Laissa idag!

Laissa var väldigt fin idag. Hon började att stressa upp sig på morgonen på stallgången, och det värsta jag vet är när hästarna eller ryttare gör en grej utav det, tävling ska inte förknippas med stress och nervositet. Det blir negativt. Jag lugnande ner henne och försökte göra allt så smidigt och enkelt som möjligt.

När vi kom fram så kändes det som att hon var på ett toppen humör, jag har märkt att Laissa gillar att åka lite själv ibland och skippa grabbarna. Jätte fin på framridningen, red länge och när jag kände att ”nu är hon fin”, då red jag lite till för att verkligen ha henne där och på plats. Framhoppningen likaså där, så lugn och fin. Hoppade av på båda bakbenen och verkligen luftade bak. Hoppade inte så spänt och stort som hon kan ha en tendens till att göra.

Väl inne på banan var hon också fin. Hoppade lite snett och stort på ettan, därefter var det super. Fick fyra fel på hinder nummer åtta, så retligt nedslag verkligen. Jag skulle vilja säga att det var min livs bästa runda på henne trots en mindre klass och fyra fel. Hon var liksom med mig, hoppade inte för stort eller spänt. Utan tog sig tid på varje hinder, det är viktigare för mig för då kan hon hoppa 1,40 så med. Hade en super känsla helt enkelt.

Joe och Tornado fick en långritt idag och Lux trimmades. Det märks verkligen på hästarna när dom går på en bra och stor bana. Jag vågar dessutom ta för mig mycket mer, tror verkligen på att det kan hjälp min ridning och utveckling.

Frågade igår på instagram vilket avsnitt ni tycker är bäst just nu av NELLIE? Många skrev alla, men förutom alla blev det avsnitt tre. jag tror att avsnitt fyra kommer att påverka många på ett eller annat sätt.

2 thoughts on “Laissa idag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *