Resultat och lite förvirrad

Bra dag på jobbet idag igen. Alla hästarna var faktiskt fina, eller ja… nästan alla. Smilla och Tornado gjorde en toppen runda och var felfria, Joe var jätte duktig och var felfri, Zamina var finare en någonsin och vi gjorde en super runda vilket blev noll fel och placering igen. Lux var felfri i 1.35 klassen, något stark och överpigg men var försiktig och luftade fint på hindrena. Jag gick ju vidare till omhoppning vilket resulterade i två bommar ner tyvärr. Ett skitpet och ett som han får ta på sig ut i kombinationen. Alltså, vi lär ju fortfarande känna varandra. Jag tror att det sitter om ett tag, jag ska finslipa med Royne och Sofia när de kommer ifrån danmark. Behöver lite input bara hur jag ska rida honom på bästa möjliga sett. Han är ju enkel på ett sett men samtidigt så måste jag vara så jäääävla stark, för den hästen är så sjukt stark- det är jag också men när jag tävlar flera hästar på en dag plus honom så är lille jag lite trött i kroppen. Anyway, första rundan var superfin nollrunda!

Nu till majsan, jag valde att utgå med henne då det inte känns som det ska kännas. Jag kan inte sätta fingret på vad det exakt är. Men hon är konstig, sur, kickar mycket. Vilket har gått väldigt fort. Vet inte, måste få åka och kolla henne så att jag är säker på att det inte är något. Det är levande djur, färskvara, det kan hända något när som helst. Vill bara kolla av så att jag inte pushar henne om hon har känning av någonting. Annars så är hon bara i en pissig period just nu som jag bara får läsa av och ta kontrollen över.

Det är kul, jag har ett flow just nu som jag gillar. Hästarna känns väldigt fina, vi väntar bara på utomhus säsongen nu. Klättra i backar, rida ut, konditionsträna ute. Jag är lite trött på manegen nu och det är nog dom också ( skriv inte att jag är bortskämd som har ridhus), jag menar bara att jag gärna rider ute, för hästarnas skull. Lite roligare .

Jag sitter dessutom med min kalender och skriver in alla tävlingar, mycket roliga tävlingar iår och vi har två super fina tävlingar internationellt lite längre bort som vi ska på, ser verkligen fram emot att komma till värmen med familjen och hästarna. Nu ska jag skriva in lite mer i kalendern som är aktuellt, annars har jag ingen koll kan jag lova er. Filmer laddas upp senare så ni har dom imorgon!

Lux aka pucken

20 thoughts on “Resultat och lite förvirrad

 1. Man kan ju rida ute trotts dåligt väder,kläder efter väder! Annars vet jag inte hur jag skulle kunna ha tävlingshästar om jag bara skulle rida inne(har ej ridhus). Rider på grusvägar och när det fryser i så på ängar osv

 2. man kan ju rida ute även om det är kallt och dåligt väder. det gör jag hela vinter säsongen då jag ej har ridhus, dock åar jag iväg några gånger i veckan och rider markarbete osv i ridhus. men det jag vill komma fram till är att man ej behöver gömma sig i ridhuset utan ut och ha kul även på vintern! viktigt för våra tävlingshästar. när tjälen ligger i kan man rida på ängarna och annars på grusvägarna.

 3. Kul, grattis! Hoppas Laissa bara har det jobbigt med pälssättning eller något sådant, så det inte är något allvarligt! Tur du tar tag i det i alla fall och kollar upp det! 🙂

 4. Bruker du vanlig dyne under dekkenet? Eller er det laget for å bruke pp hest? Eventuelt hvor kjøpte du den?

 5. Bra jobbat!

  Angående Majsan, kan det inte bara vara som så att hon är väldigt känslig i huden nu vid fällning? Tänker att eftersom hon har problem med skav sedan tidigare så verkar det ju som om hon helt enkelt har känslig hy, precis som vi människor kan ha. Ett av mina fd skimmelsto var exakt likadan, så jag fick helt enkelt planera tävlingarna runt det. Hon kickade och bockade, var inte alls nöjd med att behöva bära ryttare.

 6. Gräm dig inte över nedslagen med lux! Även om ni nu fick 2 ner i omhoppningen var ni felfria i grunden i en 1.35 och den räknas ju som felfri grundomgång då det var en a:1a

 7. Har flera ridhus att välja på men då lär jag lasta å åka, å med en prinsessa som ibland kliver på på direkten och ibland kan stå som en betongsugga i trekvart så väntar jag till det blir varmare. Lasttränging blir det då. Å inte är det så skoj att rida ute heller, snö upp till magen på hästarna, stigarna borta, snövallarna är så höga och stora att man inte kommer över dem, vägarna blir bara smalare och smalare, pjuh. Längtar till våren nu.

 8. Hästarna är inte ditt jobb. Det su försärjer dig på är dina sociala medier och allt sn st du gör, men ännu kan du knte kalla en tävling ”en dag på jobbet”

  • Eftersom att hästarna är en mycket stor del av det som hon driver sin blogg runt så blir ju det självklart en del av hennes jobb och där ingår tävlingar liksom träningar och stallarbete! Att man måste tjänat pengar på det för att det ska ”räknas” som ett jobb är ju en konstig definition, tex tjänar man sällan några pengar den första tiden när man startat ett nytt företag – räknas det inte som ett arbete då för att det inte drar in några pengar? Sen har ju Nellie som exempel även tjänat pengar på att sälja Hilda, med stor vinst kan vi anta, vilket ju finansierade köpet av Lux. Så visst är hästarna hennes arbete!

   Att försöka förminska någon annan via kommentarer på bloggar mm är ingen positiv egenskap. Du blir nog en lyckligare människa själv om du istället försöker peppa, glädjas med och se positivt på andra människor i deras framgång!

 9. Ang Laissa så kan det nog vara så enkelt som att brunst och pälssättning spökar! Mitt sto har redan hunnit gå in i brunst två gånger i år och då blir hon hopplös att rida..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *