veta vad andra heter så du kan kolla upp dom? Hahaha fy fan va hyckkare du är! Du kan ju börja med att stå upp för dina egna åsikter, att kasta sten i glashus är aldrig en bra lösning för att driva en diskussion….

     • Emelie, anledningen till att jag ville ha människans namn var för att kolla upp människan. För henne var det ju vardags mat med 80% felfria med unghäst. Om du hade övat din läsförståelse lite hade du förstått det. Jag har aldrig påstått något sånt, så vad är anledningen till att kolla upp det?
      Hoppas du får en trevlig dag och kan rikta din bitterhet någon annan stans!

    • Jag tror du missförstod min kommentar… Menade till den översta kommentaren som ifrågasatte att Nellie skrev att hon varit felfri i nästintill alla starter att jag vet då inte hur många som har 80% hitrate nollor i sina starter, alltså att det inte är särskilt ovanligt och att man kanske inte måste säga allt man tycker och tänker jämt..

     • Jumangi, du skriver otroligt otydligt. Menar du att Nellie har gjort ett bra jobb eller att det är som en vanlig häst? Din första kommentar var i en väldigt negativ ton.

 1. Mkt klokt tänkt av dig Nellie. En vis gammal proffstravtränare sa till mig att man ska köra för framtiden. Dvs hästen ska gå i mål med en god känsla i kroppen. Har man inte den tanken så håller dom inte länge. Det kommer alltid nya chanser till stora tävlingar när man är så duktig som du är.
  Kram på dig!

 2. Meeen jag förstår inte att du höjer Lux till skyarna så mycket, enligt min åsikt är både Joe och Tore bättre och passar dig bättre. Visst de behöver utvecklas men de dom några år och lite rutin!! Lux är såklart också fin, men Joe är något alldeles extra!

  • Jag förstår precis varför hon höjer Lux till skyarna och ännu längre. Klart de andra hästarna är vrålfina men som sagt var så är Lux den som går högst just nu. Han är galet fin och bara för att de andra är helt spektakulära så är han definitivt inte sämre. Hästskaran i fan Berntssons stall har nog aldrig hållt så hög kvalitet som nu! :-*

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *