Pee Wee bett & sadelpadd

Storsäljare i USA och Australien. Skonsamt för hästens mun. Ett anatomiskt bett som tar minimalt med plats och ligger stilla i hästens mun. Bettet ger dig som ryttare maximal kontroll med minimal inverkan.

Jag har vart så sugen på ett PeeWee bett så länge. Egentligen ska man ju låna bettet först och kolla. Men då jag har 3 helt olika hästar känns det som säkert någon kommer älska det här bettet. Tror Zamina först och främst. Har nån som läser här provat bettet så kom gärna med era kommentarer. På vilken häst / hiss eller diss. Ska prova idag!

Utöver det köpte jag en sadelpadd. En memorypadd. Jag är en freak på paddar och denna hade jag spanat in länge.

31268950-origpic-6e9a81

Nu ska jag upp till stallet och prova bettet. Alla hästar ska trimmas ordentligt. Solen skiner och vädret i Skåne är top notch. Regnet igår har nog gjort paddocken grym.

Hörs lite senare. Ska bli kul att se om nån av er haft bettet. Kommentera gärna isåfall!

14 thoughts on “Pee Wee bett & sadelpadd

 1. Jay har köpt det och provat, men efter att ha ridit med det på olika hästar har jag kommit till slutsatsen att det är för skarpt. Nu fungerar i stort sett alla mina hästar (jag har faktisk ingen egen men jobbar som ryttare och rider 12-15 om dagen) fint på ”vanliga” bett. Rider på två- eller tredelade med allt mellan lösa/fasta/golden wings/eggbutt ringar. Jag hoppades att dom skulle tycka om att det för tog så liten plats i munnen samt att det är anatomiskt utformat – men dessvärre en diss från mig. Kanske ett alternativ om jag skulle behöva betsla upp men i nuläget ligger det oanvänt.

 2. Min tränare trodde också min jätte känsliga häst skulle passa på det. Men nej, hon slog med huvudet och gav inget stöd över huvud taget. Hon visade det direkt. Så jag kände aldrig ifall det var skarp eller inte men det är det kanske för att hon rullade ihop sig och släppte stödet. Kan ju ha varit för att hon tyckte det var för skarpt. Jag vet inte. Men min tränare rider många av hennes känsliga hästar och där fungerar det super. Så är säkert värt att prova!!

 3. Jag lånade ett pee wee bett utav min tränare för att prova på min ens häst som lätt tog egna intiativ precis framför hindren. Så om jag red på ett vanligt bett blev det ingen snygg eller bra ridning fram då det mest blev en strid, men som det står i beskrivningen så behövdes det inga stora hjälper för att få hejd på min häst när jag hade pee wee bettet. Det blev både en bättre känsla för mig och hästen och snyggare ridning, så jag är positiv till det bettet, kan varmt rekommendera det:)

 4. Jag har det på en av hästarna. Hon Är lite stor och tung och tycker hon bär upp sig själv mycket mycket bättre på detta bettet blir lätt i handen och jätte mjuk. Annars blir hon lätt lite framtung!

 5. Jag lånar min tränares bett, det var även han som förslog att jag skulle testa det pga att min häst tar tag i bettet och ”drar i väg”, jag tycker det funkar jättebra, innan hade jag ett vanligt tredelat bett, då blev det en del dragkamper, speciellt mellan hindrena, och med detta får jag tillbaka henne på ett helt annat sätt än innan, med liten inverkan, vilket leder till att hela ridningen blir lugnare, jag tycker dock det tog ett tag att vänja sig med att allt blir så mycket lättare.. 😉 Men tror inte jag kunde hittat nått bett som passar mig och min häst bättre, har även provat att ha det på mina andra hästar vilket oxå funkar toppen

 6. Jag red på Peewee bettet på min häst som var DUNDERSTARK och på i hoppningen. Vissa dagar var som att sätta bettet runt en sten och försöka få någon som helst reaktion, vilket såklart inte går så bra. När hon däremot fick hoppa på Peewee blev det en helt annan häst. Förhållningar gick igenom, hon lyssnade på mig och var riktigt fin i munnen och mellan skänkeln och handen. Vi hade testat alla sorters bett kändes det som. Flippan, ett rakt poponcini (funkade super på marken), 4in1 bett, babypelham, novabett, tredelat osv osv osv, men inget slog peewee och jag är sååååå glad att jag slutligen testade det och fick en ny häst! Däremot har jag bara testat det på henne, så mer erfarenhet av det än på en häst har jag inte

 7. Hej!
  Använder du padd för stötdämpning eller varför? Blir det inte för trångt om man har en utpassad sadel och sen lägger under en padd? Eller hur tänker du?

   • Funderar också på det.. en sadel som sitter ska absolut inte ha padd. Det känns lite värdelöst o skaffa en utmätt sadel som varken passar eller kräver padd

  • Eftersom en padd är nödvändig som stötdämpning i hoppning så brukar Maxime (som provat ut Nellies sadlar) alltid prova ut sadlar med padd 🙂

  • Om man vill använda sig av en padd provar man ju ut sadeln med padd, och då oftast en bomvidd vidare för att få plats till padden (om det är en tjock padd då vill säga typ ogilvy/mattes).

   • Fast ingen Vill ju använda en padd, det ta bort sadelns egenskaper och hästens naturliga svung i ryggen och ger istället stumhet. Sen Måste vissa ha padd för att sadeln inte sitter bra och kan göra mer ”skada” än padden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *