Vem i stallet passar dig bäst

Jag har sånt jäkla bra gäng i stallet nu, hästar som jag valt helt själv och som passar mig otroligt bra. Jag har ridit otroligt många olika typer av hästar, men egentligen bara svåra och ganska komplicerade samt gröna. Känsliga hästar har jag ju valt en del av. jag har dock alltid sagt att jag gillar att kunna driva mer en att sitta och hålla. Dock har jag nästan bara haft hästar som är känsliga och framåt som man inte kan påverka så mycket på, förutom Saga då. Hilda är framåt och känslig men jag hade fått henne till en lugnare individ som sedan krävde ben och mycket tryck av mig.

Nu har jag Lux som har liten galopp, mycket tryck och kräver mycket säte och tryck av mig. Inte känslig för fem öre.

Joe som är jätte känslig och explosiv, kräver egentligen bara support från mig och ett jag ger honom bästa möjliga förutsättningar, då löser han det. Inte så värst stark men är en explosiv häst, om jag bara kommer nära med benen eller tex hälen är det som att en raket kom upp i rumpan haha….

Laissa- Framåt, känslig på ett sett men ändå inte. Kräver också mycket ridning och en konsekvent ryttare , det vardagliga jobbet framförallt.

Jag vill säga att alla här passar mig, men man har väl alltid en favorit och det skulle vara Lux just nu. Även fast vi inte är 100% sammansvetsade så passar han mig så otroligt bra, precis som Tornado, han passar mig också så sjukt bra. Dom är ganska lika men hoppar olika. Men i ridning och hur vi som ryttare behöver påverka är dom rätt så lika. Jag gillar att Lux oftast är väldigt lätt och bra i munnen, jag kan rida honom på ett tufft sätt, med mycket känsla och tryck, nästan så att det ska synas liksom. Nu har jag dock inte visat det utan jag rider fortfarande på halvfart och halvväxel på honom. Men det kommer att ändras och innerst inne vet jag hur han ska bli riden. Han är verkligen så cool och ger mig alltid den bästa känslan!

5 thoughts on “Vem i stallet passar dig bäst

  1. Laissa. Har alltid fått hästar som man måste rida på, men nu har jag köpt en man inte direkt behöver göra det på. Hon är så rutti att hon lite kan själv, vilket är SÅ svårt för mig att inte lägga mig i hela tiden.
    Laissa verkar inte särskilt het eller jättekänslig, så hon passar nog mig bäst!

    • Haha som jag uppfattar det är Laissa Nellies hetaste och känsligaste häst. Tänk så olika uppfattning man kan ha😉

    • Du får ju checka bloggen innan du skriver ngt sånt haha, hon är osäker på hästen och den har tävlats av ngn annan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *