Några timmar borta- Tillbaka

Godkväll eller eftermiddag, i dont know. För mig är det kväll just nu. Jag har vart i stallet och ridit alla hästarna, Joe är fortfarande halt, eller igen halt. Så ni kanske förstår att jag är sjukt tråkig som person right now. Vet inte riktigt vad jag ska se fram emot som är ”next” på listan. Så fort det rullar på i Nellie livet och man hittar en balans kommer det lika fort 75 bakslag, så känns det. Jag ber verkligen om ursäkt för tråkig och negativ läsning , men då kan ni sluta läsa, spela på är ju inte min grej. Varken i skrift eller handling. Jag är på riktigt. Punkt.

Kommentarsfältet innan kan diskuteras en snabbis. Det finns två kategorier, ni som skriver att ni tror på mig, att man har motgångar i livet, vi har gjort det bästa utav situationen. Tack, det är härligt att få sådana kommentarer i dom här situationerna el stunderna. Sen finns det ni som har väldigt stora frågetecken och undrar hur jag kan byta bett så kort tid inpå ett SM, ni som såg rundan live och tyckte att jag hade en galet statisk hand. Er vill jag besvara lite snabbt.

Bett inpå SM

Jo, jag bytte inte bett under SM, jag hade provat detta bettet i några dagar innan. Hemma och på hoppträning innan vi skulle åka. Jag har haft det här bettet på Hilda innan men har slutat med det för någon anledning, såklart. Grejen är den att Hilda vänjer sig med bett väldigt snabbt. Det som jag tex hade på Elmia red jag alla Scandinavium kvalen med och det gick galant, felfri i alla dom kvalen. I Elmia hände något, bettet slutade fungera. De positiva punkterna med just det bettet var och är borta. Rivningarna kommer återigen inte pga utav ett bett endast. Men det hänger ihop med hästens språngkurva, hur jag kan lätta och inte osv osv… Därav bestämde jag och min tränare för att byta innan SM. Inte till något helt nytt, men till något som funkat innan som jag inte har haft på länge. Där har ni svaret på den frågan!

Bett avgör inte fel eller känsla

Okej, där tycker vi nog lite olika. Eller, jag tror inte bett har till en JÄTTE stor del till att resultatet visar åtta fel- två bommar ner. Men till en viss del. Bett har väldigt mycket med känsla att göra mot hinder, nästan 80%. Hilda blev alldeles för stark på bettet och nästintill bara sprang, jag blev statisk i handen och så fort jag lättade på handen föll bommarna. Och jag är inte en ryttare med statisk hand i vanliga fall. Första jag sa när jag kom ut från banan helt chockad, då jag fått jobba så mycket med just händerna var att bettet var katastrof. I vanliga fall är Hilda väldigt jämn i munnen och man kan ta och ge samt lägga fram handen innan hinder vilket jag inte hade en chans till nu, då bettet var alldeles för stumt. Det blev en sjuk dragkamp.

Och nu kommer jag få frågan, varför använde du det då?

Dels för att jag upplevde inte det så statiskt och stumt i munnen på träning och warm up klassen. Och dels för att folk utifrån tyckte att efter warmup klasen är bettet super. Hade som sagt inte mycket att välja på då hon vänjer sig vid bett ganska fort och det kan gå från warmup klass till klass två, som just hände!

Enligt mig är det en dålig runda. En dragkamp från ett till mål vilket inte har hänt innan…. Så jag  ,och säkert många av er som sett mig rida innan är nog lite förvirrade över rundan. Jag sitter på, jag vet hur min häst är vid bett. Stort misstag att välja just det bettet, ligger redan underst i lådan typ.

Hoppas att ni fått svar på era frågetecken och syr igen för lite angry Nellie!

 

 

5 thoughts on “Några timmar borta- Tillbaka

 1. Bra svar till dom som gnällde om detta, hoppas dom håller tyst nu, Hoppas du haft en trevlig fars dag ändå och kunnat koppla bort SM för stunden.

 2. Det behöver ju dock inte vara just bettet, kan ju ha varit just en sådan dag eller runda. Du får väl pröva på det senare och se om det är likadant? Bra kämpat ändå!

 3. Äh, ingen ryttare rider eller tävlar perfekt hela tiden. Men självklart är det extra tråkigt när misstagen sker under viktiga tävlingar. Men tänk på Peder, hur många misstag har han behövt göra för att komma dit han är idag? Det är oftast inte framgångarna som ger oss lärdom utan misstagen. Så tjura över detta ett tag och sen är det dags för nya steg framåt 🙂

 4. Så tråkigt men fortsätt och analysera och prova bett. Kanske finns någon expert att ta ut. Vi har samma problem så hade varit väldigt intressant att läsa mer om. Så svårt när de ändrar sig från dag t dag! Kram ❤️❤️

 5. Jag förstår att du är besviken med tanke på att det var en viktig tävling, men du får inte glömma hur långt du har kommit och hur mycket du har utvecklats de senaste åren!
  Du är en fantastiskt duktig ryttare.

  Jag tycker att du skall se tillbaka på dina och Laissas rundor som du gjorde i helgen istället och tänka på hur grymma ni var som krigade tillsammans!
  Man ser att hon är en svår häst men du hanterar henne jättebra!
  Du är en tuff ryttare och du ger inte upp.
  Det om något är beundransvärt.

  Sen får man vara besviken, men det går över.

  Klappa dig själv på axeln för det jobb som du faktiskt lägger ner!
  Kram<3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *