Framtidsplaner och lite frågor!

För mig är framtidväldigt viktigt. Och framtid för mig är lite dom här punkterna som man har som en bas egentligen och förföljer eller inte. Framtid kanske inte är så viktigt eller lika noga för en kille eller tjej som är 15 år gamla, då kanske man mer drömmer sig iväg och har en vision. Det har ju jag såklart också, jag drömmer och har visioner. Men nu när jag börjar att bli vuxen och bör stå mer och mer på mina egna ben är framtid viktigt, eller iallafall att jag har en plan. Nu har jag gjort ganska stora ”uppoffringar” i tidig ålder redan som är min bas till framtid. Jag har vart väldigt nöjd med min bas som jag har nu, men nu när man fyller 18 och faktiskt räknas som vuxen så får man mycket frågor ” hur ser du på din framtid, vad vill du göra nudå? , what, ”nudå” tänker jag. Bara för att jag blir myndig måste jag kasta om hela mitt liv då, det känns som att många stressar bara för att man går från att vara en ungdom till vuxen på bara en dag. Eller så är det att man själv känner sig stressad och vill göra allt och kasta om allt på en dag och verkligen vill visa att nu är jag vuxen, bye bye, jag vet att många andra i min ålder känner helt tvärtom.

Framtid:

*vad vill du göra efter studenten är ju typical frågan: För mig blir det annorlunda, jag går inte i skolan= jag kommer inte att ta studenten. Där av kommer jag att förmodligen inte  lägga min tid på att festa, resa och allt det är. Jag fattar dock grejen, men jag vill jobba och tjäna pengar för att sedan kunna göra det jag vill och ha en grym bas. Jag kommer dock att matcha in när mina vänner tar studenten och hänga med dom på en resa, för att unna mig själv det.

Hur ser framtiden ut med jobb för dig: Just den punkten som jag kommer att få tänka igenom, och det kommer att falla sig naturligt som med precis allt annat. Men antingen så vill jag starta egen verksamhet, alltså köpa in fina hästar, sälja vidare och jobba med det. Samt att ha mina egna hästar och kanske alltid ha en prislapp på dom för att kunna sälja, jag jobbar ju inte alls med hästarna på det sättet. Samtidigt vara en unik och duktig hoppryttare- det kommer som sagt att falla sig naturligt och mina socialamedier kommer att vara vid sidan som nu. Alternativ två är att flytta utomlands och vara baserad i något stall. Då måste jag dock bestämma mig för att sälja av hästarna, för ingen tar emot en tjej med fem hästar liksom. Isf får jag min chans igenom att träna och tävla fina hästar där dagligen och bara vara ryttare och bli ett namn ute i Europa, om jag inte vill bli det av mig själv och mina hästar alltså. Egentligen åt samma mål båda alternativen. Om jag stannar i sverige och kör eget, hästar, träningar och tävlingar så hade jag velat ha ett fysiskt jobb också. Vet, det låter knas kanske, men jag vill verkligen byta kontrasten. Ex om Tessie skulle öppna butik och jobba där deltid. Tankar som snurrar.

När vill du ha familj? och vill du ha familj: Yes i will, jag vill vara ung. Det har jag alltid velat vara. Innan 25,26 ska jag ha min första baby. Det vill jag verkligen. Mina päron fick ju mig när dom var 22, och idag fattar jag verkligen varför….;) Men yes, familj är viktigt. Jag är väldigt tight med min familj idag, så jag vill absolut skapa något eget där.

Men det är ju ganska tunga punkter. Direkt när jag fyller 18 är det körkort och bil som väntar, DIREKT. Jag kommer att kunna bredda mig så mycket mer i jobbet och bli mer flexibel till allt. Samt flytta hemifrån står som nummer två på listan. Trivs bra hemma men att bo själv passar nog mig, gillar ju att ta ansvar och gillar mitt eget sällskap. PERFEKT!

4 thoughts on “Framtidsplaner och lite frågor!

 1. Förstår att det är mycket tankar inför att fylla 18, men man blir inte vuxen över en natt för att man fyller år. Förstår att du vill ut, testa dina vingar och komma framåt, men ha inte för bråttom med att bli vuxen, det har du resten av livet på dig att vara 🙂

  /27åring som trötttnat på vuxenlivet 😉

  • Håller med! Vuxen blir man när man beter sig som en vuxen, man blir inte automatiskt vuxen för att man blir myndig.
   /27 år gammal tant borde jag vara i de yngre ögon om man är vuxen vid 18 😅

 2. Att åka till ett annat land och jobba är det bästa jag har gjort. Jag har upplevt saker jag aldrig skulle upplevt hemma i Sverige och gjort saker jag aldrig trodde att jag skulle klara av. Psykiskt påfrestande många gånger men helt klart värt det, och det kommer garanterat gynna mig i framtiden. Du skaffar vänner för livet och får vara med om så mycket. Passa på när du är ung och kan, du kommer inte ångra dig!
  // Galoppstall i Australien

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *