När livet kommer ikapp….

Nu är avsnittet med High Hope eller Hilda ute på Viafree. Det är mitt första möte sen jag stav över grimskaftet till mamma vid besiktningen. Jag mår fortfarande illa när jag ser avsnittet & det blixtrar minnen från tiden då försäljningen blev av.

Det får tyckas vara hur fjantigt som helst. I denna sporten är det en del av typ cykeln i tävlandet att sälja & köpa nytt. Många lever på det, inget konstigt. Men med Hilda blev det nåt så mycket större. Från att skenat runt & hoppats studs i kombinationer till att verkligen vara ett namn på listan av Sveriges bästa juniorer. Vi gjorde det ihop jag & Hilda. Det var bådas första 1.40 klass & det var bådas första 1.45 klass. Men vi gjorde et ihop & med sjukt bra resultat. Det var bådas första Sm (mitt på storhäst) & det var vi ihop som kvala Scandinavium.

Smällen vi tog ihop att bli petade ur laget. Jag tackade nej till NM då jag kände Hilda inte kändes 100 fräsch. Jag tatuerat in hennes namn på min handled för att alltid ha henne närvarande. Jag har fightas för henne & hon för mig. Serien visar jag verkligen exakt hur jävla illa det kändes efter och runt försäljningen. Det var ett stort ögonblick där jag fick röra hennes päls igen. Syntes så tydligt att hon kände igen mig eller vi varann.

Om man får önska exakt de man vill. Exakt. Min högsta önskan just nu är att Hilda skulle kunna vara ett del i mitt stall. Få rida henne varje dag. Ha henne som min <3 Det handlar då inte om att jag ångrar mitt beslut eller att Emma som äger henne nu inte är bra nog för henne. Det handlar bara om hur sjukt mycket jag älskar just den hästen.

Mitt & Hildas första möte efter försäljningen ser ni HÄR

Jag älskar dig Hilda. Föralltid <3

29 thoughts on “När livet kommer ikapp….

 1. Jag tittade precis på avsnittet och måste bara säga wow! Du är så stark. Tårarna rann på mina kinder när du gick in i boxen där Hilda stog. Jag blev så ledsen för din skull, för jag förstår hur mycket du älskar henne och hur gärna du skulle vilja ha henne i ditt stall – även om det kanske inte är ekonomiskt möjligt eller inte möjligt i mån av plats. Du är verkligen en förebild Nellie, och det är så modigt att visa upp dig och din familj på TV när man ser att ni alla är ledsna. Ni kunde valt att inte visa det, det kunde ha klippts bort eller iallafall klippts om, men det har ni inte gjort. Jag vill skicka en varm kram till hela din familj. Ni är fantastiska alla 4 och ni har hjärtat på rätta stället <3

 2. Jag såg avsnittet i morse och tårarna rann på mig, jag har ingen häst själv men jag kan ändå känna väldigt mycket med andra människor och man ser verkligen hur mycket du/ni älskar Hilda! Man ser hur nära Hilda är ditt hjärta, och ert hjärta. Jag har följt din resa med Hilda från när du köpte henne, till du tatuerade in hennes namn och sen när hon fick gå vidare till nästa. Jag älskar hästar själv och har ridit när jag var yngre, hästar ger en ett sånt lugn när man är nära dem och jag kan mysa med hästar hur länge som helst när jag får möta en.

  Jag tycker att ni har ett stort hjärta som vågar visa upp även er känsliga sida, att ni kan visa att ni också kan gråta och vara ledsna. Detta var nog det bästa avsnittet av alla fyra, här fick man verkligen se hur nära ni är som familj och vilket stöd ni ger varandra. Jag tror att en dag så kommer du och Hilda vara tillsammans igen, det kanske går några år men en dag så tror jag att hon kommer stå i ditt stall igen.

  Många kramar, Nellie!

 3. WOW!!!
  Tårarna har rullat genom i princip hela avsnittet och trycker fortfarande bakom ögonen, vilket sjukligt berörande avsnitt!
  Jag känner med dig Nellie, du växer fasiken och blir starkare i mina ögon hela tiden, att ens kunna koncentrera sig på sitt eget och faktiskt genomföra allt som du gjorde den tävlingen är så obeskrivligt grymt på precis alla sätt och vis!
  Plågsamt att se dig så ledsen och uppriven, jag hoppas verkligen för din skull att du och Hilda möts igen senare i livet, den kemi som finns mellan dig och denna häst är minst sagt något alldeles magiskt och speciellt!

 4. Oj vad berörd man blev av att se detta. Tårarna kom som om någon hade gått bort. Det är så vackert med kärlek.
  Kram!

 5. Jag blir så glad av att se kärleken till hästen. ❤️ Får ofta höra hur blödig jag är men vissa hästar sätter sina hovar långt inne i hjärtat. Tårögd såg jag avsnittet och vill bara säga att du gör ett grymt jobb med dina hästar, du och dina familj. De är inte lätt ”att gå vidare”. Men du gör de med bravur. Jag imponeras varje dag av dig. Tack för att du får mig att kämpa vidare mot mina egna mål och tack för att du visar att kärleken till en häst kan vara så innerlig! ❤️🌸

 6. ni grät.jag grät,så himla fint möte
  när hilda buffar mot dig i boxen brast de för mig
  kärlek när den är som finast ♡
  ni ses igen

 7. Wow! Det är väldigt sällan som jag gråter men till detta avsnitt kunde jag inte hålla mina tårar inne. Stor Kram till dig Nellie! ❤️

 8. Så sjukt roligt att se avsnitten…du verkar helt fantastisk! Tårarna rann när jag såg avsnittet med Hilda… så fint!! Massa kärlek till dig ❤️

 9. Det avsnittet fick mig i tårar, direkt jag såg hur mycket Hilda verkligen är saknad av både dig och familjen. Galet, du är så fantastisk Nellie ❤️

 10. Otroligt fint avsnitt, man ser hur ni verkligen älskar Hilda, å hon er!
  Jag grät så mycket! Jag håller tummarna för att ni ska kunna ta tillbaka henne å att hon får leva hos dej igen! ❤❤

 11. Jag har precis tittat på avsnittet! Tårarna rann något helt galet !! Vilken stark tjej du är Nellie som vågar visa detta för oss alla ! ❤ detta är absolut inte larvigt ! Det är dina känslor som visar detta.
  Du är så grym Nellie ! En förebild för så många! ❤ jag håller alla mina tummar för att det blir du och Hilda igen 😍

 12. Detta avsnittet tog hårt. Det påminde mig om när jag sålde min älskade ponny som jag hade i sex långa år. Hon var min ”Hilda”. Det var något av det jobbigaste jag har gjort men jag gjorde det av ren kärlek då jag inte hade den tiden som hon förtjänade. För hon var min guldklimp och förtjänade det allra bästa. Jag känner igen mig i dina tårar Nellie. Fem månader senare fick jag ett mejl. I det mejlet stod det att min ponny hade varit sjuk någon månad och att dem hade avlivat henne. Jag visste inte att hon var sjuk, jag fick beskedet om hennes bortgång på mejl och jag fick inte säga hejdå. Det är det största sveket jag någonsin har varit med om och även den största förlusten av en närstående. Jag vet att det känns jobbigt att träffa Hilda och jag vet att hon måste få göra sin grej innan hon förhoppningsvis hittar tillbaka till dig en dag. Men håll henne nära när du kan. <3

 13. Hoppas på att få återse henne med dig när hennes karriär är över. <3 Ska försöka se avsnittet så snabbt som möjligt.

 14. Farmors älskade Nellie Bellie, mina tårar rinner för dig och Hilda. Älskar dig. Kram från farmor

 15. Vilket fint avsnitt och vilken kärlek du visar till både Lux & Hilda. Den ena håller du på att lära känna och den andra kommer för alltid vara med dig. <3 Lux är superduperfin <3
  Blev så rörd av ditt möte med Hilda, hon kände igen dig! Känner med dig, vet hur det känns & det måste få kännas ❤️😢
  Sålde 'min Hilda' för ett par år sedan till USA. Har inte träffat honom sedan dess & mitt hjärta går itu när jag tänker på eller ser filmer på honom, men han har det hur bra som helst i sitt nya hem, tack och lov. Jag saknar honom ändå så otroligt, otroligt mycket.

  Stor tumme upp till dig som inspirerar, motiverar och berör!
  Håller tummarna för att du & Hilda återförenas i framtiden ❤️

 16. Vet hur det känns… MEN, känns som att du lite har förträngt att hästen gått 120. Equipe ljuger aldrig. Så säg inte att du tagit henne från 80 till 145. Det är ju inte konstigt att NI inte kunde hoppa 80, men den förra ryttaren kunde upp till rätt stadiga 120.

  • Men blir så JÄVLA trött på er bittra bloggläsare. GUD. JAG HADE ALDRIG HOPPAT STORHÄST NÄR JAG KÖPTE HILDA. SÅ JAG VAR TVUNGEN ATT STARTA FRÅN 80CM FÖR ATT LÄRA MIG: Gud. De handlade inte om hästen. Vaddå equipe ljuger aldrig. Påstår jag det. Blir galet provocerad. Så om jag är 13-14 år och köper min första storhäst, måste JAG hoppa 1.50 direkt då för hästen gått det innan? Gud. hejdå.

   • Chilla Nellie. Menade bara att du i serien sa att du tagit henne från 80, och har antytt det på bloggen: självklart är steget mega stort mellan 120 till 140! Tycker att du gjort ett bra jobb, men missförstod dig kanske<3

    • ”Tagit OSS från 80 till 145”. Hörde jag iallafall. Vilket alltså INTE är samma sak som att hästen inte gjort något tidigare.
     Superfint avsnitt <3

 17. Asså herregud, jag grät igenom hela avsnittet… Jag tror apsolut att du och Hilda kommer sluta upp tillsammans igen, ni är menad att vara tillsammans så någon gång när tiden är inne kommer det bli så❤ Fint avsnitt

 18. Hej Nellie! Jättebra serie som du och ditt team har skapat! Så kul att kunna få ta del av hela familjens versioner och va modigt av dem att ställa upp och vara med. En sida av dig som jag inte har uppfattat riktigt från bara bloggen är ditt kontrollbehov. Eller du har nämt att du har det, men har inte förstått att det var så omfattande. Som din mamma säger så är det inte sunt att ha sånt kontrollbehov så att man dagligen mår dåligt över det. Tycker så synd om dig när jag förstod att det inte var ett litet kontrollbehov du hade. Är det inget som du känner eller som din familj känner att du borde söka proffesionellt hjälp med för att slippa den oron? Jättebra serie som jag hoppas det kommer flera säsonger av!

 19. Nellie, jag grät när jag såg avsnittet. Jag känner att man fick en en nu tydliga inblick i huldas och din relation. Jag håller tummarna att det blir ni igen i framtiden <3

  Jag fick sådana Flashbacks från jag sålde min häst. När han såldes så lade jag av med allt som har med hästar att göra. Det tog väldigt hårt på mig och jag klarade aldrig av att åka och hälsa på han. Har inte varit närheten en häst sedan dess. Så det här avsnittet var jätte känslosamt för mig.

 20. Fina Nellie ♥️♥️ Så fint att se din kärlek till dina hästar. Grät hela avsnittet. Önskar så att ni får återförenas i framtiden. Stor kram ♥️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *