Fullt igång

Alltså vädret underlättar ju inte dagen. Tränade kl 08:30 idag med majsan, grått men otroligt varmt. Hon var dessutom väldigt fin, så dagen började super. Släppte ut hästarna efter det och då blev det så sjukt varmt. Solen var uppe och temperaturen var ju helt sjuk. Ute i solen med vatten , nöjda hästar. Hemma kanske 45 min och slänger i mig lunch och svarar på ett mail som blev ganska långt. Vad händer då? Jo, det SPÖ REGNAR. Jag tänker men vafaaaaan, nu är ingen häst kvar i hagen. Och utan täcken…. inte bra innan tävling med kalla ryggar. Paniken inom mig och mitt kontrollbehov fick mig faktiskt att gråta haha……

Kör som en idiot till stallet med mamma och där har det knappt regnat (såklart, oro & stress i onödan). Toopppeeeeen!!

Iallafall, jag ska packa lastbilen strax, rida Lux & Joe. Imorgon är det nytt avsnitt av Nellie , avsnitt fyra. Känslosamt , det kan jag spoila med. Otroligt känslosamt. Kolla min instagram @Gonzanellie

30 thoughts on “Fullt igång

 1. Snälla säg att du skämtar? Du verkar varken kunna eller förstå hur hästar fungerar över huvudtaget? Och sök hjälp för ditt sjuka behov av kontroll

  • Kan faktiskt hålla med Nellie i detta läge, ska man åka iväg med till tävling är det inte kul att ha blöta hästar. Inte för någons skull.
   Men ja hästar klarar att vara ute även när det regnar, vilket mina alltid får vara förutom när jag ska iväg och inte vill ha blöta hästar med mig.

   • Jag tror ärligt inte det är någon häst som älskar att vara ute i spöregn. Det finns däremot en uppsjö människor utan förmåga till högkänslighet (vilket genererar såväl kunskap, förståelse och engagemang pga ATT MAN VILL BEHANDLA SINA HÄSTAR RÄTTVIST UTIFRÅN AKTUELLT ANVÄNDNINGSOMRÅDE) som sitter på sina låta rövar och rättfärdigar en slapp och skitt djurhållning med att hästar minsann är rena vilddjuren och ska vara ute dygnet runt i ur och skur (så att ägaren slipper mocka eller ta ansvar på andra sätt). Jag kallar dem 95%-arna. Överallt finns dessa jävla människor som är låta, bekväma , saknar insikt och empati OCH som hela jävla tiden ägnar sig åt att rättfärdiga sitt beteende och trycka ner de 5% som HAR koll på riktigt. Och ja, Nellie är en av dem. Big up till dig Nellie. Ändra aldrig på den du är eller på din underbara person och känsla. Dina hästar är så lyckligt lottade och det är du också. Tänk om man tillhört 95%-arna… fy fan.
    Keep it up girl ❤
    En annan sak i sammanhanget är att det åskat så in i och hästar med skor hade jag aldrig riskerat att ha ute i åskväder. Det får mig att börja böla. Både mina unghästar och mina shettisar var oerhört nöjda med att komma in från ovädret idag. ❤

 2. hahahha alltså du är så jävla motsägelsefull HELA tiden.. Lägger upp ett inlägg på instagram ”tjejen soma ldrig gråter” sen skriver du att du börjar lipa för att du är rädd att dina hästar ska frysa av lite sommarregn i juni…. orkar inte läsa din blogg längre, känns bara så jävla tillgjort.

  • Men shit vad bitter, vill inte ha bittra läsare heller, finns andra bloggar att läsa. Det jag menar är att jag inte gråter ofta, i princip nästan aldrig. Sen att jag skriver ironiskt att jag nästan böla pgr av oro, ska jag ens behöva förklara det?…

  • Du verkar må fruktansvärt dåligt Anna. Måste vara hemskt att känna sig nödgad att skriva sådana kommentarer till en tjej som inte gjort ett skit mer än att ta ansvar för sina älskade hästkompisar. Du vet att du kan söka hjälp va? Man kan få prata med någon om du går till VC och få hjälp att få ordning på ev personlighetsstörning osv. Narcissister förstår inte alltid sådant så därför jag tänkte att det var bra att svara dig mer den infon.
   .

  • Håller med! Hemskt hur ett gäng vidriga människor kan sitta här gröna av avund och försöka trycka när en ytterst kompetent tjej. Blir galen!
   Bra att fler reagerat som jag och kan backa upp Nellie från dessa hyenor. ❤

 3. Du bör verkligen ta tag i ditt kontrollbehov om inte för din skull så för hästarnas skull. Det är inte normalt att känna sån extrem ångest över sådanna småsaker och det verkar du veta om själv. I din serie blir det väldigt tydligt hur din familj också ser detta som ett problem. Det finns massor med hjälp att få.

  • Är det du som sitter och bestämmer vad som är normalt eller hur menar Du? Jag är likadan. För mig har det gjort att jag kunnat hjälpa mpnga människor med sk ”problemhästar” parallellt med att jag doktorerar i beteendevetenskap. Jag skulle vilja påstå att allt ”normalt” inte på något sätt behöver vara det enda rätta. Normalt för mig är snarare att människan är en rätt bekväm varelse med stort ego.

   • Ja det kan jag absolut jag är ju utbildad beteendevetare. Har praktiserat med människor med extrema kontrollbehov. Hade en tjej som konstant var rädd för döden och såg att hon själv kunde dö för allt möjligt. Att få sån extrem ångest är ej normalt. Om en individ blir så påverkad som leder till att hen känner att hen måste grina eller i panik åka och kolla så att lite regn är på hästarna så är det något man bör ta tag i. Speciellt om Nellies medmänniskor dvs familj också reagerar på det är ett tydligt tecken på att det inte är ok.

    • Fast är du utbildad beteendevetare borde verkligen hänga anonymt i ett kommentarsfält på en blogg då. Skulle det inte vara vara mer passande att kanske föra en mejl dialog med personen ifråga ? Ställer mig lite frågande där faktiskt.

    • Det du beskriver hos din påstådda klient kallas panikångest och det är inte samma sak som att oroa sig över att ens hästar blir stela pga regn eller träffade av blixten pga järnskor. Du borde veta det om du ny är beteendevetare, vilket jag tvivlar skarpt på.

  • Mina, finnes masse hjelp å få for ditt behov av å trykke ned andre også, det ser du ut til å trenge.

   Hev deg over alle, Nellie. Er spent på å se episoden i morgen, er ganske sikker på hva det kommer til å handle om. Du er tøff, og takk for at du er så modig at du vil dele det øyeblikket med oss ❤️

 4. Men shit vilka kommentarer… Så alla som skriver ”jag skrattar så jag dör” menar bokstavligen att de dör och aldrig mer kommer blogga, sluta existera??? Kan ni inte läsa ironi?

  Kontrollbehovet är också en stryka, gäller bara att hitta balansen. Jag ser fram emot morgondagens avsnitt, lycka till nu!

 5. Herregud, äger du porslinshästar eller? Själv tränar jag för Anna Hassö och vi tränade ute i spöregn idag. Hennes hästar stod nöjda och nakna i hagen. INGEN gick in i skjulet? Tror inte dom led så mycket… Grey blad annat går ju 145 och den högsta klassen i fälttävlan. Alldeles naken i hagen & vill inte gå in i skjulet… Ute året om på lösdrift. Verkar enligt Equipe gå alldeles perfekt;)
  Låt dom vara hästar och chilla, i all välmening

  • Finns olika sätt att ha häst. Jag hade aldrig haft häst som Anna H hur duktig hon än är, vet många som tycker som du men även de som invänder mot hennes hästhållning och menar att de sett baksidor med den. Inse att vi alla mår bra och trivs med olika typer av hästhållning.

 6. Nellie du är en otroligt klok och fin tjej. Jag blir så lycklig av att läsa din blogg och om dina tankar och hur du vrider ut och in på dig för dina hästar ❤❤❤

 7. Förstår dig samtidigt som jag inte grö. Jag tycker du är en stark tjej med mycket go och talang. Men man får inte glömma att hästar inte är människor som behöver männskliga behov så som täcken och sådant i det vilda. Dem är hästar det gäller att tänka hur hästar beteer sig i det vilda och vi som ryttare har ansvar att ta hänsyn till häsarnas behov men också våra egna.

  Ha en fin dag!😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *