51 thoughts on “Nellie, vad hade du gjort?

 1. Om din mamma hade favoritiserat din syster och du blir som den fula ankungen om du förstår vad jag menar??

 2. – Om du blev gravid nu?

  – Om du tvingas välja mellan inte skapa din egen familj eller aldrig mer få träffa din nuvarande familj

 3. Vad hade du gjort om du bara kunde ha dina hästar i ett stall utan ridhus, nånstans där det är minusgrader och is hela vintern?

 4. Vad hade du gjort om dina hästar blivit akut halt? Kanske inte alla men lux, tore och majs tex? Hur hade planerna sett ut?

  Vad hade du helst gjort: åkt utomlands i europa och jobba i ett stall eller åkt och bott permanent utomlands med alla hästar?

 5. …du hade fått möjligheten att köpa tillbaka Hilda om ett par år?

  … haft en häst som var svår att sitta upp på, men du inte hade någon i stallet som kunde hjälpa dig (att hålla i osv osv) ?

  … du fick möjligheten att flytta utomlands men utanför Europa?

 6. -Om du varit i ett förhållande över 2 år, med en människa du verkligen älskar och har svårt att se dig själv göra slut med. Men partnern har tillitsproblem och det blir lätt mycket tjaffs. Hur skulle du agera och hantera situationen?

  Kram

 7. Nellie vad hade du gjort ifall en utav din närmaste vän hade kysst krillen som du är kär i/ har en Crush på och redan veckor innan festen ”där det hände” viste hon att du gillade honnom.

 8. Vad hade du gjort ifall en utav dina närmsta kompisar kysste killen du var kär i, även fast hon länge har vetat att du tycker om honnom. Och hade lovat att hon absolut inte skulle göra något sånt här. Kom ihåg du är bäst! Girl Power

 9. Om du fick möjlighet att ta över ett helt grön unghäst? Alltså, helt, helt grön. Precis inriden. Inga muskler öht. Hur hade första halvåret sett ut med hästen? Hur hade du lagt upp träningen?

 10. Vad hade du gjort om du aldrig mer får rida och äga en häst?

  Vad hade du gjort om dina föräldrar sett dig full nu?

  Vad hade du gjort om du såg din syrra full nu?

  Vad hade du gjort om stallet där dina hästar står brann upp och även hästarna?

 11. …om du tyckte LD var bus-enkelt men varke gång 90cm (LC) ska hoppas blir du osäker. Trotts att du hoppat 1.10 med ponnyn innan

 12. Nellie vad hade du gjort om din familj på något sätt hamnar i en ekonomisk kris och ni inte kunde behålla era hästar?

 13. Vad hade du gjort ifall dina föräldrar så att ni skulle flytta utomlands inom en snar framtid? Hade du varit beredd på det? Lämna allt du har i Sverige och flytta?

  Eller

  Vad hade du gjort ifall Hilda blev till salu igen om något år?

 14. Om du skadade dig så pass allvarligt att du inte kunde fortsätta med ridningen? Vad skulle du göra då? Skulle du plugga vidare? Eller vad skulle du göra?

 15. Vad hade du gjort ifall du kände att du stressade för mycket men allt du har/gör ändå känns viktigt och du inte vet hur du skall få mer ledig tid?:)

 16. Vad hade du gjort om du hade blivit erbjuden 10 miljoner för att sälja alla dina hästar som du har i stallet just nu?

 17. Om du hade haft en häst du älskar otroligt mkt, men känner att det inte är hästen som kan ta dig dit du vill, vad hade du då gjort?

 18. Om du hade varit fast i en dead end så att säga. Tänk såhär: du har bara möjighet att ha en häst. Du måste sälja din häst då det inte funkar och skickar hen till ett försäljningsstall. Det händer ingenting. Det går månader och du har inte råd att köpa och betala för en ny häst medan du fortfarande betalar för den gamla. Du har en jättefin stallplats på kallhyra och ett halvår går när du bara VÄNTAR på att din häst ska säljas så du äntligen kan köpa en ny. Alternativen för tillfället är: att rida på ridskola nån gång i veckan och vänta, att försöka hitta en häst som du kanske kan träna eller ha på foder så länge för att sen köpa, eller ta en häst på foder sålänge bara. När din häst blir såld lämnar du tillbaka den och köper en på riktigt. Vad skulle du gjort? Love u!!

 19. Om du ska hoppa in en häst och den inte lyfter högergallop bara på volt ibland några steg
  Eller
  Du ska rida in en valack helt från att sitta upp på den

 20. … om du varit med i en olycka och blev förlamad i benen nedanför höfterna typ? (Med tanke på hästarna, kan inte tänka mig en dag i livet då jag INTE är med min häst?!)

  • För det händer mkt hemskt hos andra människor. Att få veta hur Nellie hade gjort är ett sätt för en person att få hjälp och stöd. Hur man själv bör tänka och göra. Sen är alla frågor enbart fiktion för Nellie så jag har svårt att tro att hon tar skada.

 21. …om du helt oplanerat träffade en kille när du var på skidresa för en vecka sedan och sedan dess haft kontakt med honom varje dag. Du är otroligt intresserad av honom och allt det han hittills har visat tyder på att han är lite utav din drömkille. Problemet är att ni bor 3,5 h ifrån varandra och att du inte riktigt vet hur och när du ska ta nästa steg. Skulle du satsa med risk att det skiter sig eller skulle du se begränsningarna och backa?

 22. Vad hade du gjort om:
  * Du fick vara kille för en dag
  * Fick byta liv med en annan människa(tänker en stooooor kändis, kille eller tjej, filmstjärna, entreprenör, dansare etc., du får välja helt själv!)
  * Fick välja bara en av dina hästar
  * Var tvungen att byta gren till dressyr eller sluta rida helt

 23. Jag har en häst som är osäker när han hoppar av tidigt på hinder o så släpper han stödet från tygeln helt innan han hoppar av, jag blir osäker då eftersom att han blir väldigt vinglig. Du rider sjukt bra o krya på dig nu<33

 24. Nellie vad hade du gjort om du gillar en kille som din kompis(ingen nära) haft en flört med honom som slutade dåligt? De avslutade för 2år sedan deras flört men i med att det inte slutade så bra emellan dom så är det fortfarande spänt!

 25. Vad hade du gjort om du har en häst som verkligen älskas av alla i familjen och att han har verkligen fastnat för oss alla! MEN… just nu går han bara och skrotar i hagen då han inte finner motivation i något, asså verkligen inget typ. Han hatar paddocken (han har blivit trött på den då tidigare medryttare bara ridit han där) och varje gång jag försöker ta en promenad, rida en tur på typ 5 min bara för att göra något med han, känns det bara som att allt blir skit ändå, han vägrar att gå och tycker det är så tråkigt bara. Har givit honom en paus för att han ska få vila ut sig och bara få va häst, men det verkar inte funka ändå. Medryttare är ju ingen ”idé” att skaffa igen eftersom han inte går med på nått, man är verkligen begränsad! Kan tillägga att han aldrig följer med in från hagen på förmiddagen för då fattar han att han ska ridas eller liknade, han går heller aldrig med in om inte en häst redan är inne… Så Aa u get it. Allt blir så komplicerat. Om man ska va ”sån” så står han bara och kostar oss pengar, liksom stallhyra, försäkring, vaccination, skor, mat (han är den största hästen i stallet så han får ju mest mat också). Vi är fodervärdar åt honom och ägaren har sagt att han eventuellt skickas till slakt om vi inte vill ha honom… så, hur hade du gjort? Ska man tänka med hjärta eller helheten?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.