Svar del 1 på era frågor

Hade du kunnat gått på tex Strömsholm/flyinge och bott på internat?

Svar NEJ. Inget som tilltalar mig alls. Ska jag gå i skolan så vill jag kavla upp ärmarna och studera & då ska inte det vara om häst. Jag tror personligen att mitt hästintresse hade svalnat om jag studerade det i skolform. Hade seriöst hellre mockat 20 boxar i Tyskland :) Sen är det superbra att det finns, men absolut inget för mig.

När ska du tävla i Borås igen ?:)

Hej på dig, Jag ska som planerat tävla där i början på nästa år när Scandinavium kvalet finalen går där. Det är med i planeringen iallafall. Inte 100 säker på vecka!

Vill bara säga först att du är grym på det du gör och ÄLSKAR din blogg, fortsätt som du gör!!
Min fråga är om du skulle vilja föreläsa? Har sett väldigt mycket nu på senaste att allt fler inom ridsporten har börjat föreläsa.
Skulle du valt att prata mer om hästarna då eller fokusera på ditt liv utanför hästarna?

Du anar inte huuuuur mååånga mejl i månaden jag får om just det. Men…tiden är knapp. Jag liksom jobbar ju heltid med mina sociala medier + har 5 hästar just nu & fortfarande gör en satsning mot nya mål. Så den tiden att flyga runt i Sverige & föreläsa har jag verkligen inte, hur mycket jag än skulle vilja. jag föreläser ju här varje dag :)

Hej,
Först vill jag bara säga att du är så grymt bra med dina hästar❤️
Min fråga är om du har kille eller Ää på g med nån
Ha det bäst

Tack snälla för feedbacken på hästfronten – värmer. Kan väl säga att det finns en speciell person ja. Vi träffas , pratas vid varje dag & skriver godnatt med <3 innan vi somnar..är man på g då? Hahhah…men njae en speciell finns det. men är så förbannat osäker på det här med killar alltså. Men blir lite pirrig i magen av han och då är jag helt ärlig!

Hej Nellie. Jag har verkligen såå mycket tankar i mitt huvud, haft det på sistone. Kanske 1-2 månader.
Jag har världens finaste pojkvän, den trognaste kille jag någonsin träffat, som aldrig skulle såra mig.
Vi har varit tillsammans nu i 2,5 år snart.
Men på sistone har jag börjat intressera mig av att skriva med andra killar, flörta lite. Har tankar om hur det skulle vara att vara singel. Saknar spänning mm. Men ändå så vet jag att jag inte skulle kunna lämna honom för jag kommer aldrig hitta en kille som honom, så trogen som han verkligen är. Men det är så jobbigt för har tankar om andra killar hela tiden, småflörtar med andra mm. Vilket är sjukt jobbigt. & ibland frågar jag mig själv om man verkligen är kär längre? Eller om det kanske bara är en trygghet för det har varit vi så länge? Gnistan är ju inte riktigt kvar efter såhär pass lång tid. Jag vet inte. Hur tänker du kring detta, tacksam för svar/ ❤️

Hej hjärtat. Jag förstår att ditt huvud går i 110% just nu. Seriöst! Först & främst har jag en viktig mening att säga till dig // Gräset är inte grönare på andra sidan ! Jag inser verkligen att det är viktigt att få uppmärksamhet av andra & man sträcker på sig lite mer då. Det där första lägger sig ju i ett förhållande efter en tid, så är det. Men…han låter ju som en dröm. Kanske är det så att han inte ger dig den uppmärksamheten du söker? Okey, fine han är trogen och yada yada..men prata med han om att du är rädd för att det ska bli ”vardag” typ. Glöm inte av att köpa blommor, skicka oväntade sms och sånt. Men akta dig för att sabotera nåt fint för en douche. Mitt råd!

022

Hur gör du när du med hästarna när du tex ska på möte elr något jobb i Stockholm och sover i Stocholm. Fattar ju att dina föräldrar ger dom mat osv men får dom vila dom dagarna du är borta då? Och om du åker på meeting och inte tar med alla hästar vem rider dom andra då eller vilar dom?

Nu är det oftast mamma som alltid är hemma. Förr när alla åkte med så var hela familjen på plats. Nu rider inte Smilla så mycket längre så mamma är med henne & tar stallet. Smilla rider ibland mina annars har jag en superduktig tjej i stallet som heter Elin som rider dom. Men oftast är det mamma som backar upp <3 Tacksam

Hur ofta duschar du? Alltså kroppen och håret. Hur gör du med håret? Vilka produkter? Hur många gånger schampo? Hur ofta tvättar du ditt hår, sköter det osv? 

Duschar varje dag, håret var 3:e dag oftast. Använder schampo & inpackning + 1000 produkter i håret för att stärka , skydda, rebuild och yada yada :) Blåser det ordentligt torrt & sen tofs. Klassiskt och snyggt!

Säg att du bara har möjlighet att ha kvar en häst i stallet, om du då fick välja EN av dina yngre stjärnor att satsa på, vilken skulle du välja och varför? Vilka kvalitéer väger tyngst för dig?

Men guuud vilken taskig & svår fråga. Har tatuerat in High Hope på min kropp av ren kärlek…Men av de yngre..hmm..Det måste nog bli Tornado. Kan lova att jag aldrig suttit på nån häst med så mycket rätt kvalite i allt. Han är helt magisk. Det svider när jag skriver det för jag älskar alla lika mycket, men Tornado.

img_7425.jpg

Vad är ditt stora mål nu? Tidigare var det ju EM, men vad är det nu?

Finns det något du skulle vilja ändra om du ser tillbaka på din karriär hittills? Något du skulle gjort annorlunda om du fick chansen att ändra på det idag?

Att bli så sjukt bra med alla mina hästar. En ryttare med kvalité & bra jämna resultat. Att när man ser min ridning ser man inte omhoppninsgridning med armbågar rakt ut & spö & sporrar. Man ser harmoniska hästar som hoppar bra rundor med fin teknik. Bra ridning! Så sjukt viktigt i min värld. Att göra nåt ogjort, jag kanske inte skulle agerat i ilska och hävt ur mig mina tankar i sociala medier ang Hagen. Men jag står fortfarande fast vi att man inte ska tilltala yngre personer på det sättet som jag blev. Sen behöver inte jag gilla & skriva bästa bästa <3 <3 överallt för att visa att ”man hör ihop” i lagandan. Jag är trygg i mig själv och min sport och mina resultat som tagit mig dit. Två skilda världar för mig. Mer kunniga vuxna & ledare behövs i alla sporter för att skapa en bra känsla. Det är inte en enskild individ utan gruppen ihop. Jo, förresten detta skulle jag vilja föreläsa om isåfall. Hur man reser sig igen efter vissa situationer & hur vi unga ska känna oss trygga i sporten vi utövar.

Hej Nellie!

när man tittar på t ex. Jennifer Bratt eller någon annan youtuber som också rider och har egna hästar, så vloggar ju dem typ en gång varje vecka. Men du vloggar inte lika mycket. Jag menar, det kommer typ aldrig ut någon vlogg på någon tävling fast du tävlar typ varje helg och man ser inte en vanlig stallvlogg någon gång i veckan heller!

Vad är dina tankar kring vlogg och youtube! Kommer du i framtiden kunna prioritera både hästarna och youtube lite bättre så att du kanske kan vlogga?!

Älskar dig och din blogg!

Jag har lyft detta ämnet tidigare. För mig var det skillnad innan när jag var yngre. Red SM & det var kaos. Kunde vlogga närsom, serien om mig osv. Nu är det så seriöst det jag gör med mina hästar som är mitt jobb. Jag skulle inte ta med mig kameran varje dag till ett riktigt jobb? Det är viktigt för mig att kunna fokusera på min ridning ostört & framförallt på mina tävlingar. Detta året har det ju vart kniven mot strupen med alla poäng mot Nations Cup & EM . Det hade ALDRIG funkat för mig att vlogga ”på plats” då. Hade kommit helt off i fokus. Men nya planer är på G, tro mig :) Håll koll!

Hej! Du är grym tjejen! Riktig förebild – men min fråga är hur du lägger upp dina ridpass? Och har du planerat dag för dag för en vecka framåt vad hästarna ska göra och så? Kram & tack

Tack snälla för fina ord. Blir minst sagt glad. Jag planerar mina ridpass utifrån hur tävlingarna ligger mot helgen. Tränar alltid minst en dag / vecka borta & då är det alltid skritta ut dagen efter på dem som tränat. Har alltid en plan för varje häst innan jag sitter upp Rida planlöst runt är inte min melodi. Jobbar mycket enkla övningar med bommar på marken. Vet att Hida behöver stärka sin högersida då jobbar jag med den. Tore behöver lära sig att korat sin galopp då jobbar jag ofta två bommar på marken. Övar kondition på alla ett pass / vecka. Lätt sits backe eller rakt fram längre sträcka. Varierad träning med alltid med en plan bakom!

Pssst missade ni min miniserie igår på VIAFREE kan ni se det här

 

 

blogstats trackingpixel

13 reaktion på “Svar del 1 på era frågor

 1. Blir innerligt arg och ledsen när någon ”väljer” sådär emellan sina egna hästar, då anser jag att man inte bör ha dem andra faktiskt. Riktigt ful fråga!

  • Fast Nellie väljer själv vilka frågor hon vill besvara och människor rangordnar allt, vi kan inte ha en exakt jämn fördelning tillochmed med våra barn har vi favoritiseringar. Sen kan de vara ypperligt minimala eller vissa favoritiseringar i vissa sammanhang. Att säga att vi inte har det är ju bara att bortse från verkligheten till en värld av rosa fluffiga moln.

    • Äsch, man tycker inte precis lika mycket om alla. Det är fakta. Sen tror jag att dom flesta tycker precis lika mycket om alla sina barn, men det är lite annorlunda med barn. Annars rangordnar vi ju allt… Vänner, djur, många har en viss förälder dom tycker mer om än den andra. Det är inget konstigt att man inte tycker lika mycket om alla, det är ju inget man kan göra någonting åt. Ingen big deal, helt naturligt.

     • Fortfarande fruktansvärt. Så borde det inte vara, då bör man inte ha det man inte ha det. Rangordna inte sådant, fy!

  • Frågan handlade ju att hon var tvungen att välja. Klart att man som proffs kan se vilken häst som har mest potential och man tror kommer att gå längst. Kan man inte det så får man det jobbigt inom ridsporten. Det har ju inget med hur mycket man tycker om hästen att göra.
   Löjligt!!!!!!

 2. Hej Nellie! Om du fick köpa en av ponnyerna du ägt/tävlat fast att de på något magiskt sett blivit storhäst, vilken skulle du välja? Kram ❤️

 3. Men varför skriver du ut ”Zamina?” på instagram ang frågestunden fast du inte ens nämner nåt om det här på bloggen, vilken clickbait… suck

 4. Hej Nellie! Tack för all härlig inspiration jag får av dig dagligen, gör mina dagar!
  Jag undrar om du har någon favorit övning för att få igång bakbenen?
  Och det skulle vara superkul om du kunde göra ett inlägg med alla fina ponnysar o hästar du ridit i hela ditt liv, skulle vara jättekul att läsa o se bilder!!
  Kramar

 5. Inläggstips!
  Skulle vara superkul med lite inlägg om dina vardagliga övningar i hoppning så som i markarbete och några av dina favoriter!

 6. Hjälp! Är i samma situation som hon med pojkvännen. 2,5 år, vill flörta med andra samtidigt inte. Min pojkvän kallar jag dock inte trogen, i början av vårt förhållande gjorde han shitty stuff som han dolde för mig. Jag litar inte på någon människa till 100% och efter vad min familj, vänner och särskilt pojkvännen gjort så hamnade jag i depression och självskadebeteende. Det är över som tur är men jag vet inte vad jag ska göra. Min närmsta kompis säger att jag är med han endast för att jag inte vågar vara ensam och jag ska dumpa han. Jag vet inte. Min kille och jag har distans men han kommer hem på helger men det finns en tjej där på skolan jag är extremt hotad av. Känner mig paranoid och vet inte ifall jag intalar mig att jag är endast ihop med han pga inte vill vara ensam eller ifall jag intalar mig att jag inte har känslor. KAOS

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>