Question

Jag får ofta frågan på olika inlägg : Varför har du köpt två hästar till när du inte för så längesedan skulle sälja Laissa för att du ej hade tiden till att ha tre eller fyra. 

Jag kan med handen på hjärtat förstå att det låter dubbelmoral och att jag inte har någon plan alls, för er som läser.

Men så är det inte

När jag skrev det och hade tankar på att sälja Laissa var jag i en hemsk period. En period som var otroligt krävande av mig som ryttare, av min häst och min familj. Jag var, jag ”trodde”- jag”skulle” vara aktuell för ett EM. Jag själv tränade röven av mig, Hilda tävlades flitigt och tävlades otroligt noggrant och var på vetchecks med täta mellanrum. I den perioden var det bara EM i mitt huvud och planering, tro mig. Det är krävande. Det tycker jag inte bara nu i efterhand för att klaga, det tyckte jag i den perioden också. Allt var nytt, man skulle rida det mesta, jag skulle bevisa att jag som ryttare fixar det och min häst också- SJÄLVKLART, annars ska man inte iväg på ett EM. Jag kände att Laissa är en häst med så bra kvalitéer på alla sett men hon ligger efter i sin utbildning om man tittar på ålder. kanske hade det gått snabbare om hon var hos någon annan som DÅ hade tiden? Är det rätt häst för mig?Mina tankar snurrade runt 1000 gånger. Jag var ute på tävlingar i princip varannan och ibland till och med varje helg. Laissa är en häst som man måste lägga exakt lika mycket tid på som jag gjorde med Hilda när det kommer till hemmaträning, träning på annan plats och tävling, om hon inte ens kräver mer. I den perioden var det bara att försöka matcha mig och Hilda så bra och fokuserat som möjligt.

Nu däremot, efter mitt EM besked ser det helt annorlunda ut. Jag har fått bita i det sura äpplet och svälja skiten dessutom. Jag har istället en helt annan plan. Som ni vet, har jag köpt mig två fina hästar till. Står nu med fem fantastiska hästar i stallet där allihopa kan gå stort med rätt träning och förutsättningar som jag ödmjukt har? Visst, jag har ingen groom, ingen skrittmaskin eller någon som kan trimma mina hästar när jag är lite sjuk. OM den situationen skulle uppstå får jag helt enkelt longera mina hästar själv i halsfluss;). Alla har olika förutsättningar och det är ju lite charmigt. Jag har fått välja mina hästar helt själv som står där idag, fantastisk känsla. Hilda kommer fortfarande gå dom större klasserna som 1.40-1.45, men ingen stress. Börjar inomhussäsongen inte så stort men kommer att klättra uppåt i klasserna. Dom andra hästarna ska ut på sina tävlingar vilket jag kommer att ha tid med nu när Joe, Laissa, Tore kan åka på samma tävlingar. Säkert kommer någon av dom klättra snabbare upp i klasserna, men det är ju bara bra. Kallas utveckling. Min plan är alltså inte att tävla för att representera Sverige just nu. Jag kör mitt eget race och utbildar på mitt sett men samtidigt inte tappar dom större tävlingarna och sammanhangen då Hilda BARA Hilda just nu går dom klasserna.


 

blogstats trackingpixel

11 reaktion på “Question

 1. Du behöver inte förklara dig men jag förstår att du vill vara tydligt också så folk slutar fråga sådant här. Hoppas du får en bra torsdag!

 2. Nellie, du är helt fantastisk!!

  Trodde förut att du var en sån där uppblåst skit som fick allt serverat på guldfat. Jag trodde du hade typ 20 grooms som trimmade och fixade och Mockade osv åt dig. Då blev jag mest bara äcklad när jag hörde folk snacka om dig. Jag avskyr snobbiga j*klar som inte behöver göra något för att bli proffs.

  Det var först i våras jag klickade in på din blogg och läste att du inte hade några grooms eller hjälp. Jag är jätteimponerad av dig, du är en idol och så ska det vara.

 3. Du är grym Nellie! Är imponerad av ditt driv och din kämparglöd i allt du gör! 😀 Jätteroligt att läsa om!
  Du ska inte behöva förklara dig såklart men förstår att folk kanske undrar + att de är enklast för dig att förklara hur de blev :)

  Fortsätt som du gör!!

 4. Vrf e bloggkungen så dåligt? asså tyvärr men gillade mer när de var typ 3/4 läsvärda inlägg per dag. Just nu 1-2 O då handlar de bara om hästar :/ känns som du knappt lägger tiden på bloggen lika mycket längre :/<3

 5. Vrf e bloggkungen så dåligt? asså tyvärr men gillade mer när de var typ 3/4 läsvärda inlägg per dag. Just nu 1-2 O då handlar de bara om hästar :/ känns som du knappt lägger tiden på bloggen lika mycket längre :/<3

  • Nej men Nellie hade inte heller 5 hästar tidigare, det tar otroligt mycket tid att ta hand om 5 hästar. Så då har hon ju inte lika mycket tid att blogga som tidigare.

   Att hon faktiskt klarar av att få ut 2 inlägg om dagen tycker i alla fall jag är beundransvärt när hon har så mycket annat hon måste göra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>