#metoo

Idag la jag ut en text som lyder följande:

Att vara tjej är tufft. Att möta män & unga killar är tufft. Det beror på vem man möter, jag ska inte lägga alla killar i ett fack, för det är fel. Det är tufft att gå ut på klubb, det beror återigen på vem man möter. Vi kvinnor ska inte behöva ses som sexobjekt, när vi ger rätt blick är det ett ” ja” på vad man får göra och inte. Det är synd att världen är så vriden att jag idag inte vågar gå ut på en pw sent på kvällen, jag vågar inte gå hem själv på kvällarna. Det ger inte alla bra män & killar rätt bild. För det finns bra män. Vi kvinnor är vackra, starka. Och vi bör få mer respekt av vissa män och killar i ALLA sammanhang. Inte alla killar, men många. #metoo

metoo

Jag tycker att kampanjen är grym, och jag som tjej kan relatera. Jag vill också slå tillbaka mot alla killar och män som har behandlat mig illa, tagit för sig lite för mycket och inte behandlat mig med respekt som tjej och kvinna. Skickat dic pics och hävt ur sig vidriga kommentarer. Men jag kan också ställa mig på alla bra mäns sida. Minst lika viktigt & inget som får glömmas. Det finns bra män där ute, och man ger inte rätt bild mot alla män när kampanjer som denna skapas. Därför tycker jag att alla män och killar som inte behöver ta åt sig av kampanjen kan uppmana #metoo också för att visa att ni står upp för att vara en bra man är och visa vad som är rätt och fel. Jag kan inte sätta alla i samma fack, för det är fel. Men tyvärr är det väldigt många som hamnar i samma fack. Det är en viktig fråga som måste lyftas & ser man nu hashtagen som cirkulerar överallt i sociala medier så inser man hur många kvinnor som på ett eller annat sätt blivit utsatta. Så inte okey & det skär i mitt hjärta.

blogstats trackingpixel

10 reaktion på “#metoo

 1. kloka ord, och visst skär det i hjärtat när man ser hur många som delar hashtagen, som varit med om sexuella övergrepp och se hur stort problem det är. Många av mina vänner som delat med sig av sina historier visste jag inte ens om hade gått igenom det. Det är ett problem som måste få ett slut. Helst för flera år sen.

 2. Självklart är det hemskt och inte okej någonstans men en del av dessa tjejer är såna man ser på krogen. De är väldigt lättklädda, för att visa så mycket hud som möjligt eftersom dom vet att killarna tycker om det. De super sig redlösa, klänger på killarna (hade dom kunnat hade dom krupit in i dom) på dansgolvet eftersom de vill ha uppmärksamhet men när killen sedan tar dom på exempelvis rumpan skriker dom i högan sky.
  Varför är det okej för en tjej att ta på och klänga på en kille för att få uppmärksam när det är helt tabu för den stackars killen att ”ge tillbaka”?

  Har jobbat på krogen i över 10 år och måste villigt erkänna att många av gångerna är tjejerna bra mycket värre.

  Försvarar självklart inte de fallen där tjejer verkligen blivit utsatta utan är mer nyfiken på att höra din tänka om detta och hoppas du tar min kommentar på rätt sätt och förstår vad jag menar.

  • Okej men vad håller du på med? Det finns absolut inget utrymme för att lägga ansvaret på tjejen?? HUR kan du ha missat detta? Jag ska kunna gå runt hur lättklätt jag vill utan att på något som helst vis förtjäna sexuella övergrepp och inte en gång när jag tar på mig min finaste klänning elr tightaste tröja tänker jag ”yes, nu kmr ja äntligen få killars uppmärksamhet!” ??? NEJ jag kommer att vara skitsnygg PUNKT. Och om du inte förstår skillnaden på när en tjej närmar sig en kille på dansgolvet och när en man misshandlar/tafsar/våldtar vad det än är ( vilket du uppenbarligen inte förstår) så bör du verklgien gå och läsa på lite, nu, idag I FÖRRGÅR för den din kommentar är IRRELEVANT

   • Eftersom du uppenbarligen inte kan läsa vad jag skriver utan att läsa in saker mellan raderna tänker jag inte skriva några ingående svar på dina frågor utan hoppas bara att du läser ord för ord igen. Vilketn normalbegåvad person som helst kan nog förstå vad jag menar utan att behöva använda alldeles för mycket energi. Undrar bara hur du kan tycka att en tjej som konstant gnider sig och tafsar på en kille kan vara okej medan det inte är okej om han tar tillbaka efter hon hållt på med sitt i ca 10 minuter?

 3. Nellie,

  Visst är det bra att du, som många andra, uppmuntrar detta men det finns INGET utrymme för att hålla på och ”inte alla män” NEJ ALLA med vett förstår det?? Men det är ju faktiskt BARA män och som du sa MÅNGA män. När du i fin text som ska handla om kvinnors rättigheter ett flertal gånger tar upp den antagligen mest irriterande frasen ”inte slla män’ beter du dig som varenda lättkränkt vit man som förnekar kvinnoförtryck

  • Tack för din åsikt, antar jag.
   Nellie håller uppenbarligen inte med och tycker att det finns utrymme för att skriva ”inte alla män”.
   Acceptera att man tycker olika.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>