Är jag noggrann i stallet ?

Är jag det, vad tror ni?. Hmmm….

Jag är perfektionist i allt när det kommer till ridning. Speciellt med min känsla som jag skrivit mycket om. Jag rider väldigt mycket med känsla osv. När det kommer till stall skulle jag ändå säga att jag är noggrann, i min smak iallafall. Jag viker täckena på boxen om jag tar av ett, jag sopar alltid i stallgången så det knappt finns något smuts kvar, i alla hörn, långsidor, kortsidor osv;). När det kommer just till stall är jag faktiskt noggrann. Jag brukar att ha som regel att vem som helt ska kunna komma in där om man så har kört fel, och det ska vara i ordning. En bra regel att tänka på när det kommer till utseende och ordning i stallet.

Sen finns det den andra delen och det är sadelkammaren. Eftersom att jag fixar mina hästar själv, alla har oftast olika saker blir det att man på dagarna går in och ut snabbt ur sadelkammaren och lägger in schabrak, benskydd osv lite snabbt. Jag lägger absolut tillbaka det där det var men kanske inte lika snyggt som det såg ut innan. Går lite för snabbt liksom när hästen står på stallgången och väntar. Blir oftast så att jag far vika om alla schabraken osv dagen efter eller innan jag åker hem. Så på det sättet är jag ju noggrann, men enklare och bättre att vika det ordentligt från början. Putsa av träns, bröstor m.m gör jag varje dag. Dock grovputsa görs oftast till tävling pga utav att jag inte grovputsar på veckorna. Skulle egentligen haft en dag i veckan där jag GROV putsar allt, så slipper det bli ett till moment av alla momenten som skall göras inför tävling. Putsa av är dock ett måste efter varje pass.

Jag duschar alltid hästarnas ben när dom kommer in ifrån hagarna, jag har alla paddar och lindor på ett ställe, borstar på ett ställe, utetäcken hängs på ett ställe och uteskydd finn på ett ställe. Jag älskar att ha saker organiserat men enkelt för att kunna jobba. Jag kan bli stressad och irriterad om saker inte ligger på sin plats eller ligger slarvigt.

Summan av kardemumman är jag en noggrann tjej i stallet tycker JAG. Hur är ni? Tell me!

5 thoughts on “Är jag noggrann i stallet ?

 1. Att ha ordning och reda i stallet var något av det första jag fick lära mig som liten. Alltid sopad stallgång och saker på rätt plats. Av två anledningar sa min pappa.
  1. Om det skulle börja brinna eller en olycka händer så ska stallgången vara fri och man ska veta var alla saker finns.
  2. Tiden i stallet blir så mycket mer effektiv och lätt om det är ordning o reda. Gör det ordentligt från början så slipper man göra om flera gånger.
  Och tro mig, det sitter i ryggraden att stallet ska vara i ordning, är där stökigt blir jag tokig…

 2. Du har det väldigt fint. Själv skulle jag vilja påstå att jag är väldigt noga, putsar och tvättar av allt efter användning. Skulle aldrig göra iordning något dagen efter en tävling istället för direkt när man kommer hem 🙂

 3. Jag älskar dig!!! Du är sååå inspirerande❤️❤️ Jag har läst din bok och den är sååå bra!!!
  Du är en stjärna❤️❤️❤️ Och du har ett jättefint stall❣❣ När jag läser din bok så känns det som om jag pratar direkt till dig❤️❤️❤️❤️

 4. Jag är väldigt noga med min hästs skötsel varje dag. Även noga med vattenhinkar, mockning av box och hage mm. Smörjer tränsen gör jag efter 2 användningar och sadeln cirka 1 gång i veckan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *