Söndags work out

Idag är det dags för styrketräning för alla hästarna. Byggt 2 st linjer med räcken, 3m mjukbom, räcke. Andra långsidan oxer , 6,5 m till mjukbom, räcke. Börjat lite lågt och då blir de lite långt , men tycker de är bra för då backar de av lite själva. Sen successivt höjer upp det, noga med pausa mellan och jogga av lite mjölksyra.

Lux briljerade och det var en grym övning för honom. Han vill gärna göra de mesta själv, så detta fick han att tänka till lite extra.

Nu är det dags för Majs… brukar vara henna favvo övning!

Annars en lugn Söndag. Stallet kommer ta typ halva dagen. I efm ska jag jobba på Tessie. De packas för fullt till Scandinavium och Eurohorse!

7 thoughts on “Söndags work out

 1. Du är så inspirerande Nellie!

  Vet någon vad fördelen är med mjuka bommar istället för trä eller plast? Typ aldrig sett det förut. Men är inte hoppryttare tyvärr. Men roligt att veta vad det är för skillnad.

  • Mjuka bommar stör inte på samma sätt ifall de skulle råka trampa på dem elle så i dem. Liksom tänk att hästen hoppae hinder nr 1 men trampar fel, får då fel avstånd och gör att hoppet till hinder nr 2 blir knas. Med mjuka bommar får du till effekten av en bom utan att riskera feltramp

 2. Hej!
  Har en fråga, inte någon dömande fråga utan undrar bara ditt perspektiv på det. Du har ju valt att inte läsa gymnasie utan satsa på dina hästar (som du gör grymt bra). Men tänkt om, rent hypotetiskt, om du om 3år bara vill rida på hobbynivå.
  Vad ser du dig själv jobba med då? Eller kommer du då läsa upp gymnasiet?

  • Hej! Antagligen läsa upp mina ämnen. Eller jobba med något annat i stil med socialamedier. Jag vet att det löser sig och jag hade aldrig hoppat av skolan om jag inte hade haft en långsiktig plan som bör hålla sig inom ramarna 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *