Hur ser din morgonrutin ut?

Jag vill verkligen förbättra min morgonrutin för den suger rent ut sagt. Iallafall för att ha det som system varje dag. Jag går upp kanske 30/40 min innan jag ska bege mig någonstans, oftast stallet alltså. Tvättar ansiktet och kör mina rutiner inne i badrummet. Tar på mig och gå ner och käkar frukost. Alltså så jäkla platt & tråkigt. Förstår att jag är trött i 1 h ytterligare. Jag vet när jag tex bodde i Lysekil, då gick jag dock i skolan. Men då ställde jag klockan på 06:00 och tog en pw eller va på gymmet. Inte alla dagar men två dagar i veckan iallafall. Och shit vilken skillnad det var. Man är ju pigg, känner sig fräsch och stark. Det är bara att man ska vara lika så när klockan ringer så tidigt för att gå och göra en sån sak menar jag. Sen är jag den personen som inte har problem att stiga upp den tiden eller tidigare. Nästan enklare en att vakna 07:30 liksom. Dock var jag ständigt arg i Lysekil, hade taggarna utåt, mycket olycklig och trivdes inte. Så jag tror att mycket av det var just för att starta min dag bra. Idag mår jag top och trivs, vilket gör att jag är lugn och gör exakt som jag vill med ro. Gymmet och pw innan var pgr av mycket hets och ilska.

Sen ser jag många som går upp 2 h tidigare och planerat sin frulle ordentligt, kollar på ett program och bara är. Men jag vet bara inte om jag hade uppskattat det haha…

Jag vill hitta en bra balans med morgonen, hur ser det ut för dig?

12 thoughts on “Hur ser din morgonrutin ut?

 1. Du har bättre än min i alla fall. Jag går upp max 10 minuter innan jag måste åka till jobbet, går på toaletten och borstar tänderna sen åker jag. Är kanske inte det bästa men jag blir på sämre humör ju tidigare jag kliver upp😂

 2. Jag hatar morgnar + att jag har sjukt lång pendling till jobb (1h och 40min dörr till dörr enkel resa, OM tågen är i tid) + att jag inte längre tycker om mitt jobb. Detta resulterar i att jag hatar att vakna de morgnar jag ska till jobbet, då ställer jag mitt alarm snor tidigt för att hinna med något av de tidigare tågen, detta lyckas jag i stort sätt aldrig med då jag inte vaknar av alarmet eller sover igenom snoozen, vilket innebär att jag går upp 10 – 15 min innan jag ska gå till bussen för att åka till Malmö C. Jag får skynda mig, visst, men jag stressar inte. Jag går upp, borstar tänderna, tvättar ansiktet, klär på mig och går. Sminkar mig gör jag på tåget sen sover jag på tåget resten av vägen, blä!
  De dagar jag inte ska till jobbet är det ett annat ljud i skällan, ställer alarmet vid 08 på helgerna (rena sovmorgonen) och vaknar nästan alltid innan dess. Ska jag dessutom till stallet och ta ut hästarna är det inte heller ett problem att vara där 07. Under helgerna har jag inga direkta rutiner, vaknar när klockan ringer, myser med sambon i sängen, tittar lite på telefonen, fixar frukost osv, tar dagen som den kommer. Ibland stallet direkt på morgonen, ibland på kvällen, beror på humör och vad vi ska göra under den dagen 🙂

 3. Jag har lyxen att ha mina hästar hemma utanför sovrumsfönstret. Jag tar min kopp te/kaffe och går ut & pussar på mina hästar & ger dem frukost. Tar med mig hunden ut.

  Har du provat yoga? Tyckte det var ”töntigt” och tråkigt i början, men nu älskar jag det! Vi aktiva hästägare mår inte bättre av att åka till stallet kalla & stela. Jag tycker man mjukt & sakta får stretcha & vakna upp sin kropp. Man börjar dagen fräsch & till ro. Big up for yoga! Finns även yoga övningar som praktiskt hjälper än bli jämnare och starkare i ridning. ”Ryttaryoga” med youtube hjälp kanske vore något? Kram <3

 4. Det blir lätt lite hets och tävling om vem som är ”mest produktiv”. Lite samma som hälsohets där man ska äta nyttigt och laga all mat från grunden och gärna baka eget bröd för då är man duktigast, man ska träna mycket och vara i bra form, jobba heltid och ha en karriär, ta hand om familjen, ha ett socialt liv, ta hand om hästen osv.

  Man ska göra det man mår bra av, och det är ju olika för alla. Vad känner du att DU VILL göra på morgonen? Det kan ingen annan svara på åt dig 🙂

 5. Min morgon ser alltid ut som följer:
  Går upp 4.45, gör mig i ordning, äter frukost, går en timmes promenad med hundarna (pappa tar alltid ut hästarna och fodrar under tiden). Och så kallar jobbet efter det. Roligare än så blir det inte =)
  Vi har alltid samma rutiner.

 6. För mig är det lite olika. På vardagarna tar jag ut hästarna när mamma har jobbat natt, är hon ledig så tar hon ut dem på vardagarna. Men om hon jobbar så går jag upp vid 6, rutinerna i badrummet och äter frukost, runt halv 7 går jag ut i stallet och tar ut hästarna, fodrar m.m, när jag kommer in så byter jag om och gör mig iordning och tar sedan bussen till skolan. Tar jag inte hästarna på morgonen går jag upp vid halv 7, Äter, gör mig iordning och sen bussen till skolan. 🙂

 7. Min skolmorgonsrutin ser ganska så vanlig ut, ut till stallet(bor på gård så eget stall), fixar allt som gå på toa och tvätta ansiktet. Sedan gör frukost och äter frukost till ett avsnitt av Friends innan jag byter om och packar det sista till skolan. Sedan åker jag. Jag går upp 1 h 15 min innan jag ska åka till skolan, men att äta frukost tar lång tid för mig.
  Håller med en annan som kommenterade, man ska göra det man känner mig bekväm på morgonen och så man känner att man får ut mest av dagen. Jag tycker ditt sätt låter bra också! Alla är vi olika

 8. Förösker gå upp 1.5-2h innan jag låstr till skolan, gör en kopp te för att sedan sminkar mig i totalt 1h (tar eextremt lång tid på mig med sminkrutinen morgonen även om kag inte sminkar myxket hahah) samt kollar på en serie undertidem jag sminkar mig. Äter sedan frukost å byter om frmaför serien och åker sedan till skolan, tider är så varierande för mig så hahah men rutinen blir detsamma nästan varje morgon! Helgen därremot går jag upp vid 9 gör en kopp te och kryper ner i sängen för att kolla serie eller liknande samt gosa med katten inna jag går upp på riktigt vid 10 och gör vad jag nu har planerat den dagen!

 9. Går upp ca 05:00 och dricker kaffe, äter frukost och jobbar lite framför datorn (är egen företagare inom häst). Sen fodrar jag hästarna mellan ca 06:30-07:00 och sen börjar dagen i stallet. Älskar att vara uppe innan någon annan och en rejäl frukost gör att jag orkar jobba på i stallet fram till lunch. Sen är jag kreativ och tänker bäst på morgonen så passar bra att jobba lite då.

 10. Vänd på ordningen
  Först fruckost
  Sen toa och dusch
  Sen eventuellt smink och annat.

  Häll i dig kaffe direkt när du vaknar om du tycker om det.

 11. Testa någon form av mental övning kanske? Jag startar dagen med cirka 20 minuter meditation + lätt yoga. Yogan är ju super om du ska rida också, mjukar upp musklerna och värmer upp dig. Sen brukar det bli en kopp ”kaffe” (mest för mysfaktor, 80% är typ mjölk haha) innan jag börjar jobba. Käkar oftast inte frukost förrän 11-12, eller lite senare om jag rider på morgonen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *