Från bett till Deep

Vad roligt att ni uppskattade bettinlägget, jag tycker själv att sådant är intressant. Och det kanske märks, hehe. 

Jag är inte rädd för att dela med mig av skitdagar eller skitperioder, varför låtsas som att allt är wow varje dag när det inte är så. Det är ju faktiskt omöjligt och en del av livet. Det kanske är möjligt dock att man försöker spegla den sidan här, men jag är för mycket känslomänniska för det, och jag tror inte på det konceptet heller. Igår la jag ut en FB status. Efter mycket tänkande en hel dag på olika saker, den är inte riktad mot en person, och personen som tar åt sig gör det för en anledning isf skulle jag säga. För som sagt, det var tankar rakt ut i skrift.

Jag har länge haft problem med att sansa mig när jag överanalyserar saker och ting. Jag ska alltid lägga mitt hjärta och själ i ALLT. Om det handlar om uppvaktning, att lyssna, finnas där, prata, vara lojal. När jag inte får det tillbaka, eller inte får rättvisa till mig. Då brister jag. Jag vill ikväll skrika, gråta, sparka och skrika en gång till. Jag brinner inombords och det går snabbt & det är sjukt, jävla jobbigt. Ikväll är jag trött på människor, av alla slag. Slut på meddelandet.

 

Exakt så kände jag igår, och det är en stor del av mig att explodera direkt. Istället för att kanske vänta, somna och kolla av om jag känner exakt samma dagen efter, om jag gör det- agera. Men, jag kan inte vänta. Det måste ut, jag måste få lufta mina tankar och värderingar. Igår kväll och idag känner jag mig urbalans. Och det är väldigt få dagar på året som jag har det. Ni behöver ju inte ens gissa vilken period på veckan jag är i nu…. Gör inte saken bättre. Igår och idag hade jag bara behövt en kram, kanske bara det. Perioden som jag är i nu är jag dock oftast väldigt motiverad till saker och ting, det handlar inte om att jag vill sitta och inte göra något, då hade jag blivit dum i huvudet. Handlar mer om texten ovan. Jag vill så mycket, finnas tillgänglig till alla oavsett om jag har häcken full eller inte häcken full, lojalitet, skitsnack, konstigt beteende. När allt sådant samlas i en bägare, då rinner den över till slut. Jag är full av kärlek, men känner mig sjukt inlåst just idag.

Trots det ska jag öppna upp mig för en reporter som kommer till stallet om en stund, hålla träningar för duktiga tjejer och sedan ge mig en käftsmäll och bli PowerNellie igen. Jag är mänsklig precis som du, inte bara ett varumärke och inte heller en robot. Tack (L) för ditt sms idag, bara det är kärlek.

14 thoughts on “Från bett till Deep

 1. Bettlöst. Då får man se om man har kommunikation med sin häst, om man är ett med sin häst. Dessutom för hästen.

  • Gulligt skriver och så dock inte sant. Bettlöst ger enormt slitage på näsbenet, ger även sår o munnen fast på andra ställen än bett. Det är inget ”äkta” med den kontakten eftersom det uppstår ett sånt enormt tryck som tvingar ihop hästens nacke. En häst kan iaf säga ifrån med bett i mun och göra motstånd.

    • Snälla Anonym kom inte med ett tomt påstående förklara hur det är då? Hästarnas nosrygg är super känslig och det sitter massvis med nervtrådar som skickar pulserande smärta vid för hårt tryck, då bettlösa alternativ sätter ett enormt tryck på dessa nerver då ryttaren tror att hästen är avslappnad och loss är den egentligen i smärta och krullar ihop sig för en häst kan dra ifrån ett bett men de kan inte dra ifrån ett tryck över nerverna.

     • Bettlöst, endast halsring eller ingenting är bäst. Säger sig självt! Inget mer att diskutera.

    • Om du inte kan argumentera för det så antar jag att du är för opåläst, men det är okej att vara det men du bör kanske ta till dig lite kunskap för att få bredare perspektiv och kunna utveckla din ridning.

     • Haha nej, är redan påläst. Det är det bästa för hästarna och även riktigt bra att få kommunikation på spel, då får man verkligen se. Tänker inte diskutera för att du däremot är väldigt opåläst. Hur kan man som människa inte förstå att om huvudet får vara fritt är det bästa? Snälla.

     • För det är ju inte fritt. Med bettlöst trycker det på nerverba vilket gör skitont. Det blir ett såpass tryck så det sticker runt ögonen. Men du verkade inte uppfattade det i vad jag skrev innan? Och din häst mår inte bra av att bli riden fritt då den springer med 70% av vikten på frambenen utan bakben eller rygg. Det går ju bra Utan ryttare. En häst är Aldrig fri med ryttare på sig. Om du vill att din häst ska få vara det sluta rid och snälla igen. Jobba på dina argument och fakta.

 2. Klart du är en människa som oss alla andra. Vissa dagar är mindre bra än andra. Sedan har vi alla olika temperament. Du verkar gå 100% på allt oavsett om det är upp eller ner i humöret vilket är på gott och ont. Du duger precis som du är. 🙂

 3. Jag förstår precis hur du känner! Kände exakt likadant i din ålder… Jag är också en känslomänniska som när jag brinner för något släpper allt annat, fokuserar på enbart det! Men så händer det något, man rubbas ur sin balans och helt plötsligt tappar man fokus och alla känslor väller fram. I din ålder kunde jag inte kontrollera det heller MEN om man är medveten om det (som du är) så kommer du kunna lära dig att ta ett steg tillbaks och analysera varför man känner som man känner! Är det hormonerna som spökar lite väl mycket/ säger den här människan såhär för att hen faktiskt mår dåligt själv eller är det så att det jag känner är rätt och jag ska vara arg, besviken, ledsen osv. Sånt lär man sig efter hand 🙂 åh då kan man agera utifrån vad man kommit fram till när man analyserat! Nu blev det här super långt.. Inte meningen! Kram åh ha en fin dag, det här löser du ut galant <3

 4. Michaela – löns inte att diskutera detta med dig så därför tänker jag inte fortsätta med det. Handlar inte om dåliga argument eller någonting annat, utan att det är tydligt att det inte är lönt. Gör det så naturligt för hästen om man skall rida. Finns massa fakta och kunniga människor, sök upp det. Vem som helst borde förstå det. MVH

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *