Holy moly lång dag!

Kom hem ifrån stallet nu och har inte vart hemma en snabbis på hela dagen, vart i stallet exakt hela hela dagen. Hästarna är ridna, Hilda fick hoppa lite idag igen för att få lite känsla. Hon blir bättre desto mer hon hoppar. Tävlar endast en klass imorgon, kvalet bara. Hon är fin men det känns som att Hilda är lite i obalans. I hantering är hon fruktansvärt dryg och jobbig. Vi klippte henne idag och hon var heeeeelt galen, aldrig sett henne så innan. Vet inte vad det är för vi har inte ändrat något vilket jag vet är en svag punkt hos Hilda, allt ska gå som i ett system. Hon är INTE brunstig MEN, kan bara tänka mig att det kanske kan vara att vi har två valacker i stallet nu. Det är som att hon har tappat hjärnan om jag ska vara ärlig, det har satt sig på huvudet. Får se om det släpper och hoppas att det inte går ut över tävlingen imorgon. Brukar dock bli bättre på tävling, hon och jag åker bara. Hoppas hon vill jobba med mig som ett team. Men idag var det nästan lite läskigt. Som sagt, jag tror att det är som en ”brunst” typ men det satt sig på huvudet. Hon får exakt samma mat, nu ett pulver ifrån kraft som hindrar stress hos henne och typ magsår. Så sådant har jag koll på…. Hoppas det släpper snart.

Jag skulle egentligen hänga med en kompis idag men fick avboka det. Har haft fullt upp hela dagen. Rida alla hästarna tar minst fyra, fem timmar, innan det gjorde mamma och jag stallet, tar ca 45 min om man hjälps åt och är effektiv med mocking, vatten, mat, alla målen, hö-påsar/nät osv. Hilda rakas, badas och klippas man. Om jag bokar något med en kompis kan jag inte säga en tid, för jag känna mig sjukt stressad isf och jag hatar stress i stallet, får panik och då har jag i praktiken bokat upp en stackare som bara sitter och väntar och sen kanske jag måste avboka… Då är det bättre att vara ärlig. Nästa helg ska jag tävla fred-sönd. Alla hästarna ska få tävlas. Har inte tid att träffas då heller… Fyller år den 29:e, tävlar då med haha. Måste fixa något och känna mig firad med kompisar och familj iallafall och efter det avsätta en jävla dag för att komma ifrån stallukten lite och umgås, snacka av sig och se en annan stad.

NU ska jag äta middag och ha en typical hemma-lördagkväll. Tagga lite inför imorgon, startar sent på kvällen.

blogstats trackingpixel

4 reaktion på “Holy moly lång dag!

 1. Nellie, jag var i din situation ang vänner och prioriteringar när jag var mellan 18-24. Hade då tre tävlingshästar och jag vet hur det känns att prioitera bort den sociala biten.
  Det enda jag kan säga är att de som är riktiga vänner förstår och tar dig för den du är. Du är Nellie. Du är framgångsrik, duktig, målmedveten och snart 17 år. De vänner som förstår, även om du avbokar kommer finnas kvar vid din sida oavsett. Även om du känner att du sviker så vet dom om att du inte menar att svika. Vill bara ge dig en kram och säga detta som jag skrev men det är lite svårt.
  Glöm inte. Du är Nellie.

 2. Hej!
  Kan det vara så att Hilda kanske känner av din energi av att något inte är som det brukar? Hästar är väldigt öppna och känner av det minsta av ens egna humör eller känslor. Ston framförallt tar väldigt lätt vid sig på saker och visar det mer utåt än valacker/hingstar i övrigt, lite som oss människor om man säger så. Nånting är det hon vill säga dig och ibland kan man behöva ta sin tid och fundera vad hon menar när det känns oklart, som nu. En teori som du nämner att det kan vara killarna i stallet som får henne i obalans. Kan så vara. Två nya i flocken är en stor omställning även om de inte går i samma hage men är i samma stall. Mycket man vill få reda på och vart man har sin plats. Kanske hon är den som vill bestämma av alla, själva ledarstoet men inte får utlopp av det riktigt. Vilket gör henne frustrerad. Med sinom tid så lägger det sig troligtvis när hon inser att det inte är någon idé. Hon kanske skulle behöva en lång och lugn uteritt eller promenad ute i skogen för att komma bort från stall och träning på bana. Mer egentid med dig om du förstår vad jag menar? Hon verkar vara en häst med mycket energi, som en laddad bomb och är inte rädd för att säga vad hon tycker. Verkar som hon föredrar mindre rörelser runt omkring henne. Bekvämare med att ha likadant hela tiden med samma människor och djur. Lite som en ambivert, inte för mycket eller för lite helt enkelt. Hilda verkar super trevlig men komplicerad och jag tror man behöver ta sig en funderare med vad hon vill ha sig sagt ibland och du är nog den personen som känner henne bäst. Hoppas hon blir sig själv igen och lycka till på tävlingen!
  Kram Ronja

 3. Du e så jäkla BALL Nellie!!!!!! Fyfan vad inspirerad jag blir av o gå in o läsa här, så himla driven och duktig på allt du tar dig an!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>