Lördag vilodag och summering av magisk Lux

Godmorgon ! Just vaknat efter morgonfodrat imorse . Idag är det vilodag för alla hästarna. De innebär uteritt för Joe ihop med Smilla och Tore. Lux och Majs ska trimmas i efm inför morgondagens klass.

Nu till gårdagens 1.40 klass. Den va verkligen stort byggd vilket gav mamma typ magkatarr haha. Sofie och jag hade en plan från bangång till framhoppning. Lux var helt magiskt fin när vi hoppade fram. Lugn och fokuserad . Väl inne på banan hoppade han så sjukt fint. Tre kombinationen satt helt korrekt , kom bra på trippeln och alla distanser satt utom en. Efter kombinationen , som jag la mkt fokus på skulle jag gå på 6 steg ner till en stor oxer . Där kände jag att shit jag kommer gå på 7. Hann inte få igång galoppen efter kombinationen . Valde för vår skull att lägga en volt för att få ett korrekt språng. Nu i efterhand skulle vi kanske klarat de efter jag kollat filmer, men vill inte chansa på den här höjden. Så 4 fel men felfri på hinder. Aldrig hoppat så bra! fantastiska Lux.

Ikväll blir det pinchos med ett gäng inne i Karlstad!

8 thoughts on “Lördag vilodag och summering av magisk Lux

  1. Kom nu ihåg i morrn att Lux klarat det. Rid med mer självförtroende och satsa. Börjar man tveka o bromsa på dom här höjderna så ska du inte starta alls.
    Kolla även hur Malin red sin skimmel, den hade lilnande stil som Majsan har, men Malin tryckte till o red på. Inte ratta o bromsa. Jag tror att du i morrn kan komma i toppen med båda hästarna. Hade vart så skoj om du o Lux hade fått vinna. En bra grundgalopp där du slipper bromsa, så har du halva inne!

    All lycka till er i morrn!

    • Fast det visar ju på mognad att inte chansa på att lägga hästen fel mot hindret, utan våga ta beslutet att lägga en volt, komma rätt och ge både häst och ryttare en bra känsla. Förstår dina tankar men tycker att det är härligt att se ryttare som tycker att det är viktigare med en bra runda än att göra allt för att vinna!

      • Allt handlar väl om att man ska gå ut med en bra känsla både för ryttare och häst anser jag 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *