From today

Idag har vart en tuff dag, mycket att göra. Alla hästarna är rastade och alla var fina. Hovslagaren var här fram tills lunch ungefär, till 13. Alla hästarna fick nya skor, jag red hästar emellan. Lux var väldigt fin idag trots att han har vilat i två dagar. Väldigt positiv ( såklart ) men fin. Laissa har fortfarande lite känning av skaven, så lite arg i början av passet. Men sen släpper det och hon blir finare och finare. Longerar och rider varannan dag.

Vädret har vart så Nice idag. Relativt varmt pgr av solen och helt blå himmel.

Outfit:

Fei keps, blåa ridbyxor ifrån PS och min jätte sköna hoodie ifrån Krafft’s kollektion.

Joe & Zamina var på Hagahill nyss och hoppade. Zamina var jätte fin. Hon hoppade faktiskt väldigt bra idag. Jätte fin bak. Jag har fortfarande en del att lära mig på Zamina men jag tycker ändå att jag gör det bra. Vi förstår varandra, Zamina är dessutom den svåraste hästen jag har i stallet nu. Hon är väldigt speciell att rida, framförallt till hinder. Men det kommer med tiden & ju mer jag rider henne varje dag. Joe hoppade också super. Som sagt är han starkare i kroppen vilket gör att jag kan komma mycket närmare inpå hindrena och han hoppar upp sig. Däremot är han forfarande lite grön när höjden kommer upp på 1.20/1.25. Han är stark, men vet inte riktigt hur mycket han ska hoppa över, tekniken osv. Lika mycket som man jobbar med hästarna utan hinder måste man vänja dom vid höjden. Speciellt på dom gröna hästarna som Joe. Hoppade banan 1-12 super bra!

(Inte reklam), men jag provar dom nya Freejump stigbyglarna just nu. Med lädren till osv. Jag hade freejump innan men slutade med dom då jag tycker att jag fick sådan platt fot i stigbygeln. Som att fötterna tippade lite. Så jag har använt mig av märket Equipe , men dom är inte säkra vilket inte är så bra. Så nu testar jag nya freejump igen. Har ni dom?

12 thoughts on “From today

  1. Jag har dom, men akta lädren, för dom kan repa och förstöra sadelen! Det gjorde dom tyvärr med min Butet sadel… Hade använt dina vanliga läder, för det er ingen skillnad enligt mig!

    • Har Freejump läder och det är nytt nu att man kan välja två saker att ha mot sadeln så det inte skaver. Det blir ju även skav av vanliga läder om man inte har en still skänkel/ben = flaxar med benen

  2. Kan rekommendera tech stirrups! De är ungefär som equipe men med säkerhet. Ligger i ungefär samma prisklass som freejump och finns på hööks👍🏻

  3. Hur går det med Tornado? Tycker du aldrig skriver om honom längre sedan Smilla började rida honom.

  4. Hur kan du kalla laissa arg om hon har känningar från skaven? Tror intr du hade varit direkt glad om dina föräldrar styrde ut dig på en löptur med skoskav utan att du fått välja. Vilken underbar häst som lyder tygeltag och hjälper trots smärta.

  5. Tycker free jump lädrena är urdålig kvalitet. Går lätt sönder och då skaver ”metallgrejen” hål i sadeln, iaf för mig! Säger också som en ovan, tech stigbyglar-helt fantastiska! Kommer aldrig mer rida i Free jumps!

  6. Har också haft freejump men var inte nöjd. Tyckte inte greppet var så bra och egentligen inte så himla säkra. Kan däremot rekommendera tech stirrups (hööks) dem har fantastisk grepp och är nog en av de säkraste stigbyglarna du kan ha eftersom hela sidan kan öppnas! Har dem nu och de bästa jag haft.

  7. Har du testat renskinn istället för/under schabraket? Gjorde underverk på min ponny som fick hemska skav av sadeln(och överallt annanstans)!!! Bara renskinn som funkade för mig 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *