Jag hade kunnat trycka på en knapp

Jamen typ, att ha influensan är ju som att känna på döden, (ironi) men jag mår piss. Jag har vart sjuk ganska mycket och länge. Veckan innan julen – nyår vad jag sjuk. Blev bra några dagar efter nyår. Nu är min mamma galet sjuk. Kan knappt prata och feber. Såklart skulle jag få en rond två. Innan var jag mest snuvig 24/7 och feber. Frossa osv. Nu är det krupp hosta som gäller. Hostar & hostar halva natten, kliar som bara den och har feber i jämna mellanrum. Att ha fem hästar på det som inte tar hand om sig själva är tufft. Det är så nära inpå Baltic också så dom måste verkligen trimmas & tränas. Blir inte så mycket vila för mig om man säger så. Men jag tar dom stunderna som finns.

Lite depp här men så är det, jag mår verkligen piss. Känner mig inte alls utvilad även fast jag sov 3 h igår på dagen och la mig innan 23. Ändå trött och känner mig snurrig.

Västen som jag la ut om igår är tillbaka på lager, as Nice! Använder mina typ varje dag till vanlig tröja eller jacka under.

Alla hästarna förutom Zamina & Joe är ridna. Smilla började skolan idag & slutar kl 15. Var så dålig imorse så jag rider honom senare i efm när hon slutat. Sjukstuga deluxe men viktigaste är att jag blir frisk till Baltic & Sthlm om 2 veckor!

Som ni kanske såg på min instagram igår så är den populära

15 thoughts on “Jag hade kunnat trycka på en knapp

 1. Med den fart om dagarna du har som frestar på kroppen så mkt så pumpa i dig extra vitaminer! Tränade själv som en galning i din ålder och var sjuk hela tiden! Men efter att mamma en dag varit på hälsokosten och handlat Mivitotal, D-vitamin (stark!) och Omega-3 så hände det mirakulösa saker med min kropp! Orkade mer, pigg hela dagen och framförallt slapp jag vara sjuk 1 gång i månaden! Kunde träna på och det blev äntligen resultat av träningstimmarna jag la ner, och slapp börja om på ruta ett hela tiden. Bygga upp sitt immunförsvar är lösningen! Krya på dig!

 2. Du kan bli mycket mer allvarligt sjuk av att träna med förkylning och definitivt influensa. Försök att inte bli ansträngd!

 3. Var rädd om dej bara, jag jobbar som sjuksköterska (tidigare på infektionsklinik). Det är lurigt att träna med feber och/eller halsont, i värsta fall kan man åka på hjärtmuskelinflammation och få intravenös antibiotika samt ligga inne i över en månad. Förstår att du behöver träna hästarna, men du kanske kan få hjälp när du är som sjukast med tex longering?
  Krya på dej!

 4. Nellie, du måste vila om du har influensa! Precis som många andra skriver – risken finns att du blir allvarligt sjuk, men om inte annat lär det vara svårt för dig att hinna bli frisk till tävlingarna om du inte vilar. Man är ju ur form ett tag även efter man blivit frisk också. Longera, arbeta skrittpass, och kanske be Smilla om hjälp att rida någon/några? Helst ska du inte komma upp i puls alls själv.

 5. Håller med ovanstående kommentarer. Att träna när man har influensa är inte duktigt eller ansvarsfullt det är snarare tvärt om. Det är bättre att låta hästarna vila i 5 dar och bli frisk än att konstant vara sjuk eller ännu värre bli inlagd, då missar du massor av träning och tävling.

 6. Ta det lugnt Nellie.
  Ditt hjärta mår inte bra av att ta hand om en sjukdom och att försöka hänga med när du anstränger kroppen.
  Många som dött av hjärtstopp när dom tränat när dom är till och med förkylda bara.
  Lyssna på din kropp och prioritera den <3

 7. Ta det lugnt, allihopa. Hade hon varit SÅ sjuk hade hon inte ens orkat rida en häst. Influn har nog inte slagit till, snarare lite förkylning kanske. Är man SJUK är man sängliggandes.

 8. Med risk för att låta tjatig.
  Jag har en kusin som precis vart på sjukhuset pågrund av att ha tränat när han var sjuk vilket resulterade i hjärtmuskelinflammation. Det är otroligt allvarligt och har man riktig otur kan det istället leda till hjärtstopp.
  Han har både tur och otur men han MÅSTE vila i 6månader för att bli bra igen, riskerar annars värre saker som du säkert förstår!
  Jag undrar om du verkligen tycker det är värt att träna nu eller om det kanske är bättre att låta dom linas/löshoppas/lösgaloppera i 5 dagar kanske eller de kanske är värt 6 månader?
  Vill inte verka otrevlig men tycker du agerar oansvarigt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *