Jag lämnar över den stafettpinnen…

Grattis till fina prestationer i söndags! Jag var själv i Ljungby och såg din runda, den såg väldigt stadig ut. Bra jobbat! Jag har en liten fråga, eller rättare sagt en tanke som jag burit på ett tag. Nämligen hur du ser på det här med bloggar, tror du att dem håller på att dö ut och konkurreras ut utav Youtube? Det fanns ju även en annan sociala medier profil i Ljungby under helgen, Jennifer Bratt som håller på med Youtube. Jag märkte att det var väldigt mycket hysteri kring henne under hela helgen och under alla hennes starter fanns det folk som stod på både framridning, framhoppning och på banan. Vart man än såg henne var det alltid någon som följde efter henne liksom! jag blev lite påmind om dig då jag vet att det varit likadant för dig under tävlingar förr. Jag förväntade mig faktiskt att det skulle vara likadant när du kom för att hoppa din klass men blev förvånad när jag märkte att det inte alls var i jämförelse med Jennifer. I och för sig kanske det är skönt för dig att du för en gångs skull får fokusera på tävlandet men jag blev lite nyfiken på vad som gör att ”hysterin” kring dig har lagt sig lite. Vad tror du? tror du att Youtube konkurrerar ut bloggarna? eller kanske är det bara så att du börjar nå en äldre målgrupp än Jennifer kanske gör? vilket bidrar till att dem följer dig men mer på ett .. vuxet sätt? hoppas du förstår vad jag menar. Är det något du själv lagt märke till? Youtube har ju verkligen vuxit dem senaste åren. KRAM och lycka till!

En otroligt rolig kommentar från en läsare. Först & främst tack snälla för fina ord. Blir helt varm i kroppen, tänk vad glad man kan bli av en stadig runda :)  Jag har varit inom den högsta toppen inom sociala medier sen 2009. Alltså i 8 år har jag bloggat. Utöver det spelat in youtube serie & Tv, Medverkat i radio, poddat & haft krönikor. Släppt två böcker & annat smått & gott. Jag var typ 10 när de hela tog fart, ponnyakuten var ju värst & mina läsare var såklart unga tjejer. De va timmes köer till signeringar & de var en tid de va KAOS. Minst sagt kaos. Jättekul då, men inget jag skulle vilja uppleva igen. Mina läsare ar såklart vuxit som jag & är säkert några år äldre än mig. Nu sitter man här med facit i hand efter några år. Var det roligt? Är det nåt jag skulle vilja ändra på osv? Känns som man är hur gammal som helst fast man inte fyllt 18 :)

Såklart kommer de nya små stjärnor med nya nischer både inom blogg, Youtube & TV. Youtube har exploderat verkligen & där behöver man verkligen tänja på gränserna för att få views. Jag hade INTE fått min familj med på att filma hela vårt liv i allt vi gör. Skulle inte ens vilja det själv. Tycker det är lite läskigt nu med folk & familjer som exponerar allt, precis allt. Även om utåt sett känns det som alla vet allt om oss. Men det är nog inte för jag exponerat allt utan bloggat så länge snarare. De jag filmat/skrivit är inte ens hälften så öppet av de som läggs ut nu.

Nu är det mycket , snälla hjälp henne få 10K osv. Man gör det som ett jobb att höja sitt följarantal eller likes nivån. Jag vill tro att jag är lite light version där. Man kan välja att åka på alla events & pressträffar som finns överallt. Synas & va med dom rätta. De hade säkert hypat mitt varumärke med 100%….men jag har inte den tiden & framförallt inte den viljan.Längre.

http-_prima.tv4play.se_multimedia_vman_VMan-P300_VMan-P3002916_EP img_3675 img_4271-1 7_56b242fce087c37efd6cb10f maxresdefault-2

img_3670

För mig är det inte viktigt att skriva autografer i milslånga köer, komma in till tävling med rosa strajpad transport & ha 100 tals fans som följer en i allt jag gör. Jag inser idag att jag gjort den resan & klappar mig själv på axeln att jag pallade det. Idag är lugn & ro viktigast för mig. Få hålla på med mina hästar, skapa en business runt det. Bli en vass & duktig ryttare på den högsta nivån i Sverige. Allt som är ”vanligt” är exotiskt för mig nu. Sen har jag lyckats skapa mitt varumärke ändå under en lång tid. Skaffat mina samarbeten med företag som tror på mig & min satsning. Har ett eget bolag som omsatt över 3 miljoner / år & bekostat hela min satsning själv i sporten. De har tagit år & det vet ni som vart med här.

Att bloggar kommer dö ut tror jag inte. Folk har behov av att läsa. Mina läsare här är trogna, men har nu vuxit till sig. NU får man mer kloka härliga kommentarer som den ovan, att man behövs & folk diggar mig. Innan det var oh my good NELLIEE….så är det inte längre – skönt! Även fast jag gillar alla mina läsare på alla mina sociala kanaler, tycker jag att det finns annat i livet som är extremt viktigare. Gå på Tubecon eller ha mina egna träningar för mina elever – där vinner träningarna alla dagar i veckan. Tackar nej till så mycket intervjuer , podd förfrågningar & annat just nu. Jag har funnit en passion i livet nu & låter alla som vill ta del av den. Mina hästar, min familj & Skåne. Nästa år är jag 18, jag vet att Europa kommer ligga framför mina fötter. Jag & ni kommer säkert göra en flytt, prova på livet utanför Sverige. Jag kommer skriva en ny bok & mer TV. Livet som jag skapat med mina 2 händer..

Nu känns det viktigt för mig att kunna medverka där jag har möjlighet att förändra. Att använda mina sociala kanaler till att kunna påverka, inte få Johan att få mer likes & följare? Där har det gått fel.

Men kaos, signeringar, hysteri & likesrekord. Gjort allt det där, år efter år…..den stafettpinnen lämnar jag över till någon annan…

21362915_1643721425699039_2069096634_n

Men de viktigaste av allt. Man ska vara snäll mot varandra!

 

blogstats trackingpixel

17 reaktion på “Jag lämnar över den stafettpinnen…

 1. Hej! Jag har nu läst igenom ditt inlägg!
  Förstår till 100% hur det är du menar men att just ta upp en specifik person och säga att man lämnar över någonting. Utan att ens som jag och säkert fler vet har pratat. Jag tycker att du är en fantastisk idol och även att Jennifer som är så ung pallar. Precis som du gjorde! Det finns säkert flera unga och eller äldre personer som inte fixar det som ni har gjort och därför lagt av men att er kämparglöd än finns kvar och att din satsning av hästlivet och att du varit på toppen är helt sjukt av dig. Det menar jag då på ett bra sätt! Medans Jennifer lite yngre jobbar sig uppåt till din nivå. Jag vet då inte om hur mycket hon tänker på tävling mot andra människor. Hon kämpar sig upp på toppen med sina hästar säkert. Precis som du. Även om min kommentar var till för att inte ta upp en speciell person och att lämna över någonting som inte är riktigt sant som jag vet eller så

 2. Du är så jäkla klok och det känns helt sjukt att du är så ung. Du är en STOR förebild för mig inom ridsporten då jag, precis som du, fått utstå mycket ”hat” och avundsjuka inom just det. Att du har lyckats bygga detta, en seriös elitsatsning, utifrån ingenting är så jäkla grymt. Jag tror så sjukt mycket på dig! Med vilja och attityd kommer man långt 😉
  Dock önskar jag mer inblick i din ridning i mer än bara resultat. Att du är duktig och får resultat, det ser vi svart på vitt, men hur tar du dig dit? Hade vart otroligt kul att få ta del av dina övningar och upplägg kring ridningen, både träningsmässigt och i vardagen.
  Fortsätt köra ditt race, du äger!

 3. Så jäkla grym du är! Ditt tanke sätt och ditt sätt att uttrycka dig på är så moget! Du är ett perfekt exemplar på att man kommer längst på hårt arbete. Självklart kan pengar och kontakter hjälpa till. Men du visar att man kan komma långt ändå och att man ibland har svackor! Sluta aldrig med det du gör! Du är en stor förebild för mig & många andra unga ryttare som lever det simpla Svensson livet! You Go guurl!! Massa kramar<33

 4. Jag är inte den som har följt dig längst men under de 2 åren jag har läst bloggen så har jag kunnat se hur mycket du har förändras. Det coolaste är att du bara verkar bli en bättre och bättre person!

  • Några av säsongerna ligger på SVT-play, och sen finns alla säsonger på Youtube om man söker på Ponnyakuten. Minns inte exakt hur det är med Nellies säsong, men du hittar den på nån av dom ställena.
   Bästa programmet för oss hästnördar. 😉

 5. Hej Nellie, jag har följt dig genom alla dessa år och är så otroligt stolt över din utveckling. Jag har alltid tyckt att du har varit så otroligt duktig och smart i det du säger. Kram!

 6. Vilket klokt och intressant inlägg! Har själv läst bloggar i många år, men tappat intresset för bloggläsandet ett tag och bara kollat in på några bloggar jag följt länge då och då för att hålla mig uppdaterad. Då lockade alla Youtubevideos mer. Men nu har det vänt igen. Nu är jag tillbaks i bloggvärlden och klickar mig in på samma bloggar till och med flera gånger per dag.

  Då jag började läsa bloggar för ca 5-6 år sedan var ju att blogga den stora grejjen. Alla bloggbråk och åsiktsinlägg för att trampa andra på tårna. Inser att nu är Youtube det nya stora och bråket och tjafset har flyttat dit istället och tagit ännu en ny nivå. Känns som att bloggvärlden har mognat under åren och även bloggarna och läsarna. Idag är inte bloggandet lika stort som innan, men som du skriver, vi behöver läsa och är så glad att bloggarna hänger kvar än så jag kan fortsätta att skriva, läsa och insprireras.

 7. Själv tillhör jag den liiite äldre läsarskaran och det jag faller för i din blogg är din mogna syn på livet och hästarna. Du är driven och lägger inte ner timmar på att blogga/vlogga om ingenting. Keep up Nellsan!

 8. Har läst din blogg sedan 2012. Har varit en fantastisk resa att följa! Är så kul att du verkligen satsar fullt ut på ridningen så jag hoppas man får fortsätta vara med. Har hela tiden varit imponerad av hur proffsig du varit utåt trots att det i perioder förmodligen varit tuffare än många kan förrställa sig. Hatten av!

 9. Har följt dig sedan första avsnittet av Ponnyakuten, visst var det 2011? Aja, jag har kollat din blogg varje dag sedan dess. Det är en sjukt lång tid, speciellt då både du och jag inte levt speciellt länge, och då dessa år är en sjukt stor del av våra liv. Jag minns den tiden, 2012 ungefär, när hypen runt dig var såååååå stor. Du var som Justin i Sverige, helt sjukt. Minns när du hade en signering där över 1000 människor kom. Det märks att du har mognat mycket, och att det inte alls var det du ville. Det har hänt en hel del sedan du låg på 4 platsen på Bloggportalen, men du har vuxit mycket. Du har använt din makt på exakt rätt sätt, skapat ett liv du älskar. Hatten av

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>