Kär i två personer?

Tror du på att man kan vara kär i 2 eller fler personer samtidigt eller anses det som att inte vara äkta för dig?

Vara kär i två personer samtidigt tror jag inte på. För mig är det omöjligt sen såg jag i kommentarsfältet att någon tog upp någon fakta status om kroppen och att det var fysiskt möjligt osv, men nu var frågan till mig och mitt svar är big no no. Jag tror dock absolut att man kan tycka om, gilla, bry sig om flera personer samtidigt men jag särskiljer ju på kärlek och att tycka om. Tycka om en person bygger ju såklart till en viss kärlek, men när jag menar kärlek då är det ju den kärleken där alla byggstenar faller på plats och endast det man får för en person och tvärtom.

Vad tror ni, eller har du kanske , är? kär i flera personer? Jag kan tycka om flera personer men kan bara bli KÄR i en person.

12 thoughts on “Kär i två personer?

 1. Kanske är det så att det kan vara svårt att skilja på ”riktig” kärlek och andra sorters känslor? Det är ju väldigt lätt att tro att man gillar någon när man i själva verket gillar själva situationen (att vara omtyckt/inte ensam text), tänker att det kan vara lite samma sak. Sen kan man ju diskutera vad som är ”äkta”, det mesta brukar kännas väldigt äkta när det är starka känslor inblandade 😉

 2. Det är för mig självklart att man kan vara det. Jag har inte upplevt det personligen, men jag har umgåtts med personer som varit fler än två i sina relationer och det har varit precis som ”vanliga par”.

 3. Man kan ju ha flera vänner som man tycker jättemycket om, så varför skulle man inte kunna var kär i flera? 🙂

 4. För mig helt självklart att man kan vara kär i flera samtidigt! Det finns många som lever i kärleksförhållanden med fler än två personer. Jag tror absolut det skulle kunna ”vara något för mig”, jag är inte så monogam av mig.

 5. Nei, jeg er nå enig med deg, Nellie. Jeg har min kjæreste (svensk faktisk, Camilla heter hun), og jeg kan aldri tenke meg å være kär i noen andre enn henne. Så klart kan jeg være glad i/bry meg om andre, men ikke noe dypere enn det. Men respekterer så klart at andre kan være det, men for meg er hun absolutt alt 😊

  Du har en så fin blogg, og du er så reflektert og flink i det du holder på med! 😊

 6. Kärleken är absolut inte lätt och verkligen inte om det inte avslutats rätt.
  Jag och mitt ex John hade det grymt bra ihop men jag valde att avsluta det då vi inte kom så bra överens om vissa grejer, han var världens finaste men det funkade inte riktigt och han valde då att avbryta all kontakt med mig vilket jag inte alls ville då jag ville ha en fortsatt kontakt med honom. Största problemet va sexet.
  !Nu är det så att jag har en ny kille på gång men han berättade ärligt för mig att det inte luktade så positivt i underlivet. Då hade jag tydligen flytningar som beror på bakteriell obalans och är illaluktande och då jag tränar så pass mycket (inte lika mycket som dig) så spelade tydligen stor roll. Problemet är att jag aldrig förstod det med mitt ex och vill faktiskt ha tillbaka honom i mitt liv. Då jag hade fel och inte han. Men samtidigt tycker jag om killen jag träffar fast det jag och John hade va speciellt.
  Vad hade du gjort, jag mår psykiskt inte bra för jag vet inte vad jag ska göra själv. Tror han tog bort mig för han tyckte om mig och blev besviken men kan möjligtvis fixas. Vad tycker du

 7. Har precis som du samma åsikt när det gäller relationer. Sen kan jag ha många vänner av det motsatta könet, ja. Men jag älskar bara min man och det är med honom jag vill leva en kärleksrelation med, ingen annan. Det är med honom som, precis som du själv uttrycker det, alla byggstenar faller på plats 🙂

 8. Håller med dig helt! Jag är kär i EN och skulle inte kunna föreställa mig någon annan/flera..
  Men intressant att det finns olika uppfattningar och inget fel med att vi alla tycker olika 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *