Mondayyyy!

Idag mår jag bra, glad och motiverad. Hoppas att ni känner likadant!

”Hur ser dina vardagspass ut? Hur mycket markarbete, uteritt, lättare hoppning och ”större” hoppning kör du? Hur lägger du upp veckan innan tävling? Hur långa pass är dina pass ungefär? ”

Jag skulle säga att mina pass hemma är ganska olika. Jag planerar oftast mot dom större aktiviteterna på veckan. Alltså om jag har träning på tisdag eller onsdag så lägger jag min träning hemma dom två första dagarna på veckan och sedan är det träning borta. Därefter planerar jag dom sista dagarna på veckan beroende på hur träningen gick. Om det är något som jag kanske måste jobba på extra eller om allt satt så jag kan börja om på en ny kula. Inför tävling- alltså, allt som jag gör hemma, borta på träning är ju inför något. Så alla passen hemma är viktiga oavsett om tävlingen är till helgen eller om två veckor. Men ungefär inför tävling brukar jag att hoppa tidigt på veckan, sen ett longeringspass och sedan hålla igång dom med lösgörande pass. Kan vara bommar, lydnad osv. Jag tycker inte att man ska hoppa dagen innan eller köra slut på dom. Hästarna presterar som bäst när dom har energi och känner sig starka i kroppen precis som vi människor. Dom har ju också så mycket muskler osv som måste få återhämta sig. Så mest hålla igång inför tävling. Men veckorna innan kan du ju ha hoppat mycket och kört tuffa pass, riktiga fyspass.

Jag rider mycket Markarbete hemma. Dels för att jag är sjukt dålig på att bygga upp hinder hemma, och för att jag inte vill hoppa hemma så mycket. För mig räcker det att ha övningar , bommar och vanliga pass just hemma. Åker bort 1 – 2 gånger i veckan och kör hoppning. Så har det vart ett tag iallafall. Jag tycker att det känns bra, kanske bör lägga fram lite mer hindertyper hemma. Men jag är nöjd med markarbetet hemma då jag är ganska duktig på det. Jag kan rida ett helt pass och hästarna skummar verkligen. Kommer åt dom rätt, har tålamod och tycker att det är kul.

Red Joe här om dagen, helt fast i högersidan. Han protesterade mycket och var arg. Jag kände att jag nästan ville gråta, skrittade i 30 min & jobbade. Han svettades och svettades sånt vitt skum på halsen. Började frusta och sedan kunde jag rida honom på båda tyglarna i högervarv i galopp! Då har man fått ut något utav passet även fast jag skrittade 70% av passet!

Igår skrev jag på ett kontrakt. Det största kontraket under 2018 är signat!!!!!! Så kul. Jag får snart berätta för er. Nu i mars ska ja på möte igen och sedan får det gå live antar jag. Hoppas att ni är lika taggade som jag!

2 thoughts on “Mondayyyy!

  1. Märks du mår bättre igen! Roligare med positiva inlägg förstås men fattar att andra sorters inlägg är ofrånkomliga förstås för är en människa och ingen robot. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *