Dagens kommentar och en fråga till er!

Alltså ni vet ju ALLT om mig, eller iallafall nästan allt. Det finns faktiskt en del saker som jag inte har outat här på ett bra tag, ni kommer att fatta det snart varför, så bli inte lack på mig. Det är kul faktiskt. Min fråga är nu, vem är DU? Hur gammal, vad gör du, hur länge har du följt mig och hur tolkar du mig här i skrift? För ni ”känner” ju mig bara inom skrift i princip. Det känns som att jag har koll på just dig som läser nu, men i det verkliga fallet så har jag ingen aning. Ta din tid, låt mig veta. Jag ska tävla Joe ikväll, han ska debutera 1.20. När jag sitter i bussen påväg till tävlingen läser jag samt på hemvägen. Va inte blyga, skriv som anonym om du vill.

Håller ned flera ovan – älskar att det inte är ”det planerade glammiga” här.. här vill jag gå inboxa följa en stark tjej, i med och motgång. Gärna fler sånna här inlägg ”dina tankar just nu” Får lite panik på för cleana bloggar och instakonton <3
Med vänlig hälsning,
Även här en lite äldre läsare (35 och läst i snart 10 år;)

Tack för kommentaren, snällt. Och verkligen roligt med några ”äldre” läsare. Där av vill jag veta, VEM ÄR DU, HUR GAMMAL ÄR DU? HUR TOLKAR DU MIG HÄR!!! 

 

 

93 thoughts on “Dagens kommentar och en fråga till er!

 1. Jag är 22år, har läst din blogg till och från i typ 6år. Följer dig på insta.
  Har hållit på mycket med hästar innan så var nog därför jag började läsa din blogg.
  Bor i Göteborg och jobbar inom service.

 2. 17årig tjej som pluggar teknik på gymnasiet. Red mycket förr men fick sluta pga mina studier. Älskar att läsa din blogg och dina känslor går verkligen rakt genom skärmen in i mig. Ibland känns det som om jag fortfarande rider och är en kompis till dig via dina inlägg. Sluta aldrig med det du gör Nellie! <3

 3. Jag heter Magdalena, är 23 och bor med min sambo och två katter samt hund i en lägenhet utanför Stockholm. Har läst din blogg sedan ponnyakuten och tycker du är en härlig inspiration till att aldrig ge upp. Att alla kan komma framåt med vilja, engagemang och lite tur.

  Jag och min sambo planerar att antagligen köpa hus till hösten och han vill även studera så vi står inför stora förändringar snart. Läskigt, spännande och sjukt kul! Speciellt när flytten innebär Uppsala!

 4. Jag är 30 år gammal och jobbar på en skola. Jag har läst din blogg sedan ponnynakuten. Mitt favoritinlägg var tjejen som alla i himlen vill dela sin godispåse med. Är säkert några år sedan, men proffsigt formulerat av ett barn till andra barn och vuxna. Jag diggar att du delar lagom mycket av ditt liv på bloggen. Och sist en fråga som jag har: Vem kör lastbilen och er till träningen?

 5. Jag har läst din blogg sen jag såg dig i ponnyakuten. Jag heter Leila och är född 99, 19 år detta år. Är döv, rider hos en döv tjej som har 30 hästar i Örebro, jag hjälper henne med att rida hennes hästar medan hon åker ut och tävlar med sina tävlingshästar. Jag pluggar på gymnasiet, går på sista år och ska plugga till lärare efter studenten för att döv lärare är stort brist i Sverige. Jag ser dig som en inspirationskälla, ger aldrig upp (det behövs ofta i ridsporten) och helt enkelt driven tjej.

 6. Hejsan, jag är en 15 åring från Finland, har läst din blogg ”aktivt” i bara ca ett halvt år men följt dig sådär smått sedan du var med i ponnyakuten pga eget hästintresse.

  Min tolkning och min bild jag fått av dig utifrån texter du skrivit är att du är en stark, självständig person som inte är rädd för att uttrycka egna åsikter. Eller som vi säger i Finland, du har lite sisu😉

 7. Jag är snart 24 år. Läst sen du var med i ponnyakuten. Håller själv på med hästar. Tror det är därför du har fastnat hos mig 🙂

 8. Hej!
  Jag e snart 36, har haft egen häst sen jag va ca 20, men ridit sen jag va typ 7.. Hobbyrider, har inte tävlat på många år,men älskar att se på tävlingar och följa med. Har min häst uppstaplad, rider inte för tillfället, e gravid, så har dom som rider åt mig.
  Såg när du va med i ponnyakuten och har sett dejbi hööks-katalogen, men inte följt bloggen före du köpte Laissa och då fastnade jag för dina inlägg. Ser dig som en målinriktad tjej som vet vad hon vill och är otroligt engagerad i vad hon gör och älskar hästar och allt vad det innebär, även om det är ditt jobb så lyser kärleken till hästarna genom!
  Gillar att du skriver lite om ett och annat både om träning, tävling, att du tränar andra och ja lite ett och annat inlägg om kläder och påhitt med Smilla! En väldigt bra blogg tycker jag med olika inslag från din vardag! Att du håller en och annan sak hemlig och inte skriver e helt sunt! Ngt måste du ju få ha privat och allt behöver väl inte en läsare veta.. Eller så e det bara min åsikt.

 9. Jag har läst din blogg sedan tiden med Elvis. Är 35 år, har tre barn (varav en dotter som rider) och jobbar som barnmorska. Är själv väldigt hästintresserad men har inte tid för häst just nu. Men kommer nog köpa en inom ett par år som jag kan dela med dottern. Tycker mycket om dig Nellie. Du har driv och skinn på näsan, ändå vågar du visa dig sårbar. Har presenterat din blogg för min dotter för jag ser dig som en förebild för yngre tjejer. Dock är hon allt för avundsjuk på ditt liv just nu och vill därmed inte läsa din blogg innan hon har en egen häst säger hon 😉

 10. 18 år. Går andra året i gymnasiet 🙂
  Har läst din blogg i ca 5 år. Har inget intresse av hästar över huvudtaget men läser för att du är en så otroligt klok tjej med ett väldigt intressant liv! Gillade när du bloggade mer om mode förut, hade varit kul om du gjorde det igen. Förstår att hästar är en väldigt stor del av ditt liv men hade varit intressant med lite varierade inlägg med tanke på att många som läser inte har något hästintresse alls. Tyckte din blogg var mycket bättre förut! Mer bilder och åsiktsinlägg fanns det då. Du är grym!

 11. Jag heter Hanna o fyller 13 i år. Har följt dig efter att jag fick din första bok av min farfar i julklapp. Jag har alltid vart fascinerad över hur stark, snygg, smart men ändå väldigt ung du är. Jag blev väldigt inspirerad av dig eftersom du har kommit så långt även fast du endast är 5 år äldre än mig, därför har du vart min förebild ända sen jag läste klart din första bok❤️

 12. Hej! Är 23 år gammal och följt dig i 8 år tror jag, sedan man fick se dig i ponnyakuten i alla fall. Jag är utbildad kemiingenjör och jobbar idag inom läkemedelsindustrin och rider på fritiden. Mina studier och jobb har tagit mycket tid från ridning och har nog följt dig lite för att få smaka på en hästvardag men du har på något sätt varit mer intressant än övriga hästbloggar, du har ju mycket annat också som är roligt att följa. Jag rider några dagar i veckan och ett mål jag har är att ha en egen häst som jag kanske tävlar lite lätt i dressyr framförallt. Fortsätt vara dig bara Nellie, du är inspiration för mig och du är grym.

 13. Jag heter Amanda och har läst din blogg nästan dagligen sen det platinablonda håret och Gevalia! Följt alla satsningar sen Stella, Bellman, Elvis osv osv. Jag jobbar som säljare på Lexington i dagsläget, i Lund. Jag bor i Sjöbo, eller ja, strax utanför med min pappa och min mamma bor strax utanför Malmö. Jag har haft egen häst men i dagsläget hjälper jag min gamla tränare i hennes stall och rider en av hennes hästar. Jag uppfattar dig som en sjukt driven, mogen och ödmjuk tjej. Du går din väg och litar på dig själv. Du har alltid en plan liksom. Du är sjukt äkta här och på andra medier vilket gör dig unik! Nej men du verkar vara grym på alla sätt och du inspirerar mig och många andra!<3

 14. Hej, ar 40 ar och har last din blogg i flera ar. Alskar ditt driv och hur du satsar pa hastarna. Ar inte sa intresserad av andra typ av inlagg av naturliga anledningar men laser allt om hastarna och din satsning. Har tagit upp ridningen igen efter manga manga ar och har tva sma tjejer som rider. Onskar att de ocksa kommer finna sin passion och driv precis som dig. Om det blir ridningen sa perfekt, men mest av allt onskar jag dem passion for nagot.

  Onskar dig all lycka i din fortsatta satsning!

 15. Jag är 17 men fyller 18 i höst och har en d ponny som ja tävlar hoppning på. Jag har följt dig och din blogg sedan start 2009 och är fortfarande helt fast, jag skulle säga att ja ser dig som en väldigt stark, empatisk och målinriktad tjej med skinn på näsan, likaså väldigt härlig och med båda fötterna på jorden!
  Kramisar

 16. Är 17, snart 18 är gammal häst tjej som läser vård och omsorg trots tidigare år haft blodskräck. Läst din blogg, massivas med år känns det som. 😂 Skulle tro att jag följt dig sen ponnyakuten, lite fram och tillbaka. Nu kikar jag in här varje dag för skojs skull. Det är en kul sysselsättning påväg till och från skolan osv. Sen sjävklart är du en stor inspiration till min vardag. Man får lite go och lite power till att kämpa med alla med och motgångar. Dessutom är jag sjukt fachshinerad av din ridning och dina höstar, framförallt Laissa! Även fast vi kanske inte har samma tänk kring hästar och ridning, så är jag sjukt imponerad!

 17. Jag började följa dig under tiden du träffade Adam. Det var efter ett inlägg på Facebook om eran (väldigt extrema) ålderskillnad som jag blev nyfiken och kollade upp dig. Du hade inte ens varit med i ponnyakuten då. Jag är själv en hästtjej och har sedan dess följt din resa. Idag är jag 20. Jag har sett pojkvänner lämna, kompisar svika och hästar utbytta. Från hur du poserade med ditt blonda löshår och blev tv stjärna med Stella till att sedan utvecklats till en mycket smart ung tjej och en upcoming star inom ridsporten.

  Jag hänge mycket på internet när jag var yngre. Jag hade nog konton på varenda hemsida. Jag var nog inte alltid så ställ. Jag kan idag erkänna att jag har lämnat fega och elaka kommenterar anonymt på internet. Mitt starkaste minne av dig är dina inlägg om hur mycket elaka kommenterar du får på dina kanaler. Hur mycket skit du får ta emot. Hån, hot, mobbning och förtal av både vuxna och jämnåriga. Dina inlägg blev en riktig ögonöppnare mig. Jag kan svära på att jag efter det aldrig har varit elaka på internet. Någonting hände med mig när jag läste dina inlägg. Fyfan, jag skäms när jag tänker på att jag varit på andras kanaler och lämnat dumma kommentarer. Tack för att du fick mig att inse.

  När jag tänker tillbaka på din resa så blir jag nästan tårögd. Din kamp mot mobbning, hur du växt på sociala medier, hur du tagit både framgång och motgång i ridsporten, utbildat fina hästar etc. Jag blir så stolt, som om du vore min lillasyster. Vi är nog också väldigt lika. Att få följa din kämparglöd, ditt hjärta av guld och din otroliga vishet, det Är SÅ coolt. Du är ett bevis på att hårt arbete lönar sig. Jag har själv gjort en otrolig resa privat. En lärare sa en gång till mig att det kommer gå bra för mig. Han sa ”only sky is the limit”. och det vill jag säga till dig. Only the sky is the fucking limit. Du kan gå hur långt som helst. Jag kommer finnas på första parkett och HEJA!!! kram kram kram!!

 18. Jag är en 19 årig tjej som pluggar på gymnasiet, har en islandshäst så rider själv väldigt mycket och är en satsande ryttare, du inspirerar mig mycket då du vågar göra en sån sak som du gör. Har följt dig sen ponny akuten men läser tyvärr inte bloggen jätteofta men händer ibland. Men följer dig på all social media och tycker att du verkar som en väldigt härlig person! 🙂

 19. Jag är 17 år och har följt dig lite till å från efter ponnyakuten. Höll på med en blogg själv ett tag, då jag ville lyckas som dig. Älskar djur och har 2 katter & en hund. Red mycket innan men hade inte pengarna för en egen häst, så blev inte att jag fortsatt. Pluggar natur på gymnasiet med bra betyg & tänker att ja kanske fortsätter till veterinär eller barnläkare. Bor i Göteborg och hänger mest med min pojkvän, då han faktiskt även är min bästavän. Är en person som älskar att vara i centrum, men såklart på ett bra sätt. Hatar att bråka med människor & vill reda ut det så snabbt som möjligt! Träffat dig på någon fanträff som mindre, kanske en eller två gånger. Tycker att due grym som person & ditt utseende är felfritt.

  När jag var mindre tyckte jag att det var så trist att du var ”känd”, för att jag tänkte att du å ja skulle klicka så bra men att ja aldrig skulle få chansen att lära känna dig, då du bara skulle se mig som ett fan.

  Önskar dig all lycka, kram Humla

 20. 25, sjuksköterska
  Läst sedan innan flytten till Lysekil, lite oklart när jag börja läsa/hur jag hamnade här. Uppskattar ärligheten och att det oftast är ”skit under naglarna och skinn på näsan” attityd.

 21. Hej Nellie!
  Jag är en tjej på 16 år som snart ska börja ekonomiprogrammet på gymnasiet. Jag gillar att rida och håller på mycket med hästar på min fritid, vilket är en av anledningarna till att jag läser din blogg. Jag har läst din blogg lite till och från i ungefär 4 år, men nu läser jag nästan varenda inlägg. Jag tycker att din blogg är rolig att läsa eftersom att jag själv är intresserad av hästar och lär mig mycket av din blogg. Men jag tycker att du är en väldigt smart och intressant person som har mycket bra åsikter och din blogg är väldigt intressant att läsa!

 22. Jag är en 17-årig tjej som heter Humla och har följt dig lite till å från efter att du va med i ponnyakuten. Red mycket förut och älskar stallet, men tappade lusten lite då jag inte hade en egen häst och tillslut slutade. Hade själv en blogg som mindre med dig som inspiration. Ville kolla lika långt som dig & älskar att stå i centrum! Just nu läser jag natur på gymnasiet med fina betyg och tänker kanske fortsätta till veterinär eller barnläkare. Umgås mest med min bästavän som även råkar vara min pojkvän. Bor i Göteborg, Angered och har alltid gjort det! Tycker att du verkar som en riktigt skön person. Tänkte alltid när jag var mindre att det var sån otur att du var ”känd”, för att vi aldrig skulle få chansen att lära känna varandra å att ja tänkte att du å jag verkligen skulle klicka. Träffat dig någon/några gånger som mindre, men kändes lite tråkigt att bara ta en bild och byta något ord när jag ville så mycket mer, haha!

  Du är superfin Nellie & verkligen en inspiration. Du rider grymt, ser asbra ut & verkar som en riktigt fin människa. Önskar dig all lycka, kramar Humla. 🙂

 23. Jag är 18 årig Skåning, bor typ vid Ystad i en liten håla haha.

  Pluggar till ekonom, men jobbar som beridare bredvid plugget.

  Har även 2 storhästar jag satsar på bredvid mina beridningshästar. Siktar på Falsterbo 2019 med den ena som är en toppstammad speciell hopphäst!

  That’s me, lägger allt krut på min satsning & vågar tro på att jag kommer lyckas!

  Har nog läst din blogg sen innan du va med i ponnyakuten haha, enda från start. Tror jag läst den så länge för jag känner igen mig i dig, vi e liksom lika.

 24. En 25 årig tjej som bor på en ö utanför Sthlm, hållt på med hästar sen jag va liten, satsar på fälttävlan med min unghäst som jag håller på att utbilda , har följt dig sen ponnyakuten. Jag tolkar dig som en målmedveten tjej med fötterna på jorden som vet vad hon vill, men där inne finns oxå en känslosam tjej som kanske inte alltid visar sina känslor utåt. En tjej som vuxit väldigt mycket i mina ögon från att ha haft lite fjortis attityd till att bli en vuxen tjej som inspirerat mig massor! Kämpa på nellie du är grym !:)

 25. Jag är 27 (trebarnsmor), har läst din blogg till och från i säkert… 5-6 år tror jag. 🙂 Uppfattar dig som en jordnära, ärlig tjej som vet vad du vill och satsar 110 för att nå dit också. Du är en person som bryr dig om din omgivning men ändå… glömmer bort dig själv emellanåt. Du lägger all din energi på hästarna, jobben du har för dig, familjen och vänner att du själv ibland hamnar i skymundan. Vilket är synd. Synd att dagen inte har fler timmar. Kram på dig.

 26. Hej nellie!
  Hur har det gått när du har testat nya freejump? Vad tyckte du? Fördelar/nackdelar gemfört med JIN?
  Jag funderar själv på JIN eftersom jag får både ont av freejump och som sagt att man känner sig lite platt i foten.

 27. Är lika gammal som dig, pluggar natur på gymnasiet (låt dig inte luras av linjen, jag är långt ifrån smart och pluggar röven av mig för att få godkänt i alla ämnen ;)), sen har jag två hästar som jag tävlar ganska hög nivå på. Har läst din blogg sen ponnyakuten och tycker att du verkar vara en smart tjej med fötterna på jorden, vilket inte är så vanligt med personer som blir offentliga i tidig ålder, you go girl!

 28. Jag är 16 år från kungsbacka, pluggar ekonomi på gymnasiet och är riktigt trött på plugget då det endast stressar mig.. Förutom det har jag även 2 ponnyer varav jag tävlar den ena. Vi har tillsammans tävlat upp till lap:1, dressyr med andra ord. Han är en extremt svår häst och man har som en ny häst varje dag. Svårt men väldigt roligt!
  Vi vill nå SM innan det är dax för storhäst.

  Jag har som tur kompisar som förstår att min sport är tidskrävande och håller ut med mig;), dock har jag inte tid för så mycket annat. Som ni säkert förstår..;).

  Jag har läst din blogg lite till och från i ca 4 års rid och blir alltid lika inspirerad av dig och din satsning. En väldigt personlig och bra blogg som kan hjälpa många, grym e du!

 29. 27 år 2 barn, heltidsjobb, villa i renovering och sambo.
  2 islandshästar och tidigare tävlat och tränat en del men fått avstå mycket utav det senaste åren pga barnen. Tidigare ridit ponny och halvblod men fann en ny mycket mer spännande utmaning för mig som ryttare i islandshästen.
  Följt dig till o från sedan ponyakuten.
  Uppfattar dig som en stark tjej som är väldigt vuxen för sin ålder på många sätt. Känner igen mig i strävan efter att lyckas i livet med vad man inte bara brinner för utan även är bra på och att då göra det på ett alternativt sätt.
  Intressant att följa hur du utvecklas som hästmänniska med hästens väl i fokus och hoppas att du fortsätter ifrågasätta och ställa de obehagliga frågorna!

 30. Jag är en 17 årig tjej som går hästlinje på gymnasiet, bor i Stockholm. Rider med skolan och rider även min egna häst på kvällarna efter skolan. Har aktivt följt dig sedan Ponnyakuten innan det visste jag vem du var och kollade lite då och då, nu läser jag varje inlägg som kommer upp. Ser dig som en otroligt driven tjej och du är en stor inspirationskälla för mig och många andra, du är otroligt duktig med dina hästar och tycker du gör väldigt bra beslut kring dem också. Tycker också att du är så otroligt ärlig mot dina följare och berättar väldigt mycket i ditt liv som inte många vågar dela med sig av. Dessutom så gillar jag speciellt att du berättar om både fram och motgångar. Det blir liksom äkta, inte som vissa andra som målar upp en bild om att allt är perfekt.
  Kram!

 31. Jag är 26 år, har ridit hela livet men slutade för några månader sen. Intresset finns fortfarande kvar men kände ändå att det var dags att lägga det på hyllan då det enda jag tyckte var roligt i slutet var hopp- och dressyrträningarna. Älskade dock min häst över allt annat och han blev pedantskött och mådde som en prins.
  När jag började läsa din blogg så red du Hilda men såg aldrig den såkallade ”vilda Hilda” utan ni hade nog kommit en bit i er utveckling tillsammans.
  Jag läser för mitt hästintresse, och för att du är en väldigt bra förebild för alla unga tjejer som läser (även för lite äldre också 😉 och jag tror du hjälper väldigt många genom att bara vara stark i dig själv. Och det är häftigt.

 32. Hej Nellie!! Jag är en tjej på 17 år, 18 i september så jag vet hur masigt det kan vara att behöva vänta, medans alla äldre vänner är ute..😂 bor på västkusten & går på gymnasiet som finns i min hemstad Strömstad!! Har följt dig väääldigt länge typ så långt som jag kan minnas🙄 Började nog läsa din blogg typ 2010 eller vartfall när du var tillsammans med Adam😂 Själv lever jag nog ett helt vanligt tonårsliv med min mamma, jobbar helger på hennes restauranger & spenderar ofta kvällarna med min kille… själv är jag ingen ”hästtjej” så har nog följt dig mer för ”modet” och med killar osvvv & eftersom det har vart din grej så har det alltid funnits mycket roligt att läsa!!

 33. Maja
  Jag är 14 år bor i utanför Uppsala mot Enköping.
  Fälttävlansryttaren har en egen ponny. Som är en korsningsponny som är väldigt het från Irland är hopphäst ska utbilda till fälttävlan. Satsar stort.
  Jag har följt dig sen 2010 började jag läsa din blogg. Har alltid tyckt som du tycker du är en bra människa som står för sina åsikter. Du är en stor förebild för mig. Jag träffade dig på ghs väldigt kul!

 34. Hej! Jag heter Amanda är 18 år och bor i Stockholm. Pluggar samhällsbeteende på gymnasiet (sista året så tar studenten i juni). Jag har läst din blogg lite till och från sen ponnyakuten men inte börjat följa dig på riktigt förrän i somras typ, sen jag läste om hela EM grejen som hände. Nu läser jag din blogg dagligen och gillar att gälla mig uppdaterad på tävlingsresultat och övrigt som händer. Tyvärr har jag inte egen häst utan rider på ridskola sedan 12 år tillbaka då jag helt enkelt inte har tid eller pengar för någonting annat men drömmen är ju en egen stor hopphäst en vacker dag. Sen vill jag även plugga till veterinär tror jag är iaf planen nu men får väl se vad som händer. Tar inspiration från dig dagligen då jag läst lite av de gamla inläggen och inser hur mycket du gått igenom! Du är verkligen så stark och känns självsäker vilket jag verkligen inte är någonstans men jobbar på det vilket gör att du spelar en stor roll där.

 35. Jag är en 16 årig tjej som bor i Skåne. Går ut 9 nu till sommaren. Efter det så ska jag börja på naturbruks gymnasie med häst inriktning. Har en medryttare häst som jag rider 2 gånger i veckan. Ska debutera dressyr med henne vecka 12.
  Har läst din blogg varige dag sedan 2013 om jag gissar rätt. Lite osäker men omkring 2013 iallafall. Tycker att du är sjukt inspirsnde. Och du ger mig motivation att gå till stallet fast det är troligt nu på vintern.

 36. Jag har följt dig nästan från start och shiiiit vad du har utvecklats både som person och inom ridsporten!! Har skälv egen häst och tävlar. De som säger att hästar är en tantsport vet nt riktigt vad de pratar om. Så mkt slit. Jag har alltid sett dej som stark och framåt! Du brinner verkligen för det du gör och ger inte upp även om du haft många motgångar. Jag beundrar dej enormt!! You go girl!!!!!

 37. Jag är 15 är gammal. Bor i Skåne, en bit utanför Eslöv. Jag har en ponny som jag ska sälja och gå över till storhäst.

  Jag har fält dig sedan ett tag innan ”jag är nellie säsong 1” Ganska sjukt att jag förmodligen följt dig i 5 år alltså. Sedan jag fick min första mobiltelefon.

  Du har fått mig att mogna och se på saker på ett annat sätt. Ibland kan folk runt om kring mig säga ”men gud hur kan hon/han ha på sig det där” men jag blir arg och säger ”det är väll inte din sak att lägga dig i”
  Du har fått mig att inse att alla örn lika mycket värda och det är ocksp sjukt att jag lärt mig detta över internett. Jag såg väll upp till dig när jag var 10 och tänkte ”jag vill också vara sådär” så jag försökte reagera på samma sätt som dig och det har fått mig hit idag.

  Jag trodde inte att jag blivit påverka av någon eller att jag haft dig som förebild. Men när du ställde dessa frågorna så insåg jag det. Så stort tack för det!

  Jag uppfattar dig som genuint snäll. Men brutalt ärlig så inte bitchig men jag tror att det finns ganska mycket spice i dig. Jag tror att du kan vara lite svår att läsa av. Men om man frågar dig så är du ärlig med vad du tycker och känner. En sådan människa som man vill ha i sin kompis krets. Någon som pushar en framåt i livet.

  Tack! Kram

 38. 28, bor i stockholm.och jobbar med musikfestivaler och konserter. Rider i dagsläget på ridskola då tid inte ges till egen häst (men det är planen när jag blir vuxen!) Hållt på med hästar hela livet.

  Följt dig sen Ponnyakuten, men hade lite koll på dig innan det. Läser sporadiskt och är framförallt imponerad av ditt driv!

 39. Jag är en tjej som är 16 snart 17 år. Bor i Stockholm. Såg dig först på ponnyakuten när du var med där och sen dess har jag läst din blogg till och från och gillar dina bilder på instagram. Jag red när jag var mindre men sen flyttade jag från Sverige ett tag, men nu är jag tillbaka. Ville börja rida igen men är rädd att hantera hästen där nere så om du har några tips kan du skriva det i ett inlägg på din blogg. Jag uppfattar dig som väldigt snäll, modig, rolig, målinriktad, fin och omtänksam. Du är bäst❤

 40. Mitt namn är Emma, 18 år och snart färdig utbildad lastbilschaufför. Hjälper till och rider lite olika unghästar. 😊 Jag jobbar extra in dom lokalvård på kvällarna för att kunna hålla på med min bil, det är det största intresset utöver hästarna.

  Jag var en av personerna som satt och längtade tills du var med i ponny akuten. Hittade dig på Youtube när du var tillsammans med Adam 😉

  Jag har alltid haft den där uppfattningen av dig som att du skulle vara en fantastiskt bra kompis. Den sidan vi har fått sett av dig är så rolig, omtänksam och speciell, På ett bra sätt. En riktig kämpe.

  Din blogg var mitt ljus i mörkret. När jag var 14 år så blev jag grovt mobbad i skolan, fick till och med mordhot direkt ifrån personerna. Dina peppande inlägg fick mig att våga säga emot och efter några år gav dom upp. Därför känns det som man känner dig när man löser din blogg, för att du har hjälpt en mycket med dina fantastiska inlägg.

 41. Jag är 17 år och kommer ifrån Göteborg. Jag är en riktig hästnörd vilket även är anledningen till att jag hittade till din blogg ungefär då du gjorde ”jag är Nellie” och köpte Hilda. Diggar ditt tänk och alltid kul att följa någon man kan relatera till sin egen vardag. Din öppna och personliga realation till dina läsare är helt klart en stor anledning till att jag följt dig så länge men även all inspiration jag får ifrån dina lite mer ”hästigare” inlägg.
  Riktig inspirationskälla!

 42. Har följt dig sen ponnyakuten tror jag. 30+, trebarnsmamma, hästtjej som hade uppehåll många år innan jag köpte en shettis till barnen (har alltid haft mycket djur runtomkring mig men inte känt att jag haft varken tid eller råd med just häst tills det inte gick att låta bli längre och då blev det liten ponny), universitetsutbildning och fast heltidstjänst. Hejar på dig och önskar dig all framgång!

 43. Hej!

  Jag är 43 år och kollar in här säkert en gång om dan. Älskar att bli inspirerad av dina hästar och ridning då jag själv har häst och rider på hobbynivå! Du har överlägset bästa hästbloggen just nu! Tack för att du delar med dig av allt, det är så kul att följa dig.

  Kram Karin

 44. 28 år tjej ifrån Skåne.
  Ser dig ofta på tävlingarna jag är ute på. Beundrar din mogna hästhållning. Spännande att följa dig i din vardag.

 45. Jag heter Tova och är 13 år, bor i Sundsvall. Går i skolan och spenderar all min lediga tid i stallet. Har tyvärr ingen egen häst men rider på ridskola och jobbar lite där på kvällarna. Har följt dig och din blogg aktivt i typ 2 år men hörde talas om dig för första gången i ponnyakuten. Uppskattar verkligen inlägg som du mest gör nu mer än dom välplanerade inläggen även om dom oxå kan vara intressanta såklart. All kärlek till dig❤❤

 46. 27 årig tjej som följt dig i iallafall 3 år vad jag vet. Hästtjej som tävlat mycket hoppning med problemhästar som man fått till att må bättre och gilla sitt liv igen. Dock ingen häst just nu tyvärr.
  Varför jag fastnade för din blogg var för att du skriver så mycket om din ridning, dina hästar, tävlingar och träningar.
  Älskar att få följa din resa inom hästvärlden. Så jag tycker att din blogg inte alls blivit dålig utan blir bara glad när det endast är hästar 😛 hehe.
  Skulle önskat mer videos dock om allt som rör hästarna.
  Tycker du känns väldigt jordnära och fin. Ibland kan det vara lite överdrivna inlägg ang, ryta ifrån i inlägg under vissa perioder men förstår det samtidigt med alla idioter som finns där ute som endast vill trycka ner och förstöra.
  Kör på med det du gör! Ser fram emot att få fortsätta följa dig och hoppas på lite mer videos bara! Annars är det topp notch!

 47. Hej Nellie! Jag är 13 år, altså går på högskola, och bor i Karlstad. Kag rider en gång i veckan på ridskola fast ska skaffa foderhäst snart. Jag har läst din blogg o flera år nu efter att en vän till mig sa att den va så bra att hon grät nästan varje gång hon läste den. Jag kan bara säga att detta är sant. Din blogg har ändrat mitt liv. Jag har det lite jobbigt i skolan just nu men dina ord hjälper massor. Följer dig på instagram oxå. Förarsätet gärna ned dina insirerande ord

 48. Hej!

  Fyller snart 19 år och har följt din blogg i 9år nu, kikar lätt in mer än en gång per dag för att få inspiration från dig – du har ett enormt driv och jag ser otroligt mycket upp till dig och det du gör, inte bara inom ridsporten utan allt det andra också! Älskar hur din blogg inte är glammig eller finslipad utan den känns verkligen äkta, just så som du verkar som person & inte som att du skulle leva ett liv framför kameran och ett helt annat privat, känns som att många bloggare gör det nu för tiden så det är väldigt skönt att du alltid varit och har hållits såpass äkta här på bloggen som du gjort och gör.

  Har själv ridigt sedan jag var 8 flera dagar i veckan, har aldrig haft tid för egen häst då vi har flyttat runt ganska så mycket med familjen runt om i Europa, och utanför Europa likaså. Studerar sista året i gymnasiet och efter det är det tänkt att jag ska läsa handelsrätt och företagsledande, har alltid haft som en dröm att börja något eget, helst inom ridsporten med vi får se 😉

  Keep up the good work Nellie, du är en enorm inspirationskälla inte bara för yngre tjejer, utan också äldre.

  Kramar från Finland!

 49. Jag är 22 år gammal och pluggar till operasångerska. Jag är uppvuxen med hästar (både trav och rid) men hade en ”paus” från dem från att jag var 16 tills att jag var 20 och flyttade till Nya Zeeland för att jobba som hästskötare i 8 månader. Gjorde det för att jag ville flytta utomlands och hästar var något jag kunde i benmärgen. Men under min tid där så blev hästarna mina bästa vänner och de jag flydde till när jag längtade hem. Nu är hästar mitt bästa sätt att hitta energi och lugn. Förr var allt ett tvång i stallet, nu är det roligt när jag får ta en paus från skolan och åka hem och hänga med mina föräldrars hästar. Så under förra året började jag intressera mig mer och mer för sporten i sig igen (eftersom mammas hästar tävlar) vilket ledde till att jag började läsa din blogg aktivt i somras. Vetat vem du varit sedan 2011 men bloggen har inte riktigt intresserat mig förrän nu.
  Tycker det märks så tydligt hur mycket du vuxit dom senaste åren och att du blivit trygg i dig själv och i att du faktiskt vill vara i stallet jämt och inte fallit ur hästintresset som så många (inklusive mig själv) gör i tonåren. Jag tänker att med ditt yrke som bloggare kan det vara ännu lättare att lockas till annat. Tror det är därför jag fortsätter läsa, för att det är najs med någon som inte gör det alla andra stora bloggare gör. Och det är roligt att följa hästarnas utveckling. Älskar också att du ifrågasätter vuxna och säger ifrån.

  Kram!

 50. Jag är Nellie 😉 fyllt 13 år i år.
  Jag har följt dig i cirka 3 år., ääälskar din blogg!
  Ridit i 5 år, har egna hästar och ett stall 🙂

  Har även en blogg på Devote.se :))

 51. hej Nellie! 🙂 Jag heter caroline och är 22 år och bor i Göteborg, jobbar på kontor på ett åkeri som jag älskar, härliga kollegor och ett roligt/lärorikt jobb. Jag har hållit på med hästar i hela mitt liv och nu har jag min dröm häst stående i stallet, som är ett söt hoppsto med en stor personlighet som får mig att le varje dag. Jag har läst din blogg i ca 8 år och kollar din blogg dagligen. Jag tycker att du verkar vara en helt fantastisk tjej som verkligen är en insperation och förebild för många, under åren jag har följt dig har även jag känt att du har hjälpt mig som person, har alltid varit osäker och blyg och känt att jag inte riktigt vågat stå upp för mig själv vilket du verkligen har gjort och som har gett mig mod till att faktiskt våga ta plats och inte ta emot massa skit. Jag tycker även att det är jätte kul att få följa dig i stallet och ta del av dina rutiner, övningar, bett, foder ja you name it, för att få en inblick i din vardag och i ditt tänk med hästarna.
  jag älskar din blogg och tycker att du är än stor förebild och jag hoppas kunna få följa dig i många år till!
  stora kramar!

 52. Närmar mig 40, har läst din blogg sedan innan pa med vissa uppehåll. Har alltid gillat dig, men tycker tyvärr att du det senaste halvåret, kanske året, framstått som lite dryg och även lite falsk.

 53. Jag är 19år, följt din blogg i ungefär 5år. Just nu så läser jag sista året på gymnasiet på estetiska musikprogrammet och till sommaren ska jag ta en paus från pluggandet och ge mig ut i arbetslivet för att eventuellt läsa vidare på högskolan. Jag har två hästar i ett stall som är 5min ifrån mig. En utav dem är 7år och tävlar och tränar jag på 120 nivå med och tanken är att hon ska byggas upp och gå 130/140 klasser, den andra är lite äldre, 19år. För tillfället står hon skadad och ska gå i sjukhage 3månader framöver, annars tävlar vi på 110cm nivå, har varit försiktigt med henne då hon lätt tappar självförtroende och blivit äldre.

  Jag tycker du skriver otroligt bra, det är nästan aldrig som man misstolkar det du skrivit utan man förstår precis vad du vill få fram med det du skriver! Fortsätt med det du gör, för du är grym på det!

 54. En tjej på snart 14 år, ganska ung här tror jag. Har följt dig sedan jag är Nellie serierna skulle jag tror vet inte hur många år men det är ett tag. Jag rider också fast på ridskola och gillar kolla och läsa om hur allmänt olika duktiga ryttare tänker kring träning, tävling och miljön med hästen. När jag har läst din blogg sol jag kanske har gjort i ett år så verkar du som en väldigt mogen person dom har varit med om mycket och som verkligen bryr sig om människorna runt sig, sina hästar och elever!

 55. Här är en 36 årig tjej från Malmö som har följt dig sedan ponnyakuten. Är själv hästtjej, haft egna hästar men inte längre. Det är härligt att följa dig och dina hästar i Er vardag med allt vad det innebär. Min tolkning av dig är att du är en stark tjej med båda fötterna på jorden och du har en fin känsla för hästar. Det skulle vara tråkigt om du slutade blogga, det känns liksom som man vill vara med på resan och veta mer :).

 56. Helen heter jag, 32 år uppvuxen i Stockholm med underbara föräldrar och syskon, flyttade hemifrån pga av utbildning som 15 åring. Träffade min snygge Argentinare på gymnasiet och fastnade kvar i Småland för kärlekens skull, närmare bestämt Kalmar i dagsläget. Vi har två underbara barn en flicka 5,5 år och en pojke 4år. Jag jobbar som en stödfunktion/specialist till ca 40 st medarbetare på ett privat företag.

  Jag såg dig på ponnyakuten och har följt din blogg av och till, när du köpte Hilda började jag följa dig varje dag och du har lyckats hålla mitt intresse sen dess, varje dag 😉
  Jag uppfattar dig som en extremt mogen ung kvinna som vågar. Du vågar vara dig själv, du vågar testa och lyckas men du vågar också testa och misslyckas och vara helt ärlig med det och det min vän är det få som gör idag o denna instagram perfekta värld. Jag fick som ung aldrig uppleva det du gör i hästväg så det är fantastiskt kul att leva sina drömmer lite igenom dig 🙂
  Och du är snart 18 år, det är en sjukt rolig tid i livet, eller jag hade i alla fall riktigt kul och du ska göra allt det DU vill och inte vad andra tycker att du bör göra för att du är offentlig och har ett ”ansvar”. Och ja man kan ha skrivit något och ändrat sig efter åren, att kunna ändra sig i en åsikt innebär att man kan tänka på ett annat sätt. Livet ändras ständigt och jag tycker att du gör rätt i att hålla vissa saker privat, du måste få kunna ha hemligheter, det Finns ingen som delat med sig av allt. Du är grym och är värd att få vara precis den du är!

 57. Jag heter Katie, är 29 år och har följt dig dagligen här på bloggen sedan du och Saga vann i Falsterbo, jag var där då, på läktaren. Innan det var det bara sporadiskt i ett par år 😊

  Jag jobbar på en operations avdelning på ett traumasjukhus och för tillfället har jag två hästar. Min gamla shettis (som jag har haft i över 20 år) och en gammal nordsvensk. Honom har jag haft sedan han var föl, i 18 år 😊
  Jag har tränat och tävlat mest dressyr på ponny och som vuxen ramlade jag in på islandshästar och har själv utbildat, tränat och tävlat min Islandshäst som jag i höstas sålde pga sjukdom hos mig. Jag har dock fortfarande kvar hästen i mitt liv men äger honom inte. Tanken är att köpa ny unghäst, rida in, utbilda och börja tävla. Mitt mål med min ridning är att nå SM. Men jag måste bli frisk och landa i mitt liv innan det är möjligt. Jag kommer aldrig att ge upp, aldrig!

  Keep up the good work 💕

 58. Jag fyller 18 iår och går andra året på gymnasiet. Har en ponny ja rider och tränar & tävlar lite grann på.
  Jag har följt dig sen du var med i ponnyakuten och blir bara mer och mer intresserad av din vardag och dina tankar. Kul när man kan relatera trotts att man utövar ridning på så olika sätt.
  Uppfattningen jag får om dig är att du är en tjej med mycket egna åsikter och tankar. Tydligt med vad du vill och dina mål. Kanske något kaxig attityd men kan ändå visa stor empati och omtänksamhet Kram<3

 59. Jag är snart 14 år, har läst din blogg till och från i ca 4 år skulle jag gissa. Följer dog självklart på instagram och snapchat också! Anledningen till att jag följer dig är för att du inspirerar mig eftersom du inte bara pratar om dina framgångar, utan även dina motgångar. Att du vågar prata om det, och öppna upp dig inför så många människor tycker jag är otroligt modigt!

  Själv så tävlar jag lektionsponny i både hopp och dressyrallsvenskan. Jag har haft egen ponny tidigare, men den såldes pga min syster flyttade med sina hästar till hennes drömgård i skåne, och min ponny kunde inte stå ensam kvar hemma i stallet. Jag prioriterar min ridning framför allt, lite mer än vad jag borde egentligen. Mina mål för 2018 är att starta LB i både hoppning och dressyr med ponnyn jag tävlar, därför han är inte så utbildad än. Innan jag fyller 17 vill jag också ha startat SM i fälttävlan, som jag tränar inför nu, det är mycket slit men jag vet att det kommer vara värt det!

  tack nellie, för att du inspirerar oss unga tjejer och hjälper oss att stå upp för oss själva

 60. Tjej på 32 år här som bor i Skåne likaså.
  Jag började följa dig när du var hos Tyra o köpte Laissa av henne

  Du verkar vara en tjej med skinn på näsan som har mål.
  Ett mål som bara du själv mår bra av o vet att du klarar av med hjälp av nära o kära

 61. Jag är 19år och jag har följt dig sen typ 2011. Jag tycker du är fett cool och tycker du verkar sjukt laid back men är de något som du skulle vilja ha sagt så säger du det och det är bara så sjukt coolt . Tycker även de är så häftigt att du är så cool när du exempelvis har så mycket ögon på dig. Träffade och pratade med dig i tessiemontern när
  Mina vänner shoppade hos er och du verkade väldigt lugn och tillbaka även fast du vet att folk vet vem du är och kollar snett. Hade jag vart i den situationen så hade jag vart väldigt obekväm.

 62. Jag heter Ella och jag är född 2002. Jag har hållt på med ridning ända sen jag var 2,5 år gammal.
  Jag började läsa din blogg 2011/2012 ungefär oxh när jag fick min första egna ponny 2013 började jag också blogga med dig som inspirationskälla.

  Jag var inne på din blogg varje dag, flera gånger per dag ända fram till 2015, då jag själv slutade blogga då orken inte fanns där.

  Mitt hästintresse försvann helt våren 2016 pågrund av grupptryck i skolan och fel umgängeskrets. Därför bestämde jag mig när vi slutat skolan att jag inte tänkte va med dom mer. Det blev jättemycket drama, min första pojkvän gjorde slut och jag mådde allmänt väldigt dåligt. Min räddning blev mitt nuvarande ex. Vi åkte en hel vecka till Öland med hans föräldrar så jag kunde få komma bort från verkligheten ett tag. Under tiden vi var tillsammans sen ville han alltid gå till stallet, trots att inte ens jag orkade eller ville.

  Vid årsskiftet 16/17 scrollade jag igenom min ”hästinstagram” för första gången på ungefär ett halvår. En bild på dig kom upp och jag gick direkt in på din blogg. Läste alla inlägg för ca 3 månader tillbaka. Jag visste inte då, men det var anledningen till att jag klarade mig igenom Februari 2017. Jag och min dåvarande pojkvän gjorde slut, jag hade inte riktigt någon att vända mig till. Så tänkte jag på nått inlägg du hade skrivit och en kväll följde jag med mamma till stallet. Det blev min räddning då, under en period då jag verkligen mådde skit. Du, och inspirationen jag fick från att läsa din blogg så att jag kom igång med ridningen igen. Det är även anledningen till att jag just nu, i skrivande stund har en superfin D-ponny som har kvalitéer jag bara kan drömma om och målet för nästa år är SM. Samt mitt svenska betyg 😉

  I höstats skulle vi skriva en krönika. Först hade jag ingen aning om vad jag skulle skriva om. Jag satt och tänkte att jag skulle skriva om rollkur först, men det skulle mer bli en debattartikel. Då sa min svenskalärare ”tänk på något eller någon som inspirerar dig”. Så jag skrev en krönika med rubriken ”Drömmarna krossades lika lätt som glas” och handlar kort sagt om det lilla misstag du gjorde i somras, misstag som ALLA människor gör men att vuxna människor ändå påriktigt kan sitta och kränka en 16-åring och slita hennes drömmr rakt ur hennea händer, samt hur iskalla folk kan vara mot en bara för att man har ett namn. Jag tror jag skrev mina 1630 ord på en timme. Det var som att jag inte kunde sluta skriva. Jag fick A. (om du skulle vilja läsa kan jag skicka krönikan till dig)

  Du är en så stor inspirationskälla för mig och jag följer dig överallt. Tycker verkligen du är en så modig och stark person. Du har hjälpt mig ta tag i mitt liv och orka kämpa, du är bäst.

 63. 16 årig tjej! Har just nu två hopphästar. Läst/läser din blogg för att få inspiration till hästarna:))

 64. Jag är 16 år gammal och pluggar natur. Jag har följt din blogg sen jag var ca 12 år gammal. I början följde jag den väl lite till och från men nu är jag en trogen läsare. Jag fastnade för din blogg när jag fick min första storhäst när jag var 12 år och kände att jag var den enda i min ålder som red storhäst. Så såg jag att du sen började rida storhäst ganska tidigt och då kände jag att jag kanske inte var den enda i min ålder som red storhäst. Även om jag inte hade lika höga mål som du har med din ridning kände jag ändå att jag fick lite extra motivation att fortsätta tävla storhäst på min nivå.
  Idag tävlar jag fortfaranade storhäst och känner mig ganska nöjd över att ha börjat med storhäst i tidig ålder. Även om man ibland saknar att man inte tävlade ponny, men jag har fått uppleva så mycket annat.
  Tack för att du är du och ger motivitation och inspiration i livet på många olika sätt.
  Du är grymm på allt du gör och du kommer att gå långt😄

 65. jeg er 18 år, kommer fra Norge. Har lest bloggen din i 5-6 år. Jeg går siste året på vidergående (gymnasiet), nå gleder jeg meg til å være russ og bli ferdig med skolen. Til høsten skal jeg begynne å jobbe i stall. Utifra bloggen digger jeg deg og du virker som en målbevisst, sterk og utrolig snill person som godtar hvordan folk er. Blir alltid glad og får inspirasjon av å lese bloggen din <3

 66. Jag är 13 år. Har jobbat på en gård med några hästar i ca 3 år. Fick min första häst i somras, är ganska lång 172 så vi köpte en storhäst 🤓 Just nu bygger vi upp henne med lite muskler och så för när vi köpte henne var hon ur kondition efter mankbrott och nervsjukdom (hon är en riktig fighter och går lika bra som andra hästar ❤️). Sen ska vi börja hoppa mer!

  Jag har följt dig i drygt 2 år. Det är väldigt kul och inspirerande att läsa din blogg. En del andra bloggar tar inte med nederlag, ledsna/ arga känslor. Men du tar verkligen med hela verkligheten och visar att visst allt är inte hur enkelt som helst men om man kämpar på vinner man ändå i slutändan ❤️❤️

 67. Jag är en tjej på 16 år som går första året på gymnasiet. Jag har följt dig sedan en tid innan du var med i ponnyakuten och har alltid sett upp till dig. Du är så mån om att dina hästar ska må bra och vara i toppform, annars går du till botten med problemet!
  Jag har alltid tyckt om hästar, och när jag var sex år fick jag min första häst. Sedan har mitt intresse för hästar blivit större och större, och du har länge funnits där som inspirationskälla.
  Jag tog en paus i två år från ridningen, och det behövde jag. Då började jag också inse på ett annat sätt hur mycket jag brinner för hästar och att de ska må bra.
  Sätter alltid hästarnas välmående i fokus, och har alltid gjort det.
  Många säger att man inte kan hinna med skola med bra betyg och hästar, jag försöker bevisa att det går. Det gör det, men det är tufft ibland.
  Ser dig som en förebild både inom ridsporten och utanför, en grym tjej som kämpar för att nå sina mål.
  Du tar alltid i det lilla extra för att saker och ting ska bli som du vill. En tjej som inte är rädd för lite smuts under naglarna!
  Älskar att du inte gömmer verkligheten för oss följare utan delar med dig av både bra och dåliga stunder. Tycker att du har en bra gräns mellan privatliv och det du visar på bloggen.
  Tre ord som kan samanfatta dig är: Modig, girlpower och inspiration.
  Kram💗

 68. Jag är 30, bor i Schweiz och rider just nu en hopphäst några gånger i veckan. Hade en ponny när jag var tonåring och höll på med först hoppning och sedan western. Spelade polo under de 5 år jag bodde i London.

  Har läst din blogg sedan 2012 har jag för mig och älskar din målmedvetenhet och ditt fokus. Är imponerad hur du lyckats ta dig igenom flera svåra perioder (på sociala medier) med huvudet högt. Även imponerad hur du tacklade förra året med besvikelsen över EM uttagningen och din pappas olycka i Arezzo. Tycker du verkar klok, rättvis och rolig. Tycker att bloggen är jättekul att läsa nu när fokus är främst på hästarna och ridning.

 69. Hej! Jag är en tjej på snart 17 år som har följt dig till och från under kanske 4 år. Pluggar Marinbiologi på ett gymnasie i Stockholm och tar mig ut till skogen eller tränar så fort jag får chansen. Jag började följa dig när du i mitt kompisgäng var ett hett samtalämne. Inte alltid älskad men jag fastnade vid den tuffa, kaxiga och framför allt drivna tjejen. Det har och är jättekul att följa dig och din karriär och få se vart den är påväg härnäst. Superinspirerande att få följa någon i sin egen ålder som är så driven. Fortsätt som du gör! Och fortsätt vara du!
  /Lovisa

 70. Hej Nellie. Jag är en tjej på snart 14 år och jag har följt dig sen jag såg dig på ponnyakuten haha. Jag har själv en egen ponny som jag hopptävlar med. Älskar verkligen din personlighet och att du visar att du kämpar för det du vill. Du är en STOR inspiration❤️ (Vi har faktiskt träffats några gånger)
  Matilda
  Skåne
  13 år

 71. Hej! Jag är 17 årig tjej som går i gymnasiet och har läst din blogg i cirka 6-7år kanske? Jag bor och är född i Finland men bodde i skåne ungefär två år när jag var yngre. Har hållit på med ridning väldigt länge men har ingen egen häst, tyvärr. Har sätt dig under Falsterbo horse show men hann aldrig komma fram och säga hej, synd!
  Din blogg läser jag varje dag och det är den enda bloggen jag har någonsin läst och känner inget behov att läsa en annan. Jag tycker du är mycket inspirerande och en tuff tjej!!
  Kram

 72. Är 18 år och har följt dig under en väldigt lång tid. Kommer bland annat ihåg ponnyn Stella, så har verkligen varit här under alla dina med- & motgångar. Anledningen till varför jag har hängt kvar under alla dessa år är dels för det delade hästintresset, men har på senare tid behövt lägga ridningen åt sidan pga min satsning på fotbollen men då det här är en sida som alltid får en att våga tro på sig själv lite extra så har det blivit att jag stannat kvar.
  Anser att du är en tjej som verkligen vågar tro på sig själv & alltid uppmanar andra, speciellt tjejer, att också göra det vilket är sjukt viktigt! Vill även passa på & säga att du är anledningen till varför jag redan som 11-åring vågade ta mer plats & våga säga ifrån, att försöka att ALDRIG ha förutfattade meningar om människor jag aldrig har träffat. Tackar för det! /Ida

 73. Jag heter Ester och är 13 år.
  Du är en stor inspiration för mig. Du är så stark och tar alltid för dig nät du behöver. När jag läser din blogg får jag än en känsla av att du har så sjukt bra självförtroende och jag har inte bra själv förtroende och är väldigt kritisk mot mig själv. Jag har läst blogg i ca 2 år alltså inte så länge men jag älsksr dig och din passion för hästar. Jag vill väldigt gärna komma upp i din nivå men det kommer bli svårt med tanke på att du är där redan nu och jag har en skogsmulle häst och några travare. Kommer inte få en ny häst förens jag är 16 år.

  Jag får verkligen energi när jag läser din blogg.😍😗

 74. Jag är 18 år och jag började läsa din blogg när du hade Stella, Bellman och Elvis. Tror jag var 12 då så jag har gått in på din blogg i princip varje dag under alla mina tonårs år! Lite sjukt ändå. Om jag minns rätt så var din blogg den första jag började läsa och det är den enda jag följt så länge. Känns lite som att vi växt upp tillsammans på något sätt, eftersom vi nästan är lika gamla. Anledningen till att jag har hängt kvar här så länge är väl främst för att du nästan har uppdaterat varenda dag under dessa år. Många andra bloggar har ofta längre pauser men då blir det att jag slutar läsa. Sen tycker jag din blogg är väldigt intressant för att den känns så äkta. Väldigt personlig. Nu de senaste åren har du verkligen inspirerat mig med din drivkraft i ridningen, det märks att du kämpar hårt och det är väldigt kul att du fått så bra resultat. Sen har jag alltid tyckt att du har bra åsikter och står upp för dig själv och andra, och vad som är rätt och fel. Tack för en bra blogg Nellie, jag hoppas inte att du känner att du växt ur bloggen för jag tycker nog att det är nu den är som mest intressant. Att få följa din satsning med dina fina hästar vill jag fortsätta göra länge till! 🙂

 75. Jag är en tjej född 2002 som följt din blogg korta perioder till och från men sedan någon månad tillbaka har jag börjat kolla nästan dagligen. Bor som du i Ystad (närmare bestämt Glemmingebro) och håller på med hästar. Rider på Ystad ridklubb för parents vill inte skaffa häst…
  Tolkar dig som en tuff brud och du formulerar dig tydligt och bra. Najs att läsa liksom, du gömmer inget utan är klar i språket. Attityd gillar vi men såklart inte för överdrivet, du är sådär lagom liksom. Men ändå en tjej med power 💪🏼

 76. Jag är snart en 37årig 3barnsmamma som letar efter brottslingar på jobbet. Haft häst. Gått hästgymnasium men rider bara ibland numera.

  Här följt dig i ca 6-7 år och fängslas alltid av alla dina tankar och utmaningar som du delar med dig av. Inte så intresserad av modeinläggen. Tycker du verkar vara en stark, duktig, driven men känslig tjej med en härlig familj som gör allt för varandra.

 77. Jag heter ebba, är 20 år och jobbar som bartender. Jag har följt dig sen ponnyakuten, och är en trogen läsare. Älskar hästar och allt som har med hästar Att göra. Pga mitt jobb hinner jag inte med att ta vara på mitt hästintresse, men genom din blogg får man ändå en daglig dos! Min dröm är och kommer alltid vara att jobba med hästar, men nu så får jag nöja mig med att läsa om ditt härliga liv! 🙂 älskar din blogg och ditt driv, fortsätt köra ditt race.
  Kram

 78. Hej! Jag är 39 år och har läst din blogg till och från sen du var 10-11. ”Hittade” dig efter nåt Adamklipp på Youtube😉 Nu känns du som en extradotter jag måste kolla till lite då och då för att se hur det går med dig😀 Jag tycker att du och din familj verkar härliga och driftiga. Jag jobbar som gymnasielärare men jag tror inte att det är nån fara med gymnasiestudierna för din del. Kommer du på att du vill plugga senare så kommer du nog att kunna läsa in gymnasiet i kombination med annat du tar dig för! Ingen stress! Undrar dock om du någon gång fått hjälp av en specialpedagog/psykolog för att reda ut varför du upplever att du inte kan plugga in/minnas det du läser? Ibland kan man stämpla sig som korkad fast det egentligen är en svårighet man kan få hjälp med eller en förmåga man kan träna upp, med rätt hjälp. Så onödigt om du ska gå runt och känna att ”det där med skola är inget för mig.” Kram!

 79. Jag är 17 år, bara 9 dagar äldre än dig😝 Är från Finland och har följt dig sen ca 2010-2011 tror jag.
  Har även träffat dig två gånger, en gång i Stockholm och en gång på Falsterbo!

  Har alltid sett dig som någon som är väldigt inspirerande, passionerad och stark💪🏻 Väldigt vacker också för den delen 😉😄 Om någon frågar mig vem jag ser upp till eller vem jag tycker att har bra åsikter eller är en bra förebild. Så är svaret för min del oftast dig. Och det är helt sant! Har följt dig nu under 7 år och jag tror nog det blir en hel massa år till! ♥️👌🏻 You go girl! 🤩

 80. Jag är 27 år och jobbar i Uppsala som tjänsteman på ett stort bolag. Jag rider inte alls, men har följt din blogg sedan du hade Elvis och Ozzy. Jag upplever dig som en sjukt ödmjuk tjej med mycket fart och skinn på näsan. Jag har alltid varit extremt imponerad av hur du haft fötterna på jorden genom allt som händer omkring dig. Kör ditt race!

 81. Hej!
  Jag är 42 år och mamma till två barn.
  Har följt dig sen 3 år tillbaka då dottern visade din blogg för mig.
  Vi har haft en ponny på foder som vi sedan köpte till dottern, hon fick den i födelsedagspresent och lyckligare tjej har jag aldrig sett.
  Jag älskar att följa din blogg och är inne varje dag och kollar, följer gärna dina starter på equipe. Lämnar någon kommentar ibland när du behöver uppmuntras.
  Älskar mest dina inlägg om hästarna och ditt liv i stallet, är nyfiken på dina olika övningar som du gör, drömmen vore att låta dottern få träna för dig men vi bor för långt bort tyvärr.
  Lycka till med dina kommande projekt vi väntar tålmodigt på vad som ska ske framöver.

 82. Hej!
  Jag är 30 år och har följt dig i ett par år. Har ridit sedan jag var 9 år och haft hästar hela livet, nu har vi köpt en ponny till mig och min dotter på snart sju år som vi har tillsammans 🙂 brukar aldrig kommentera eller nåt, men gillar och följa och jag tycker du är en otroligt stark tjej och blir imponerad av ditt driv och gillar verkligen att du har dina framgångar med hästarna, du har jobbat dig dit du är idag inte fått något serverat! Fortsätt kämpa du är verkligen en förebild för våra barn 💜

 83. Jag blir 30 i år, jobbar som skolkurator på en högstadieskola. Jag har haft egna hästar i 20 år, ridit och tävlat dressyr. Just nu hästlös efter en lång tvist kring skadad häst som gjort att jag tappat sugen en del, så jag bestämde mig för att ta ett litet uppehåll från egen häst – men jag rider hästar åt andra istället för att ändå hålla igång ridningen, och jag har haft tur och får möjligheten att rida flera fina och välutbildade hästar. Så lite win-win, ägarna får avlastning och jag får rida fina hästar 😉

  Jag har inte följt dig slaviskt i alla år utan mer tittat in här lite då och då, mer nu på senare tid. Du har ju alltid varit väldigt driven och en stark person men för mig har det senaste 1-2 åren (kanske?) gett en liten känsla av att du ”landat” och är nu en rätt så vuxen person, fortfarande ung men med en tydlig skillnad mot tidigare. Jag uppskattar mer att läsa dina tankar nu och för egen del så har din blogg bara blivit mer intressant ju äldre och mognare du blivit (säkert för att jag är så pass mycket äldre). Tycker det är skithäftigt med den mångsidighet du har och alla bollar du klarar av. Jag tyckte det var intressant med din upplevelse på GHS med tjejerna du fick träffa där, mycket för att jag själv i mitt arbete möter ungdomar med mycket tuffa förhållanden – och insikten om hur illa det kan vara ställt och att folk trots detta FUNGERAR gör mycket med en.
  Sedan såklart är det intressant att läsa om hästarna, träningen och tävlingarna. Det spelar ingen roll att det inte är inom samma disciplin som den man själv sysslar med, en skicklig och engagerad ryttare är inspirerande att läsa om oavsett inriktning.

 84. Jag är 00a fyller 18 i december (äntligen!!!!!) går naturvetenskap och tycker skolan är ganska tråkig men ska kämpa sista året. Har ett stort hästintresse o har tre hästar hemma varav en har jag möjlighet att tävla och träna. Annars hjälper jag till mycket i et stall och jobbar extra med hästar.😃 har oxå en hund som är min bäbis😍

 85. Mitt namn är Andréa. Jag är 43 år. Halkade in på Ponnyakuten via youtube hösten 2016, och senare när det där somras hände hittade jag din blogg. Jag bor i Uppland. Är krönikör på en lokaltidning och har till och från i mitt liv hållit på med hästar. Red på ridskola redan när jag var fem år gammal. Men eftersom jag har ett skelettsyndrom samt är blind på ena ögat har jag inte riktigt hållit på med hästar i den omfattning som stalltjejer brukar.

  Under skoltiden blev jag mobbad – extremt, och kan ju säga att mitt liv varit mkt av en kamp, mot människors fördomar, dumma kommentarer ( förekommer även i vuxen ålder ja) och förutfattade meningar om mig som person. Jag blir alltid glad när jag hittar unga personer som du, som har ett LIV, som vågar saker, som vågar tycka och tänka och ändå… alltid vara ödmjuk nog att säga ” jag hade fel” om det är så. Du har alla förutsättningar för att ha ett bra liv och få ett bra liv, med glädje och hopp och även dalar förstås. Men jag hoppas att du alltid ska känna att du har livskvalitet i det du gör.

  Det är fascinerande med människors liv, vi lever så olika och är i så olika åldrar och ändå… finns det ngt som gör att vi kan mötas. Fortsätt skriva och gör det på det sätt du känner för. Jag tänker ibland på en del inlägg du skrivit, om skolan till exempel… Och om mobbning och så. Jag är glad att se att du har en familj som stöttar dig och är med dig i både med och motgång. Det syns att du har en stark grundtrygghet, både i vad du varit med om och hur du skriver.

  Tack – för att jag får vara en av alla dina läsare! Stor kram!

 86. Jag är 18år (snart 19) och har följt dig sen 2011. När jag var yngre läste jag bloggen flera gånger om dagen, sedan dagligen, men nu räcker tiden inte till och jag prioriterar annat. Följer dig dock ändå och blir uppdaterad via instagram och equipe, samt kikar in på bloggen en- ett par ggr i veckan.
  Så kul att se hur det är nu när du har blivit äldre och lever ett så annorlunda liv, samt att följa din utveckling med hästarna!

 87. Jag är 18 och har följt din blogg sedan ponnyakuten men började läsa varenda inlägg för kanske 2 år sedan.

  Jag har en egen häst som jag ”utbildar” för att hopptävla sen när vi båda är redo för det, än sålänge har han lite för många rävar bakom öronen😉 jag läser natur på gymnasiet då jag inte har någon aning om vad jag vill bli, men jag vet (efter denna utbildningen) att det inte ska handla om fysik.

  När jag var mindre tyckte jag att du var kaxig, vi är lika gamla och du vågade stå ut och jag tyckte du var jätte cool. Sedan dess har du bara växt i mina ögon och jag tycker du är så modig, stark och självsäker! (Och en jävligt duktig ryttare)

 88. Hej. Jag är 16 år och klickat in här, ibland oftare och ibland med långa mellanrum, sedan tiden med Elvis. Jag håller nu själv på med dressyr men har annars alltid varit hopptjej. Något jag saknar samtidigt som jag börjat älska dessyr tack vare min fantastiska tränare och undebara ponny.

  Jag tävlar en del. Målet är Sm i sommar.

  Jag ”använder” din blogg som insperationskälla och blir själv otroligt motiverad av duktiga ryttare, klocka tankar och målmedvetenhet. Tre begrepp som jag skulle vilja säga beskriver dig.

  Jag tror du och jag är väldigt lika men samtidigt så olika. Jag uppfattar dig som en rakryggad, ärlig men ändå tävlingsinriktad tjej. Något jag ändå skulle vilja säga att jag själv är. Som jag var inne på innan, målmedveten. Tävlingsmäniska, egen vilja och inga problem med att jobba för ditt mål. Också, om man får vara självgod saker som stämmer överens med mig.

  Sedan är jag mycket mer akademiskt lagd. Älskar matte och No ämnen. Intresserad och lätt att lära mig. Jag är därimot inte lika kreativ och jag har svårare att hitta lösningar ”utan för boxen”. En sida jag beundrar hos dig!

  Jag är igentligen ingen stalltjej. Missförstå mig rätt. Jag rider för att jag är en otrolig tävlingsmänniska och jag brinner för att just tävla. Dessvärre inte för att utföra stallsysslor. Och även om jag inte ser dig som den som drömmer om att mocka på nätterna uppfattar jag dig som mycket mer av en stalltjej.

  Tex så har jag inga framtidsplaner att hålla på med hästar efter gymnasiet. Då vill jag direkt ut på arbetsmarknade och jobba med finans.

  Tror jag tappade bort mig lite här. Eller kom iaf inte på vad det vad jag ville skriva längre haha.

  Så jag avrundar med att säga – stå på dig, kämpa och därmed fortästt precis som du gör. Jag har svårt att tro att du inte kommer nå dina drömmar. Du är en fantastik tjej!

 89. Jag är 39 år, hästar är min passion i livet även om jag rider väldigt oregelbundet nu. Jag har följt din blogg sedan ponnyakutentiden.

 90. 46 år, rider hemma utan större ambitioner, iaf inte tävlings. Har ett rött sto med attityd som jag fött upp själv. Stall på gården och där bor även dotterns lilla c-ponny. Just nu kämpar vi på med snö upp till knäna men snart kommer våren. Har följt dig sporadiskt från ponnyakuten till dagligen idag. Inspireras av ditt driv, ditt engagemang, din empati och din hästhållning.

  • Tack snälla för din kommentar. Kämpa på, värmen i dina ord speglar garanterat av sig på er hästhållning <3

 91. Jag är 17 år, är från Orust och har läst din blogg i 7 år. Jag går just nu i gymnasiet på fordonslinjen. Har ridit länge förut, men det var på ridskola och jag slutade för att det blev en så tråkig och deprimerande miljö. Jag har saknat hästar och att rida sen dagen jag slutade där, men har inga andra möjligheter till att rida någonstans. Älskar verkligen att följa din blogg, får en att tänka på hur mycket man faktiskt kan lyckas med även om man är ung.

 92. 50 år och inte så intresserad av ridning egentligen men när jag läser din inspirerande blogg så älskar jag ridning också. Gillar din öppenhet,ärlighet och att du vill dela med dig dina tankar om fördomar och det betyder mycket för många människor!
  Du ser bestämd,målinriktad ut på bilden!
  KRAM och Lycka Till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *