Att avsluta en tävling dåligt

Asså vafan, det är ju den sämsta j*vla känslan som finns. Jag vill alltid avsluta bra, såklart. Man känner tog så sjukt sämst och liten på jorden. Jag vet att man inte ska gräva ner sig och bli helt tokig, misstag gör alla, det är mänskligt. Det spelar in många faktorer i varför det kan gå dåligt ibland. Just därför går det inte dåligt varje helg och inte varannan helg heller . Utan det uppkommer då och då. Det är också från dom gångerna där man var sämst som man blir bäst, det tror jag. Men det känns verkligen bajs nu på ren svenska.

Jag känner mig taskig mot Lux, mitt dåliga samvete ger mig nästan ångest. 1.40 idag var dessutom ganska stor och han fick verkligen ta i idag och hjälpa mig. Vi rev hinder nummer två till en början, dålig galopp. Min kommentar varför det nedslaget kom så tidigt. Pgr av min dåliga grundgalopp som jag valde fick han ju ta i som bara den i kombinationerna tex. Det var bara fucked up dåligt ridet av mig. Och jag resumerade ju min ridning från förra helgen och det var att galoppera mer så att han slipper att bli tom emellan hindrena och möta upp med benen. Jag gör alltså tvärtemot idag vilket stör mig något enormt. Tack Lux för att du är så fantastisk och räddade oss idag igenom typ halva banan, speciellt sista kombinationen där han fick sträcka sig rejält, och han är ju inte stor liksom. Blir ledsen på mig själv när jag ger mina hästar (häst) i detta fallet dåliga förutsättningar. jag får DOCK ALLTID kommenterar av tränare tex att jag hjälper mina hästar alldeles för mycket både på träning och tävling.Och så fort jag ber om lite mer stamp eller styrka så finns dom inte där= för att jag alltid hjälper dom. Men idag hjälpe Lux oss verkligen, fantastisk.

Jag ska verkligen prova nytt bett, något som är lite mer rörligt i munnen, för nu känns det här bettet alldeles för stumt i munnen, blir för mycket om jag tar tag och alldeles för stilla /stumt om jag bara håller i och då upplevs han stark. Vi kan så mycket bättre, jag menar om han kan hoppa såhär idag och kriga igenom med en pissig ryttare på ryggen- Då vet jag inte vad när jag är med på riktigt och rider ordentligt, det kommer att bli bra!

Tornado var iallafall en stjärna idag, saknar att rida den hästen, passar mig och min ridning så bra. Debut för honom i 1.30 och oss tillsammans, så jäkla fin alltså, hoppade som en peng verkligen. Noll fel blev resultatet, så kul. Jag kunde också vända upp, gallopera på och hålla en jäkligt bra galopp runt hela banan. Blev inte placerad men låg ganska högt upp bland alla i klassen, så himla fin var han och jag red bra!

Laissa var också fin. Hon drog dock iväg på en linje där det var fem galoppsprång, vi hoppade in på linjen och jag såg stort läge på fyra, vilket kändes jäkligt fel. Får inte riktigt tillbaka den effekten av henne som jag vill vilket blir att jag typ tar i ordentligt och stannar henne innan hindret, lägger en volt och kommer igen. Om vi ska hoppa större snart så måste hon liksom vänta på mig. Nu kan jag inte förvänta mig annat eftersom att hon inte har vart ute på länge. Hoppade annars bra, stort som fasen, hade svårt att hålla mig kvar på vissa språng.

Ja, lite av dagens resultat. Jag känner mig trött, solen har vart framme hela dagen vilket gör att man känner sig lite tröttare allmänt nu mot kvällen, vart uppe sen 06 och liksom koncentrerat mig. Allmänt seg nu bara och såklart besviken.

17 thoughts on “Att avsluta en tävling dåligt

 1. Gud så du passar bra på Tore, min favorit i ditt stall! Förstår absolut din familjs beslut att låta smilla rida honom så förstå mig absolut inte fel nu, men tycker att det är sjukt synd på din satsning, ni passar så bra ihop och jag tror att han skulle kunna ta dig långt! Gillar även din ridning på honom, plockar inte lika mycket och vågar rida på vilket ger fina språng i mina ögon! Som att han ger dig lite självförtroende att våga rida framåt! Kommer du ”ta tillbaka” Tore i framtiden eller är det Smilla som kommer rida honom upp i klasserna? För övrigt bra kämpat idag, alla kan ha dåliga dagar, bara komma igen till nästa gång ! Kram

 2. Vilken fin runda m Tornado. Tycker att det är lite synd att du inte rider honom själv. Ni är så fina ihop. ♥️

 3. Inget är värre än den känslan. Jag tror alla tävlingsryttare kan hålla med (mer eller mindre). Man kan göra 9 fantastiska starter men den 10de.. den som inte gick så som man hade tänkt sig dödar en. Man tänker på det dag in och dag ut, att de ska va så svårt att bara släppa och gå vidare. 🙄😅

 4. Tore är ju helt fantastisk!! 🙂 håller med första kommentaren! Jättesnällt att du låter smilla rida men…. han passar dig så mycket bättre! Ni två skulle kunna gå hur långt som helst! 😊

 5. Har du provat tredelat äppelbett med lösa ringar på Lux? Det kanske låter väldigt ”simpelt”, men jag har haft väldigt bra effekt av det på många hästar. Passar ofta väldigt bra på de som är känsliga och starka på samma gång, eftersom det är mjukt och trevligt men ändå rörligt, så det blir inte den där stumma känslan.

 6. Du är super duktig, det går upp och ner för alla. Du gör ett super jobb! Guldstjärna till dig. Som tidigare kommentarer skriver tycker jag det är synd att du inte rider Tore själv. Ni passar bättre ihop och du ger honom det där extra lyftet få ryttare kan ge sina hästar. När ska du ”ta tillbaka” honom? 🙂 lycka till! Håller tummarna för dig!

 7. Hej Nellie! Jag har ett litet dilemma med mina två hästar när jag är ute och tävlar, de är så himla skrikiga efter varandra. Hemma är de inte jättebra kompisar men när vi är iväg är de gnäggiga och okoncentrerade på sin uppgift. Det går kanon att åka själv, då är de 100% fokuserade på vad de ska göra men så fort en stallkompis är på samma tävlingplats blir det kaos i deras hjärnor. Har du samma problem? Tips på att avhjälpa detta?

 8. Har faktiskt oxå tänkt på det som tidigare kommentarer. Tore är ju inköpt för din satsning o det måste tråkigt för er att slösa bort tid som ni behöver för att lära känna varandra ännu mer och utvecklas. Lite som att hans utbildning är på paus medans tiden går.

 9. Att leta och hitta knapparna hos sig själv och inte skylla på hästen- jag gillar dig för det! Kanske självklart för många, men inte för alla. Heja dig!✨

 10. Fy vilka tråkiga kommentarer angående utlåningen av tore till smilla. Låter sä jäkla nedlåtande. Även Nellies ton kring de hela känns tråkig.

  Det räcker ju inte att hon har flertalet andra hästar?
  Hade gladeligen lånat ut häst till mina systrar.

 11. Tycker det är tråkigt att folk inte kan glädjas av att smilla får tillgång till en så fin häst när nellie har flera fina hästar. Tycker även att smilla gör ett bra jobb med tore, det är ju ändå bevisat med tanke på hur bra det går för henne på honom. Och nellie skriver själv att han känns fräsch att rida och tävla nu när inte smilla inte kan själv, så hade inte fallet varit om smilla inte ridit honom bra. Nellie är duktig, men det är likaså smilla. Luktar bittert, vill se smilla mer i rampljuset!

  • Men smilla kan ju köpa en annan häst? Det är ren fakta att nellie rider Tore mycketmycket bättre då HON köpt honom till sin satsning 🙂 tycker med det är synd att nellie inte själv rider honom, för de ekipaget är som handen i handsken.

   Som sagt, vill smilla fortsätta rida nu så kan dom köpa en annan till henne:)

   • Såklart att de är skillnad då vi är olika åldrar med olika erfarenhet . Lite konstig kommentar tycker jag?!

 12. Jag tycker att Smilla är duktig och jag är glad över att hon rider efter uppehållet hon hade. Hon och Tore är ju Sm kvalade t.om och det säger sitt. Sen tycker jag att du Nellie och Tore passar väldigt bra och det är klokt av dig att tävla han med. Vilken fantastisk häst han verkar vara och så snygg.
  När det går mindre bra på tävling så har man något att jobba/tänka på. Tråkigt nästan om allt flöt på till 100% varje gång, år ut och år in.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *