3 dagars tävling med alla mina hästar

Herreguuud, nu är de här 3 dagarna över. Vilka hästar jag har i stallet & vilket år vi har framför oss. Så tacksam över alla tunga beslut som gjordes i slutet av 2017 & så glad att jag tagit mig genom sorgen med Hilda & nya stjärnor fått träda fram. Laissa, hur ska man kunna kunna ens inse att jag äger denna underbart fina häst. Köptes som 6 åring. Intagen av Björn Svensson och Tyra Sjöstedt som köpte henne. 2 gånget fick Tyra fråga mig ang henne & det slutade med att jag köpte henne själv. Vilken resa det varit MINST sagt. Med hjälp av Hannes Melin under några månader så har hon efter denna helg trätt fram som en riktig stjärna. Att gå från 1,20 hoppning i höstas till att nu gå felfritt 1.35 känns fantastiskt! Faktiskt sjukt stolt över mitt eget jobb. Det har varit lite upp och ner på denna resa minst sagt. Från att vara till salu under 24 timmar till att tacka nej på spontana bud till att slita mig själv i håret vissa dagar. Men till att nu vara den hästen som jag känner mig mest trygg med & litar på otroligt mycket. Lätt min trygga punkt i startfältet & hemma.

Hannes skrev på min FB att han är den första som kan skriva under att den donnan INTE är lätt. Massor som ska stämma & vilken dag hon är på vilket humör. Men som hon gör det ihop med mig. Jisses. När vi nu hoppat 1.30 så har de sista bommarna svajat. Man märker att orken inte riktigt finns att hoppa felfritt hela banan. Även på träningar så blir det så. Men jag insåg med att det även hängde 50% på min ridning på slutet av banan. Jag vill så gärna vara felfri att jag liksom bär henne över de sista hindrena istället för att låta henne jobba som i början på banan. Jobbat extremt mkt med min egen kondis & styrka i bål. Löpt & sprungit. Gjort situps hemma för att stärka kroppen. Kollat filmer om & om igen. Det ihop med att Laissa utvecklas mer för varje dag gjorde att vi ihop fixade underbara resultat denna helgen. Det snackats & diskuterats en del om Laissas hoppstil. Att hon måste hoppa mer avslappnat & lägre. Hon överhoppar hela tiden & kommer aldrig kunna hoppa så i högre klasser. Men sen kom en stark förebild till mig inom ridsporten & sa:

  • Sluta tänk så mycket hur hon hoppar. Den hästen hoppar samma om de är så 90 cm eller 1.50 Det är hennes hoppstil & låt henne hoppa så. Lita på mig!

Så med dom orden så vågade jag satsa på att hoppa lite högre på träning & tävling. Som hon gjorde det Felfritt i 2 st 1.35 klasser på raken & det ena var GHS kval. Första tanken var såklart att med de lilla poängen jag fick nu åka till Borås & slåss om mer. Min plats med Hilda till Scandi kommer ju försvinna . Vi är i ett bra stim nu. Men sen ändrade jag mig. Jag har 1 år kvar som junior. Investerat pengar i en ny häst & sålt en. Laissa verkligen tagit ett stort steg fram & de 2 hästarna kommer jag förvalta detta året rätt. De ska gå som mina young rider hästar 2019 & de behöver utbildas & få massor med rutin det här året ihop med mig. Så kasta mig iväg nu…aldrig. Tvärtom. Nu ska det byggas upp massor med självförtroende i det här hästarna. Rutin & de ska bli starka kort i framtiden ihop med mig.

Här ser ni Laissas 1.35 runda som var Scandinavium kval. Felfri!

Sen har vi Lux som gjorde en lika fin runda. Kollat av med massa olika bett osv hemma. Pratat med Royne & Sofia om deras tips. Skickat filmer osv. Sofia hjälpte mig på framhoppningen ihop med Sofie. Fick lite mer tips. Viktigt då hon har erfarenhet av honom sen flera år tillbaka. Så fin var han & så stolt över hans insats i ett tufft startfält. Vi är ett helt nytt ekipage med bara några starter i ryggen. Ett ner, men annars en bra runda. Som han hoppade! Han som individ har en så sjuk vilja till allt som är jobb & framförallt hoppning. Orädd kille och verkligen tuff!

Här ser ni Lux 1.35 runda!

Sen går vi vidare till Joe. Idag hoppade han på Lillhagen 1m & 1,10. Debut för mig & han i 1,10. Utöver det första gången har går 2 klasser på 1 dag. Han är verkligen världens coolaste häst. För det första är han så mammig till mig. Guuud, han lägger allt sitt självförtroende till mig. Hela hans hjärta ger han en till en & ber snällt att man ska ta hand om det. Verkligen en underbar individ som häst. Ingen i stallet som är så beroende av mig som han är. Så söt. Så intressant att få jobba med han under det här året. SÅ mycket som hänt på kort tid. Från att bara kunna springa & hoppa spektakulärt har han nu stärkt sig massor, kunnat visa att han kan korta sin galopp & hoppa upp mer än fram. Man kan hoppa upp på han lugnt & stilla. Han inser att man kan inte springa från allt som är jobbigt utan jobbar med en. Han är en helt otrolig individ helt ärligt. Väääldigt personlig! Så glad att jag köpte han trots de var många andra intressenter.

Kolla in Joe`s 1,10 runda HÄR

Äntligen känner jag seriöst. Äntligen har allt jobb belönat sig i form av resultat. Sorg & hårt jobb 2017 har verkligen belönat sig i början på 2018.

Jag är så tacksam till alla mina hästar. Som jag älskar dom.

Psst..utöver det var Smilla & Tore felfria i 2 st starter idag med. Så jädra kul!

14 thoughts on “3 dagars tävling med alla mina hästar

  1. Grattis till en super helg!
    Och underbart bra inlägg! Saknat dessa inlägg så mycket med videos och häst enda in i fingertopparna 😀

    • Kanske eftersom folk har förväntningar på henne då hon är en en officiell person kan det vara skönt att förtydliga att det inte är maskiner man jobbar med i den här branchen.. Till exempel när folk direkt gick på henne efter ett(på pappret) dåligt resultat men i verkligheten en kanonfin runda för ett icke ihopridet ekipage.. Kanske för att hon är osvensk och stolt, med all rätt, över att hårt arbete lönar sig och vill berätta det och samtidigt inspirera andra som sliter med liknande saker?

  2. Asså jag känner igen mig så himla mycket allt du skriver! 2017 var ett ganska dåligt år och nu vid årsskiftet/början av 2018 så hände väldigt mycket. Är lika gammal som dig med liknande mål och förutsättningar. Stog med en skadad till häst hela hösten fram till december och kunde inte göra någonting. Under jullovet köpte vi 2 nya stjärnor som jag hoppas blir så bra som de kan. Precis som du är jag inne på mitt sista år som junior och den bästa hästen jag har är 7år med ganska lite rutin. Går just nu 120/130 och målet är att hoppa junior-SM i höst. Sedan är målet att han ska gå young rider-klasser med mig 2019. Jag hade absolut kunnat gå upp i klasserna fort som attan nu, men vill istället att de går bra och att vi kommer upp i 140/145 nästa år. 🙏 Jag har precis gått upp på storhäst så därför är de väldigt skönt att läsa din blogg. Du ligger steget före (hoppat större klasser) och eftersom du är så satans klok och duktig, så kan jag lära mig av din resa. tack <3

  3. Väldigt bra jobbat och du har otroligt fina hästar just nu!!! Undrar hur planen med Tore ser ut? Hur länge ska smilla rida/tävla och när ska du ta över?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *