En häst mindre i stallet

Efter lång dialog med veterinär om zaminas framtid som tävlingshäst kom vi fram till att det får sluta här. Väldigt tråkigt då det är en jättefin häst för just tävling och dom största klasserna, hon har ju allt. Både huvud och kapacitet. Men men, nu har vi tagit beslutet att hon ska bli mamma istället.

Vi har redan valt hingst och Zamina har nu åkt iväg. Vi kommer att avslöja hingst och mer om hela processen i serien ”Nellie ” som släpps snart (24:e maj). Där kan ni kolla om ni vill, jag säger till ofc! Vi har ingen erfaret om hingstar, stam osv. Vi har fått sätta oss ned med kunniga människor inom det för att bli lite mer insatta och hur vi ska gå tillväga. Hingsten vi valt tror jag kommer bli super bra och verkligen spännande blandning.

Med tanke på mitt inlägg igår blev många förvirrade. Men det är alltså en häst kort. Ser verkligen fram emot att få ett eget föl, från Zamina. Så mysigt verkligen! Nu håller vi tummarna för att hela processen ska gå smidigt & bra!!!

11 thoughts on “En häst mindre i stallet

  1. Det var rätt länge sedan du skrev att du gärna skulle vilja ha ett föl, eller åring kanske det var, och det är så kul att du äntligen tar steget! Du kommer inte ångra dig. Fantastiskt kul, lycka till!!!

  2. Älskade Zamina. Så tråkigt då hon är en sådan fin häst men man får göra det som är bäst för hästen. Hoppas hon stannar hos er för all framtid. Skäm bort henne riktigt ordentligt sedan. Underbara häst!

  3. ”Har inte så jättemånga hästar i stallet nu” och så är det endast Zamina som inte är där just nu, komiskt sagt haha!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *