Flytta hästarna till en ny anläggning!

Ja men precis, om jag inte uppdaterar så mycket här idag är det för att jag flyttar hästarna och en del saker. Inget speciellt egentligen, men på den lilla anläggningen jag var på funkade det inte och speciellt inte banorna som fanns. Jag komma att skriva ett mer ingående inlägg om det här senare.

Men nu är jag super glad för den här anläggningen som är top. JÄTTE fina ridbanor som är stora, fina hagar och jag får ett helt eget stall med dusch, sadelkammare, sex boxar, skrittmaskin osv. Känns fantastiskt att JAG äntligen har hittat något lagom men som ändå har allt det som mina hästar behöver på den nivån jag är på och vill vara på. Ridmöjligheter och iallafall bra underlag är A & O för mig. Jag har suttit och trimmat på en gammal gårdsplan, det är inte ens en paddock, aldrig klagat, men jag har lite ångest över med det materialet jag har i stallet och värdet ska det vara bättre och det kom lämpligt nu. Tolka mig inte som en snorunge för det är det sista jag är. Jag har stått i två år utan en spolspilta, ridbana som är ok och absolut INTE det snyggaste stallet, men jag mår bra ändå och hästarna också.

Men jag kommer tex ta in en häst snart som jag ska fortsätta utbilda, träna och tävla och då behöver jag någon bättre bas om jag ska kunna göra det seriöst samt för min egen utveckling och hästarnas. Kunna rida ordentligt, wow!

22 thoughts on “Flytta hästarna till en ny anläggning!

 1. Åh det här lätt spännande!!
  Det är självklart egentligen, att du ska ha en anläggning som är på den nivån som du är i din satsning. Jämför med vilken sport som helst på elit nivå, skulle ha svårt att se landslaget träna på grus eller en ishockeyspelare där klubban köpt från en hobbyaffär. Ser fram emot den nye fyrbente och se bilder på ert nya kryp in!

 2. Va?! Ni som alltid sagt att det är så underbart där i stallet. Ni har ju älskat utebanan för den är så stor enligt er?! Vad hände?

  • Stor är den, men fin och bra underlag skulle jag inte säga. Underlag från sandstranden ungefär …

   • ”snorunge är de sista jag är”… du verkar hemsk! Man ser ju hur stackars smilla får backa för som hon själv sa i förra avsnittet ”hemma är de nellie som styr och ställer”! Snorunge är nog precis vad du är!

    • Men herregud Ida. Det är väl helt fantastiskt att Nellie är en sådan målmedveten, driven, ung kvinna? Om det sticker i dina ögon bör du kanske inte läsa hennes blogg?

    • Det var väl inte så klokt att skriva! Vad vet du om det? Smilla är ju inte så bekväm i att vara i offentlighetens ljus. Mer laid back liksom, men finner sig ändå bra i situationen! Nellie kämpar dag ut och dag in med hästarna, klart att hennes arvetsplats behöver en viss standard och nu har hon hittat det hon söker! Heja Nellie 💖

     • Hon har ju i princip gett Smilla en häst så tycker nog inte hon är speciellt lik en snorunge? Är så sjukt imponerad av Nellie och att hon är så osjälvisk att ge sin syster en av hennes hästar?? Så som hon satsar så klart hon har det bättre på en större mer riktig anläggning!

   • Mycket bättre att hålla vissa saker för sig själv, kommentera något trevligt eller inget istället för att sprida hat på internet 🙂

 3. Vad roligt för dig att du fått denna möjlighet❤️! Låter som det kommer bli superbra👌🏼💪🏼 Jag tävlar på nationell nivå med min islandshäst, för 3 år sedan köpte vi vår gård. En äldre travanläggning som vi lagt ner mycket jobb och tid på. Jag har ingen paddock, men har slitit med att åka till ridhuset 40 min bort om kvällarna efter jobbet, till en paddock ca 40 min bort den med, ridit på en del av åkern när det gått. Men i år ska vi äntligen bygga en paddock! Känns sååå lyxigt när man har möjligheten att få det som man vill ha det❤️😃

 4. Sa du inte att det var så himla fina utrrittsmöjligheter och fantastiska backar? Paddocken var stor och bra att sträcka ut på?
  Här svänger det

  • Ja eller så är allt relativt & går att förbättra. För att det står i en blogg så kanske inte det innebär att det inte går att förbättra 🙂

   • Fast har man skrivit det så är det ju bra eller så ljuger du helt enkelt. Brukar ju hända. Tycker det ser helt underbart där, ingenting fel alls. Klart att saker och ting går att förbättra men att påstå att det är dåligt nu när du och din familj pratat så bra om det går inte ihop.

    • Fast VET du vilken gård hon har stått på och hur den ser ut? Annars ska du kanske inte uttala dig. Hon har säkert gjort det som gått åt situationen men dåliga underlag etc är svåra att fixa som inhyrd. Klok tjej som vill det bästa för sina hästar

    • Vet inte hur du har haft et i ditt liv, är du äldre och har lite erfarenhet av att livet förändras, ja då kan jag absolut inte förstå vad du vill med din kommentar, annat än att vara elak i så fall.

     Det finns mycket i livet som en kan vara supernöjd med, MEN som alltid kan förbättras. Som exempel kan jag ur egna livet berätta om när jag och min man var så otroligt nöjda över en bil som vi köpt. Allt var verkligen bra, det enda som var på minussidan var storleken på baksätet. men det fungerade trots att det var lite litet. Men när vårt tredje barn kom till världen så insåg vi att trots att det fungerade vore bättre med annan sorts bil med lite rymligare baksäte. Så trots att vi var supernöjda med bilen så insåg vi att det ändå fanns de som var betydligt bättre ( större baksäte bland annat )

     Hade hästarna våra i ett superstall, verkligen hur bra som helst, var jättenöjda. Men för att spara in bilåkandet till och från så bytte vi ändå. Och när vi väl installerat oss i det nya stallet så insåg vi att ute ridvägarna var ännu bättre än på förra stället. Hade fått reda på att de skulle vara bra, ja visst, men när vi såg våra nya möjligheter så blev vi verkligen glada för nu öppnade det sig helt nya möjligheter för oss.

     Så visst kan en vara hur nöjd som helst i ett stall ( Som Nellie varit ) men det utesluter inte att en kan få det ännu bättre på ett nytt ställe utan att för den skull vara missnöjd på ngt vis. Så din kommentar utstrålar antingen okunskap eller elakhet, allt beroende på ålder och erfarenhet. Nu hoppas jag verkligen att det är det förstnämnda det gäller. För ren elakhet i en kommentar tycker jag inte är ok på något vis, vare sig det är i verkliga livet, öga mot öga eller i ett kommentarsfält i en blogg!!

 5. Du verkar ju byta stall och anläggning mest hela tiden? Du gjorde det fler gånger när ni bodde i Bohuslän och tre gånger nu i Skåne? Är er familj helt omöjlig att ha åh göra med eller?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *