Om ni fick en förfrågan att medverka i en dokusåpa?

Många av oss kollar säkert på alla dokusåpor som går nu. Det blir en miljö med ofta alkohol och sex, avundsjuka och olika beteenden som blir accepterat bland ungdomar. Vissa kollar för att de är intressant, vissa kollar för att de blir ett beroende och vissa kollar för att se andra göra bort sig och de gillar drama.

Paradise Hotel

Avklätt, mycket alkohol och allt går ut på att försöka skapa drama. Alkohol leder till kroppskontakt & svartsjuka. Är det lugnt i huset kastas nya personer in eller så tar man in gamla deltagare som man vet har mycket attityd och gör bra TV. Man skapar säkert vänskap där som kanske varar länge och utanför huset, men ett långvarigt kärleksförhållande ? Nja. Jag kollar, men med ett visst ifrågasättande till de som medverkar. Tror man kanske sätter sig i ett fack och blir ”paradise hotell” deltagare länge efter det.

Ex on the Beach

Typ samma koncept som ovan. Man slänger in x till deltagare. Man vill se drama, svartsjuka och dra upp gamla känslor. Man har sex på matborden & alla tafsar på alla. I mina ögons vidrigt.

Temptation Island

Pojkvännernas & Flickvännernas hus. Man splittar par för att sen se om de kan motstå frestelsen av andra tjejer & killar. Alkohol & dejtande. Sen får man sitta & kolla på en iPad vad en respektives partner har gjort under veckan. Man vill skapa tårar, brustna hjärtan. Få par att inte kunna står emot frestelsen. De enda normala paret jag sett är Jennifer & Kalle. De tog sig samman och åkte hem. Insåg att de inte ar värt det. Vilket normal kille eller tjej vill ens utsätta ett bra förhållande för det? Helt sinnes enligt mig.

Jag skulle aldrig nånsin kunna medverka, det kanske ni förstår. Det är mer ansökningar till Paradise hotell än var det var till högskoleprovet? Say what? Är de inte helt sorgligt? Många tror att det är en snabb väg till kändisskap och pengar & fame. Det ligger högt på listan för många ungdomar idag.

Vad tror ni nackdelarna är? Blir det svårt med jobb i framtiden? Skulle ni själva tacka ja till att medverka i någon av dom? Kollar ni & vad är era tankar om det?

Väldigt nyfiken vad ni tycker!

collage

Idol

Kanske ingen dokusåpa men ändå ett realityprogram. Grymt bra program och ett sjukt bra upplägg för talanger att träda fram. Älskar Idol & kollar jämnt!

Batchelor

Kollar på programmet men förstår inte riktigt upplägget. Den bästa meningen kom från en tjej som valde att lämna programmet. Anledningen var ”Jag kan inte tänka mig att ge min tid till en kille som inte vill endast ha mig till 100%”. Skulle aldrig kunna tänka mig att tävla om en kille & hans uppmärksamhet. Sen är det ju städat programmet & inget drama så. Kul att kolla på.

20 thoughts on “Om ni fick en förfrågan att medverka i en dokusåpa?

 1. Jag håller med dig om din analys av dom programmen. Tyvärr är det nog som du säger också att många tror det leder till snabba framgångar och berömmelse…. dessutom ger det intrycket av att man ska bete sig så. Dvs vara ett arsel. (Inte i Idol så klart).

 2. Asso jag hade inte velat ställa upp i något program själv. Men det är roligt att kolls på. Sen i slutändan för mig iaf handlar det om villa personer som är med. Nu utgår jag enbart från PH för det är det jag följer. Jag tycker det är super intressant o se hur människor beter sig och varför de gör som de gör. Många vill säga ”åh typiskt ph deltagare!” Men så är det inte alls det är snarare en spegling av hur alla människor beter sig och hur samhället beter sig fast i en liten bubbla.

  Något super intressant är ex ”mobboffren”. Oftast är det någon speciellt på tjej sidan som ska vara det svarta fåret. Men så fort någon annan kan bli det svarta fåret tar personen chansen att ge bort den titeln och bli en del av de som beter sig illa. Det är något som händer hela tiden, jobb, skolor andra sociala grupper så är vi beroende av någon som ska ha den rollen. Så länge någon annan har den.. så har man den inte själv.

  Sen när det kommer till kändiskapet så Är det ju en väg till dit. Många blir modeller, eller sångare, programledare ja ett ansikte utåt. Ja menar du gjorde också den resan och det är inte alla som är mer som blir kända utan det är vissa som 1. Har intressanta karaktärer eller 2. Faktiskt Gör något med kändiskapet. Du skrev blogg, blev aktiv på youtube precis som många ph deltagare. Är aktiv på andra sociala medier eller program. Etc etc

 3. Jag skulle aldrig vara med i någon av de serierna, inte ens Temptation Island. Hade jag ställt upp i det programmet med min partner och sen se honom hålla på med tjejer bakom min rygg och inte endast kunnat hållit sig till mig så hade jag lämnat honom före programmets slut.. Jag förstår inte de människorna som vill vara med och utsätta sitt förhållande för det, jag tycker synd om de tjejer och killar som måste se sin partner hålla på via en iPad.

 4. ”Jag kollar” hahaha, du som sagt flera gånger att du absolut inte ser det där och kommer inte göra, efter det med Diddi speciellt.

 5. Hej.
  Inget svar på ditt inlägg, men jaglömde önskar se verkligheten filmer och sånt på vardagsridningen. Du rider så pass bra att många av dina läsarer har mycket inspiration att hämta från dig. ☺
  MVh Hedda

 6. Jag fick förra året ett erbjudande att vara med som singeltjej i Temptation Island, jag tackade såklart nej direkt. Skulle aldrig vilja vara med i ett sådant program eller någon annan dokusåpa! Men det är jävligt underhållande att kolla på programmen haha

 7. Man söker inte till högskoleprovet, man bara anmäler sig och får skriva det. Vem som helst får skriva det och det är tiotusentals (alltså många tiotusentals) som gör det varje år. Däremot är det fler som söker till PH än till lärarutbildning.

 8. Jag tror att det snarare förr var mycket mer negativt att vara med i exempelvis PH, deltagarna är ofta exhibonister med ett stort bekräftelsebehov men ändå med en stor kreativitet. Personlighetsdrag som ofta går hand i hand och påminner om influensers av olika slag. Jag tror inte det stora sökarantalet beror på PH i sig utan de möjligheter som kommer efter programmet. Bara man tar vara på det som ges.

  Alla de dokusåpadeltagare som tar vara på det blir också stora på sina sociala medier, men då är det ju ändå en kreativitet bakom som uppskattas. Idag är det inte lika dåligt att vara dokusåpadeltagare, det är istället en möjlighet för unga människor att komma dit dom vill. Sen är det ju såklart tragiskt att de måste sälja sig själva på tv för att nå dit, men vem är vi att döma deras val – om det nu gör dom tillfreds och genuint lyckliga?

 9. Du har väl själv varit med i en dokusåpa? Eller minns jag fel?
  De såporna du nämner är ju alla myndiga och väljer själva om de vill exponeras.
  Tycker det är värre att vuxna väljer åt sina barn som i ditt fall-antagligen för de själva önskade få vara mediakändisar-eller????

  • Ursäkta det är väl stor skillnad att som barn söka till ett kollo på en förebilds gård och samtidigt få hjälp med sin ponny jämfört med att söka till en dokusåpa som inte får sändas före kl 22 om kvällarna? Ponnyakuten har aldrig handlat om kändisskap för barnen utan en möjlighet att få vara på kollo och då hjälp med sin häst. Tobbe Larsson bedriver fortfarande såna ridläger för ungdomar och vuxna som behöver få lite expert hjälp med sina hästar ser inget konstigt med det alls.

 10. Jag tror stt folk ibte är lika dömande och gammaldags längre 🙂 jag har iallafall lika mycket respekt för någon som deltagit i en dokusåpa som alla andra. Och de verkar inte ha problem med att få jobb heller osv

 11. Var inte du med i ponnyakuten? Vad är skillnaden minus att i ovannämnda är alla myndiga (minus idol) och det är alkohol och sex (det har varit med nykterister i dessa såpor också).

 12. Dokusåpor, hm… Nej tack för min del, jag dömmer ingen som gör valet att vara med men idag är det svårare att ”skaka” av sig och filmklipp ligger kvar och kan göra det svårt för en framöver vid jobbsökning eller om vill vara i ett annat fack som man ofta sätts i som deltagare. Jag tror inte heller att det är nyttigt att bli filmad 24/7, alla säger ofta något som är olämpligt/dumt för eller senare och det blåser producenter upp och skapar en karaktär som kanske inte alltid stämmer överens med den man är. Förr kunde dokusåpor vara underhållande, idag är det mest mobbing, ”ensidigt sex” och utseendefixering.

 13. Vill bara påpeka att du inte hade varit någonstans idag utan din medverkan i ponnyakuten. Dåtidens ponnyakuten var lite som de ungas paradise hotell, alla sökte hej villt och gjorde allt för att komma med. Man ville enbart vara med för att man blev ”känd”. Om man kollar på alla dagens influensers har 95% av alla varit med i någon form utav realityserie så att det är fel att ta den genvägen vet jag inte riktigt för du må ha tagit den själv.

 14. Kanske lite av högskolan för amatörskådisarnas projektions och profileringspalats för en bredare publik av likasinnade som bara behöver något att ojja sig över eller bara säga yo-yo till det som kommer och går runt ett finger?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *