Träning hela förmiddagen & sadelprovning

Oj vad klockan blev mycket! Satt på första hästen kl 09.00 för att träna för Sofie på hemmaplan. Okey hur gick träningen häst för häst.

Hilda:

KATASTROF! Känslan är helt under all kritik. Samma visa varje säsong då man styrt runt ute på 1.40.1,45 banor till att sen trångt inomhus hoppa samma hinderhöjd. Både för mig & Hilda så är det så. Man måste ta snabba beslut & det finns inga utrymmen för misstag. Men det är alltid så med Hilda. Hon ska ridas på helt olika sätt ute & inne & det taaaar tid både i min & hennes hjärna att förstå det. Ute är det viktigt för mig att hålla den stora starka galoppen. Framåt. Inne är det samma fast tvärtom. Mkt mer på bakbenen & hålla kontakt i varje steg. Sen har vi ingen stor manege att tillägga. Bra träning & BEHÖVLIG minst sagt! Fick några bra språng på slutet, men huvudsaken JAG vet vad jag behöver tänka på.

Joe:

Hoppade bana på ca 1m. Kändes lagom & så som han är nu liksom. Skulle aldrig få för mig att hoppa han högre innan lydnad & muskler sitter på plats. Jobbade först med ett kryss med bom före. Just att få han att vänta på mig innan upphoppet. Han är lite så ”kan själv”. Väldigt bra inställning, men gärna ihop med mig. Väldigt bra skötte han sig!

Tornado:

Dagens guldstjärna till Tore. Vilken häst & vilken inställning. Får en sån sjuk känsla i ridningen på honom. Han hoppar så korrekt, genom kroppen. Inte alls flashigt på nåt sätt, men rätt liksom. Han är så underbar individ den hästen. Hoppade bana med honom & inte en bom var han i. Nåt språng kom vi lite galet, men han kämpar så för att vara felfri i alla lägen. Hela han är magi!

Som belöning fick alla gå i stora sommarhagar utan täcken nu. De njuter.

Laissa har haft lite hoppvila men är igång nu. Hon rids på eftermiddagen innan mina träningar. Vra tvungen att åka hem & få i mig mat, svara på mejl & blogga. Ni har undrat på vetchecken på Laissa sen innan. Det var inget på henne, frisk & kry. Men valde att ”vila” henne en vecka då hon gått intensivt i Danmark. Nu är hon snart på G igen!

Zamina linas idag…

Ikväll har jag träningar. Vet ni att jag har en FB grupp för alla mina tjejer som tränar för mig. Där håller vi kontakt hela vekckan mellan träningar. Jag tipsar om övningar & lägger ut info om veckans träning. Tips på hur de kan rida dagen innan osv. Så kul att ha sån ”nära kontakt med dom”. Grymt !

NU —–> MAT!009

Har en fråga förresten. Imorgon ska jag prova ett nytt sadelmärke jag är lite nyfiken på. Ridit i Bruno i flera år nu & ÄR nöjd. Men…väldigt nyfiken på just dessa sadlar. De kommer ut till mig & alla mina hästar ska ridas i dessa sadlar. Återkommer med mer info & utvärdering om det snart.

Min fråga:

Vad rider DU i för sadel? Nöjd?

 

blogstats trackingpixel

44 reaktion på “Träning hela förmiddagen & sadelprovning

 1. Jag rider i Prestige sadlar. Har två, en hopp och en dressyr. Golden Star heter hoppsadeln och Lucky Dressage heter dressyrsadeln. Supersköna sadlar med bra kvalité!!! Väljer inget annat då jag passar som handen i handsken på dem! :) Kram

 2. På min ponny har jag en prestige som jag gillar väldigt mycket, tycker den är så skön! På storhästen har jag en amerigo, typ samma som equipe 😀

 3. Phew va skönt med Laissa! Jag har en Antares dressyrsadel, lika skön och underbar som dyr.. men värr priset alla dar i veckan! Sen har jag en hoppsadel från Albion som jag älskar! Förhoppningsvis får jag behålla dessa sadlar länge! ❤️

 4. Kul att laissa börjat gå igen. Kul överhuvudtaget att du har så många hästar att följa nu :) Undrar också hur det gick med Zamina och hennes vet besiktning? Hoppas allt gått bra.

 5. Just nu rider jag mest i min Equiline som jag köpte i våras, superskön o passar mig super! Har en Bruno som jag oxå älskar! Sen har jag en Trainers(samma tillverkare som pessoa) som jag haft sen -05, det är den sadel som passat flest av mina hästar. Den är inte alls lika skön som de andra två men väldigt skön o mycket sadel för de 8000 som jag gav för den då;) den är även ullstoppad vilket jag upplever att vissa hästar gillar bättre än latexpaneler.

 6. Har en equipe Linnea & en cwd – älskar båda! Började med cwd men den satt inte bra på alla hästarna så matchade det med en Equipe till de andra!

 7. Jag har en Anita Sande sadel. Älskar den. Båda mina hästar blev mycket mer avslappnade och det känns som jag kommer närmare hästen då det är en close contact sadel! ❤️

 8. Hade prestige innan och har nu bytt upp mig till en Morris & Nolan. Prestige är ju för nättare hästar (typiskt sydeuropeiska) och min häst har blivit ”för grov” för att det ska funka. Supernöjd med sadeln och känslan. Så värt att ta ut en duktig sadelprovare någon gång per år för att se till att allt är bra :)

 9. Erreplus JF. Otroligt nöjd med känslan den ger och min hästs utveckling sedan jag bytte till den i februari. Helt plötsligt kom de felfria rundorna :)

 10. Hästen jag rider har precis fått en helt ny Meyer hoppsadel. Dom är rätt nya i Sverige och har en speciell lösning med fästena till stigläderna flyttade lite längre bak och herregud vilken skillnad, och vilken sadel! Verkligen super

 11. Har en ErgoX2 sadel som ska säljas nu då den inte passar hästen. Drömmen är ju en Bruno men då dom inte går att stoppa om (vad jag har hört) så blir det nog ingen sån då jag helst vill ha en som är omstoppningsbar. Så det blir antagligen en Equipe!

 12. Vad för märke och modell som är lämplig beror helt på vilken sorts rygg hästen har! Rekommenderar att du tar ut en sadelutprovare som jobbar med flera märken så att den inte kränger samma märke o modell ”bara för att” det är allt den har att erbjuda. :)

 13. Jag har prestige i både hopp & dressyr. Älskar dom! Hoppsadeln har luftstoppning och är därför väldigt lätt vilket är suveränt på unghästar och omusköade hästar då den dels väger mindre men också formar sig suveränt under utbildningen.

  Har innan ridit i Bruno, Butet & Antares. Men tycker Prestige slår alla.

 14. Tycker det är lite skumt att alla som kommenterar har så ”fina” sadlar? Var är alla med andra märken, märkeslösa, Hööks och Börjes? Måste man ha dyra modesadlar för att tillhöra ”innegänget”?

  • Jag ser flera kommentarer med billigare sadlar oxå.
   Själv skulle jag hellre välja en äldre kvalitetssadel än en ny från Börjes/hööks.
   Man får vad man betalar för!
   Men huvudsaken är att sadeln är ordentligt utprovad för häst och ryttare.

 15. Rider i en Stübben. Bra, bekväma sadlar. Gillar verkligen den du redan har med och Marcus Ehning sadlar. Väldigt svåra att få tag på (enligt mig) dock.

 16. Jag rider i en Prestige Roma Jump och är supernöjd! När min häst sattes igång efter skada hade han tappat mycket muskler och musköade sig annorlunda än tidigare under igångsättningen. Sadeln låg då inte lila bra som när vi prova ut den så vi tog ut sadelutprovare som värmde om den. Det tyckte jag var super då både jag och hästen trivs i sadeln:)
  PS! Jag älskar din blogg, den blir min extra motivstionskälla när dagarna går lite segt:)

 17. Numera alltid i utprovad ullstoppad sadel som kollas hos välutbildad sadelutprovare minst en gång om året. Haft sex hästar genom åren – endast två har kunnat ha samma sadel men med olika mycket stoppning i. Två olika Albion, Frank Baines, Jeffreys och två Jeremy Rudge. Även testat Equipe (utprovad av en av deras sadelutprovare) med tryckskador (svullnad runt manken och öm rygg) som resultat. Deras sista förslag efter att ha misslyckats med att värma om bommen? – Lägg en tjockare fårskinnspadd under…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>