Joe, då och nu

När jag bestämde mig för att köpa Joe visste jag att det skulle bli en lång resa i utbildning . Den blicken han gav mig när jag provade han satt i hela hemresan. Han hade sadeltvång deluxe och bara att hoppa upp på han var förenat med kaos. Jag flög av riktigt illa andra dagen hemma. Vi började med att lina han innan uppsittning och det blev lite bättre. Sen har det varit att jobba med beröm och bygga förtroende i ALLT.

Han skulle vara svår att sko enligt uppgift . Första gången skaka han, men världens bästa Hovis Micke och jag gjorde det till en trevlig upplevelse och han står ny helt still när Micke skor han. Nu kan jag även hoppa upp på han helt själv och han står blixt stilla .

Men de mest viktiga har varit att få ordning på hans hull och muskler. När han kom blev jag chockad. Aldrig nånsin sett en sån tunn häst. Inte en muskel på hela kroppen och enligt uppgift skulle han inte vara glad i mat. Joe är den som är gladast i mat i hela stallet.

Såhär såg Joe ut när han kom hem till oss. Direkt ut från lastbilen . Ja ni ser ju, i mina ögon oacceptabelt.

Synen när jag öppnade lastbilen…

En knotig häst utan hull. Matt päls och trött efter resan.

Jag ringde ut Sara från Krafft som kom omedelbart . Skakade på huvudet och sa :

– denna kille behöver kärlek och mat nu!

Vi satte ihop en foderstat som skulle passa han direkt (ej fångrisk) som sen ändrades successivt . I efterhand var det bra att han blev stående i 5 veckor pga hovbölden. Då fick han tid att äta upp sig och börja må bra. Hovkvaliten var under all kritik enligt Hovis. Så direkt in med hoofrelief för att stärka hovarna.

Joe är så fin idag. Han älskar mat och älskar livet. Han går på Krafft Low och Grov. Finhackad Lucern och mash. Utöver det olja i maten, b och e vitamin . Sen nästan fri tillgång till hö.

All tacksamhet till KRAFFT för ett engagemang i Joe. Kolla vilken fin kille han börjar bli!

Glansig päls , fin nacke och han mår bra!

Så tacksam för denna killen.

22 thoughts on “Joe, då och nu

 1. Du gör ett så bra jobb Nellie. Så sjukt viktigt att hästen mår BRA inifrån och ut. Tycker verkligen det märks hur viktigt det är för dig och jag tror det kommer gynna sig i framtiden, du får dina hästar med dig för du bryr dig så mycket om dom. Att du tar ut proffs för att fixa rätt foder, inte bara ger en massa mat till en smal häst och hoppas på det bästa. Bygger förtroende för både hovslagare och dig som ryttare/ägare. Jag skulle lätt vilja ägas av dig om jag var häst!

 2. Vilken skillnad! Var han lika tunn när du provred?
  Men reagerar på att du skrev att du tagit bilder från när du öppnade lastbilen, har för mig att du var i Danmark när han kom hem till dig? 🙂

  • Det stämmer. Fick bild skickad till mig. Skrev fel i meningen. Men tror du fattar helheten!

 3. Hej!

  Skulle du inte kunna berätta om allt som dina hästar äter under en dag i ett inlägg?
  Alltså t.ex. B-vitamin, lusern, pellets/och müsli. Det vore jättespännande att läsa om. Det skulle även vara kul om su pratade om bett i ett inlägg (vad du använder till dina starka hästar, känsliga hästar osv.) Jag älskar sådanna saker som berör hästens välmående.
  Grymt jobb med Joe föresten! Och med alla dina hästar för den delen 😀

 4. Hei Nellie
  Har du noen tips til gode øvelser og treningsplaner for å styrke men også vedlikeholde formen til hesten? Gir du hestene ofte fri?

 5. oj vilken resa, bra jobbat! Har gjort en liknande resa med en häst jag tar hand om just nu, som var så tunn förra våren och äntligen börjar få lite muskler! Skönt när man ser att det sker en förändring! 🙂

 6. Har varit och provridit häst hos samma försäljare som du köpte Joe ifrån. Den såg likadan ut. En bekant till mig som köpte häst till sin verksamhet därifrån fick hem en häst med ringorm vilket spred sig till hela stallet och nu senast så hörde jag att länsstyrelsen hade varit dit och hittat typ 60 hästar i en hage huller om buller. Vissa ska helt enkelt inte hålla på med hästar..

  • Sagt det redan från början då Nellie köpte honom, fantastisk häst och fantastiska hästar har hon men Ida är ingen att lita på. Stackars djur!

   • Det var ett par år sen! Nu verkar det som om hon behövt göra om och dra ner rejält på antalet hästar!

 7. Man ser att dina hästar har det bra och får det dom behöver! Det kommer att belönad i framtiden, och de som inte tar hand om djur kommer få sitt av karma också. Synd bara att djuren måste lida på vägen.

 8. Bra jobbat! Å även bra jobbat till dig Nellie. Jag skulle säga att det inte bara är hull och mat som har fått honom till en kropp utan även din träning. Det syns att han har fått börja länga ut överlinjen, han är inte längre lika ”överbyggd” bak utan han har börjat vinkla in korset för att bära istället för att springa med benen bakom sig och lansmärket håller på att försvinna. Det är inte konstigt att han inte tyckte att uppsittning var någon höjdare med de spänningarna som han måste ha haft. Fortsatt lycka till med honom!

 9. Jag har samma problem med min häst på 178 cm. Tyvärr så bor jag inte i Sverige och har inte möjligheten att använda kraffts foder utan får istället lägga ca $400 i månaden bara på hans foder

  Jag är oerhört glad över att din häst har byggt på sig. Grymt bra jobbat

 10. Visst ser han finare ut! Men jämförelsebilder e ju oftast bättre utan utrustning på som döljer halva hästen 😉 Du skulle haft en nubild från när han står likadant i boxen 😀
  Men fint jobbat! Blank o fin päls.

 11. Säger samma sak som många andra – vilket fantastiskt jobb du har gjort med honom Nellie! En stor eloge som lägger ner så mycket tid och omtanke i alla dina hästar, inget lämnas åt slumpen utan du är med i vartenda steg med dem. Stor, stor eloge åt dig, du är värd alla dina framgångar – stora som små. 🌺

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *