Fina hästar! 

Joe var väldigt fin idag. Hoppade fantastiskt och var lugn. Jätte snäll att hoppa upp på dessutom. Fick ett retligt nedslag på hinder nummer åtta. Han blev lite framtung tror jag, sånt skit-PET. Väldigt fin annars. Vi har fof massor att jobba på, väl medveten om det.


Joe måste lära sig att lugna sig lite med bakbenen haha. Han tappar lätt frambenen då han skjuter så galet bak. Men det kommer. Som jag skrev innan. Vi jobbar på i lagom takt. Väldigt nöjd med han och den utveckling han redan gjort.

Tornado var så sjukt fin. Sån känsla man får på den hästen alltså. Hindrena bara kommer till dig, man kan komma nära och stort. Han är så klok, snäll & har hjärta av guld. Samt att han hoppar som en Gud också. Lyx!! Iallafall, han var felfri och jätte fin han med. Vår andra start men absolut bästa rundan hittills. Tackar Royne 24/7 för att han ringde mig och bad mig prova honom då han sett min ridning innan. Han passar mig så bra och han har väldigt mycket kvaliteer. Både i huvud och teknik. Perfekt! Film kommer, håll ut!

15 thoughts on “Fina hästar! 

  • Men snälla ….. pinsam kommentar. Finns ju hästar också med bra bakbensteknik men du får kalla det hur du vill:)

  • Om man nu måste kommentera något så obota korkat, så kan man ju iallafall lära sig att stava till ordet (barrerad)…. Just saying!

  • Vet du att hingsten Bravour som ger väldigt många fina avkommor nu inte blev godkänd första gången han visades på bruksprovet för att domarna ansåg att han var barrerad!? Han hoppar fortfarande lika fantastiskt och han är fortfarande inte barrerad

 1. Så roligt att det går så bra m dina unghästar. Så duktig du är. Så spännande att få följa dig m hästar på så olika nivåer! Har en bra känsla om den där Joe. Tro mig han blir din nya Superstar 🙂

 2. Hej Nellie!
  Grattis till dina fina nya hästar o fina rundor!
  Har en liten fråga, jo den lyder nämligen såhär.
  Jag bor alltså med min familj, har inget jobb pga av panikångest o hela den köran av psykisk ohälsa, men kan med hjälp av mina underbara föräldrar hålla på med hästar som jag älskar. Min dröm ända sen jag va liten va att ha en riktigt fina hästar o kunna tävla stora klasser på o verkligen jobba med det jag älskar dock har det aldrig gått. Jag ser kompisar tävla stora klasser, köper fina o dyra färdiga hästar, åker land o rike runt med dessa fyrbenta djur o håller på med den drömmen jag haft ända sen jag satt på en häst för första gången. Fick mig äntligen min första ponny när jag va 14 av lycka. Billig o outbildad va han för att få vår ekonomi att funka fanns de inte ens på kartan att tänka sig köpa en lite dyrare ponny. Han hoppa fint, men va farlig i slutändan. Stegrade, bet, attackerade o sparkade både mor hästar o människor. Vi beslöt oss att lämna tillbaka honom till uppfödaren där vi köpte honom då de inte alls kändes bra efter ett halvår tillsammans. Sen köpte vi min första egna storhäst, lite dyrare än ponnyn men fortfarande så ekonomin kunde funka. En den av drömmen gick i uppfyllelse o jag kunde se mig med honom tillsammans på tävlingar som jag längtat efter. Men så blev de inte, istället för o köpa en dyr läromästare som gått 140 köpte vi en storhäst som inte tävlat något innan men va otroligt snäll. Dock ett stort projekt i ridningen o hoppningen vilket gjorde att vi aldrig kunde komma längre. Det tog stopp, efter 2år tillsammans av att kämpat med att kunna kontrollera han på banan. Iår, april 2017 tävlade vi vår 3e 120 klass men resultat ”ute”. Då bestämde jag mig helt själv, utan prat med varken familj eller tränare att jag skulle sälja honom. Otroligt svårt beslut, men jag ville inte pressa honom mer, märkte att han inte kommer kunna ta mig dit jag vill med honom o han kände själv att han inte kunde prestera som jag önskat. Efter 2v ute på annons blev han besiktigad o såld till en underbar familj som vill ha en bästavän för livet. Så efter att ha kämpat med hästar i nästan 3år kände jag att nu skall jag verkligen spara så jag kan köpamig en fin häst. Så dök storhästen fram, ca 165 i mnk, lätt o rolig att rida, eftersom min förra storhäst va helt okontrollerbar i hoppningen va de en dröm att kunna hoppa o ha kontroll. På köpet hade hon fin stam med (e. Etrusco-Cornetto)
  Detta skulle alltså bli min nya tävlingshäst va tanken, men så blev det då inte. Hon hade ett himla humör men ändå helt underbar. Hoppade otroligt men sen insåg hon att hon kunde ”köra” med mig på banan. Vägrar gå in på banan, seg o ”skänkeldöv” på banan. Antingen vägrar hon hoppa eller så hoppe hon 1an o sen tar de tvärstopp på 2an så resultatet på alla tävlingar va ”ute” eller då ”utgång” då jag blev trött på hennes humör. Slutade tycka tävling va kul då hon verkligen bara ”jävlas” med mig. För hemma hoppar hon helt otroligt o så tar de stopp på banan. Okontaktbar inne på banan. Vet inte hur jag skall gå till väga nu. Men beslutet är att de inte blir fler tävlingar iår, men jag känner mig så nere nu. Efter så mycket slit med tidigare hästar så kände jag att jag ville verkligen kunna rida runt på banan utan att ha noll koll, kunna gasa o sedan samla, hoppa o känna mig nöjd. Vilket jag nästan aldrig känt mig, känner att jag bara skäms för hur jag i hästarna varit som ekipage, känns pinsamt. Nu har jag tappat helt sugen på tävling när hon beter sig såhär.. har du några bra tips på hur man kan gå tillväga med ett envist sto som gör exakt som hon vill, när hon vill o hur hon skall göra detta.
  Mvh en mycket förvirrad tänkt ”tävlingsryttare”

  • Låt någon annan rutinerad testa tävla någon gång och se hur det går. Ta hjälp av bra tränare. Sänk, sänk, sänk, så ni i princip ska kunna hoppa stillastående, då bör ni ta er runt i alla fall om den inte stannar och backar, så ni får vägran. Börja om helt från start. Gå några p&j’s.

  • Hej. Som förra skrev, sänk hindrena, börja om från början, ta hjälp av tränare. Och framför allt sänk dina krav på dig själv. Strunta i höjdpressen utifrån. Lätt att ryckas med när klubbkompisar börjar prata höjder. Jag har aldrig förstått varför det är så viktigt hur högt man hoppar. Se till var ni befinner er utvecklingsmässigt och utgå därifrån. Tävla mot dig själv istället. Idag tog vi oss runt banan, hindrena är kanske 50 cm. men vi är runt. Leta efter känslan i ridningen istället. Bättre att rida en lugn harmonisk bana på 50 och komma runt snyggt och fint än att stressa en 120 som bara blir ryckig och spänd.

   • Självklart tänker jag ju att höjden inte alls spelar någon roll eller så. Hoppr runt på små höjder o de har jag gjort ända sen jag köpte henne. Har aldrig velat stressa igenom en 120 bana. Vill att hästen skall musikal sig o få kondition innan jag ens tänker att hoppa större klasser.

  • Hej Madde!
   Jag har en häst jag har ridit 120 på, men i våras slutade vi prata samma språk och vi kom inte ens fram till första hindret oftast. Stod på bakbenen, sparkade och verkligen sprang baklänges mot utgången.
   Tog hjälp av en superduktig tjej i mitt stall och bad henne hoppa henne, både hemma och på tävling. Tyvärr hann hon bara rida två klasser innan hon flyttade, men då hon hade bättre teknik och reaktionsförmåga än jag i sin ridning tog hon sig runt. Först en spänd och motsträvig runda, sen släppte det i andra klassen och hon hoppade fantastiskt.
   Nu tävlar jag henne själv igen. Jag har gått ner i klass och ändrat mitt mindset (var så arg på hästen i våras, skämskudde för min del) och nu går det SUPER. Så jag rekommenderar verkligen att be någon duktig om tävlingshjälp tills hästen spänner av!

 3. Jag är in och läser din blogg lite då och då, men det senaste året har det blivit mer dagligen än förr. Jag imponeras av din mognad och ditt driv, och jag älskar din ”reaktion” på sommarens besvikelse att istället dra in en extra växel och satsa ännu mer, du är otroligt duktig på ALLA dina hästar, det är en fröjd att följa din resa!
  Jag är helt övertygad om att så länge du fortfarande brinner för detta så kommer vi se dig i toppen i mååånga år framöver. 🙂
  Mvh Madelen, 34år

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *