ÄNTLIGEN

Men hej på er. Gud , känns som jag vart på semester. Vart arbetslös . Utan blogg blir det både tomt, ensamt och lite ledigt. Under 9 år har jag ändå knappat här varje dag utan paus. Så 3 dagar känns helt naket och tomt . Min bloggchef messade ”nu funkar det” och jag blev helt lycklig. Slängde allt jag hade i händern för att logga in här.

Vad hänt nudå under de här dagarna ?

Joe är peppar peppar ohalt. Så glad för de här, men vågar knappt tro det. 3 hovbölder i samma hov på 5 veckor. 3 veterinärbesök och Hovis som typ bott i stallet . Bytt omslag så jag nu är kung på det! Men nu äntligen är han ohalt och går rent utan smärta. Lycka, total lycka!

Vart i Malmö med familjen och myst och shoppat. Unnade oss en dag ensamma utan måsten och stall. Väldigt uppskattat och alla njöt av dagen. Malmö ÄR magiskt.

Zamina fortsätter pinna på med Smilla och är väldigt lycklig över sin sula på ena bak. Går jämnt och fint. Den balanserar upp henne så bra. Känns positivt.

Jag bestämt att låta Hilda få sin vintervila nu. Lite mer chill period . Känner att bo underpresterat sista starterna och att de är uppenbart något som stör henne. Ska leta reda på vad det är ihop med veterinär såklart.

blogstats trackingpixel

8 reaktion på “ÄNTLIGEN

 1. Verkligen äntligen det kändes som en bästis som rest bort utan att tala om det först haha ❤️. Bra beslut m Hilda tycker jag. Kommer ni starka och fräscha igen nästa år ❤️ Så skönt m Joe. Han är en favorit. Så fin häst! Kram

 2. Hej nellie, kan inte du visa hur den där sulan ser ut? Och varför har hon den?:)
  Jag är så nyfiken just för jag har en häst som vi gått igenom men inte hittar felet på, man läser sig så mkt nytt av att se hur andra har det // Emma

 3. Kul du och bloggen är tillbaka i gammal fin form! Hoppas ni slipper sådana dos-anfall för lång tid framåt. :) Låter som du haft en trevlig helg utan måsten vilket är bra ibland. Även en Nellie behöver andas ibland? :) Ha en fortsatt trevlig kväll!

 4. Hej! Först vill jag säga grym blogg!
  Jag och min familj letar just nu efter min första blivande egna storhäst. Har varit och ridit en häst två ggr. Blev nästan kär i henne på hur snäll och fin hon var i hanteringen. I ridningen var hon väldigt rolig men svår. Hon kommer kräva mycket tid av mig och med mycket tid med tränare. Provridningarna på henne var svår och var lååångt ifrån perfekta. Andra gången kände jag att jag inte hade någon kontroll på henne alls. Jag själv älskar utmaningar och vill ha en häst som jag måste jobba mycket med. Är dock rädd att jag kommer ta för mycket vatten över huvudet om jag väljer henne. Jag har provridit en annan häst som är snäll, kräver också en del tid med tränare men de två hästarna är på helt olika nivåer. Den andra hästen kan nästan vem som helst rida. Detta är en väldigt svår fråga för dig att besvara men vad tycker du att jag ska göra? Välja den hästen som kommer kräva sååå mycket tid eller den hästen som vem som helst kan rida? Jag själv är såå kluven och i vissa stunder vill jag välja den som betydligt mycket svårare men är då som sagt rädd att jag kommer ta för mycket vatten över huvudet. Om jag väljer den som är mer utbildad är jag rädd för att jag kommer tycka att det blir långtråkigt efter ett tag.
  Mvh en kluven ryttare

 5. Återkommande hovbölder kan vara ett symptom på cushings. Be vet ta ta ett test nästa gång för att utesluta. Det är vanligast bland äldre hästar men ny forskning visar att det är vanligare än man tror och även då hos yngre hästar.

  Står själv med en häst med detta problemet och väntar nu på testresultaten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>