Man Can lämnar mig

Imorgon åker Mackan tillbaka till Italien. Jag har gett det en chans och insett att det inte är rätt häst just nu.  8 månader med massor av träning, tid, pengar men framförallt kärlek. Det får inte bli spretigt när man sätter stora mål. Man måste ha hästar som matchar en, hur stor kärleken än är. Jag inser att ni som förstår hur det är att göra en helhjärtad satsning mot ett mål. Det är så små små detaljer som är avgörande. Som idag, Hilda rev på två räcken för min sits inte var 100 korrekt rak över hindret. Man är sårbar med en häst i stallet som går de klasser som Hilda gör. En vrickning i hagen så kan de man kämpat för vara borta . Jag inser att alla här inne inte förstår det till 100 &%. Men alla har olika åsikter. Det respekterar jag.

Laissa matchas just nu för att ligga runt samma klasser eller iallafall samma tävlingar som Hilda. Hon har kapacitet att gå större klasser och det är en häst som jag satsar på. Mackan är inte där av olika anledningar. Det handlar om ekonomi och man måste inse att man har kanske inte råd att ha 4 hästar på helt olika nivå. Man måste dra åt snaran för att göra satsningen smalare med det materialet i stallet som man tror på, ihop med sin tränare och föräldrar.

Men det känns tungt. HEMSKT. Gråtit i massor. Tagit ett sista farväl nu ikväll innan lastbilen kommer tidigt imorgon. Jag gav Mackan massor med bra månader. Ljuger om jag inte säger det vart slitigt ibland…men massa kärlek.

14671222_649588025218396_3802512901620519451_n img_2475

Säger det igen. Inser att alla här inne kommer förstå. Redan krig på min instagram efter filmen jag la ut på han idag. ”Bara för de gått dåligt på en tävling”. Sådana kommentarer är så kortsiktiga och man inser ibland att vissa läsare inte har förståelse för hur det är i verkligheten . Livet är inte inte bilder på en blogg eller en perfekt tävlingsrunda på youtube. Det finns en verklighet bakom. Jag är noggrann i mina beslut och det vet ni som känner mig.

Lycka till nu Mackan. Tack för våra vägar har korsats en kort tid i livet <3

44 thoughts on “Man Can lämnar mig

 1. Men asso vad fasen. Jag har själv aldrig sålt en häst, ja har kvar alla mina hästar för att vi passar, vi utvecklas, o vi går mot våra satta mål och vi har roligt ihop. Men! Jag har full förståelse för varför man väljer att sälja en häst. Det bör aldrig ifrågasättas av någon annan. Ibland matchar man inte målen ibland passar man inte ihop och vad är det för något negativt folk får för sig om att sälja en häst är inte okey? Tycker du gör helt rätt val. Förstår att det är jätte jobbigt

 2. Usch, aldrig lätt att säga farväl till en häst. Men ändå starkt att inse att nä det här är inte 100% rätt. Tror att det är bra att man är lite vaken och förstår själv vad som är värt att lägga tid på och inte, ibland blir det inte den där 110% rätta matchningen, tyvärr… och då är det bättre att inse det än att traggla på 2 år till ”bara för att”.

  Men förhoppningsvis så är larissa snart uppe på 130 höjd och där med lättare att matcha med Hilda Å misstänker jag rätt så tror jag inte att det tar lång tid innan du har en ny stjärna i stallet Kram!

 3. Blir nästan gråtfärdig här… haha så dumt jag känner varken dig eller Man Can men känns ändå som det är en del av mig som försvinner också. 🙁 Men jag har också själv tänkt att du kanske har något många hästar på olika nivå… detta är säkert helt rätt beslut i längden men tråkigt i alla fall. Ha det fint Nellie.

 4. Helt rätt beslut tycker jag. Det gör det inte lättare på något sätt men för din satsning verkar det helt rätt ur den uppfattningen jag har fått från dina inlägg.
  Följt din blogg några år nu och det är riktigt kul att följa din satsning. Är riktigt imponerad av dig!
  Rekommenderar dig dock att korr.läsa dina inlägg innan du publicerar. Det har alltid funnits lite stavfel som jag sett andra personer noterat i kommentarer men nu har jag även sett en del syftningsfel.. sak samma om man råkar stava fel på något ord då och då men ex. I detta inlägg ”inser att alla här inne kommer förstå.” Du missade ”inte.” Vet inte alls om du läser detta och orkar lägga energi på det när du har så mycket fokus på hästarna men det är bara en vänligt tips så du inte blir feltolkad 🙂
  Lycka till i Polen!

  • Hej. Tack för en klok genomtänkt kommentar. Vet, har lite bråttom ibland . Tar till mig de du skriver!

 5. Låter som ett vettigt och genomtänkt beslut. Folk kommer ha sina åsikter som vanligt, men DU vet att du kan stå rakryggad i ditt beslut.
  Kram

 6. Hej! Jag tycker att du gjorde rätt. Du hade säkert fått honom bra men det är en häst som kräver väldigt mycket tryck. Jag brukar kalla dem för ”killhästar” därför att det är helt enkelt lättare att rida en sån häst när man är längre och tyngre. ”Tjejhästar” som Hilda och Laissa och Saga såklart. Passar dig helt enkelt bättre. Bra beslut. Så klok du är. Följer dina tydliga mål. Att ge upp är svårt och väldigt starkt av dig. Stor kram ❤️❤️

 7. Helt övertygad om att du fattar rätt beslut och att det är genomtänkt, det är så viktigt att kunna tänka med hjärna, inte bara hjärta, när man gör en sådan här satsning. Även fast du såklart lägger massa hjärta också, inte så jag menar! Men du tar ett bra beslut, det är jag säker på. Du är otroligt mogen Nellie och jag kan bara föreställa mig hur sorgligt det känns nu. Mackan har haft det bra hos er <3.

 8. Klokt och moget beslut. I en satsning måste man göra tuffa beslut som påverkar. Man sliter sig själv i stycken för kärleken för hästarna men man måste också inse att för att nå det stora målet måste man krossa sitt hjärta på vägen dit. Det är fint att du väljer att dela med dig av VARFÖR du väljer att skicka tillbaka honom när du inte behöver. All lycka till dig Nellie och jag önskar dig framgång i helgen och i Polen

 9. Konstigt, jag kände det på mig efter att du skrev att du behövde se över hästarna i stallet. Du har verkligen gett honom tid att utvecklas med dej och jag har sett din kärlek till honom, ibland räcker det inte tyvärr..Fast hur man skulle vilja.
  Du satsar helhjärtat på den här sporten och då behöver man vara klok i sin satsning, har all förståelse för ditt beslut och tycker precis som när jag började läsa din blogg att du e väldigt klok för din ålder. Själv e jag dock hobbyryttare, men hejar på er som satsar fullt ut!
  Väntat på dagen vi hejar på dej i OS. Ingen press, men med ditt tänk vet man inte hur långt det bär…
  All styrka och lycka till dej och hästarna och allt det bästa i Polen!!
  Kramar till dej och din familj!

 10. Klokt beslut, man matchar helt enkelt inte med alla hästar. Det finns säkert en ryttare för honom därute som matchar honom lika bra som du och Hilda matchar varandra 🙂

 11. Förstår precis! Inte för att jag känner dig, men när man ser bilder/videor så känns han inte som en ”nelliehäst”! Du ska ju ha ston Nej men skämt åsido. Lycka till med framtida häst! Det kommer bli kanon! Kör hårt! .

 12. Jag förstår absolut ditt beslut nu när jag läst detta men du måste inse hur konstigt det ser ut för oss läsare då vi inte på något sätt fått någon som helst info om att det inte gått bra med mackan eller att du inte varit nöjd. Att gå ut med en video där du lackar över att han vägrar och ses bara ett par dagar senare gå ut med att han ska åka? Du måste förstå hur det ser ut för oss också och varför vissa kommentarer låter som dom gör. Du har alltid varit ärlig och rak och delat med både bra och dåliga resultat vilket jag tyckt varit jättebra, då många väljer att bara visa den rosa fluff världen, om du förstår vad du menar. Känns som du missat lite och det är därför vissa kommentarer inte kommer vara stöttande. Helt rätt beslut, lycka till i framtiden mackan.

  • Dock var hon aldrig ens missnöjd med att han vägrar ut sig, utan hon skrev att det i övrigt var en bra runda, så du kan inte säga att hon var missnöjd!

   Och jag tror inte att hon lämnar tillbaka mackan för att hon inte e nöjd utan för att han inte ligger på den nivån eller i närheten av den nivån Hilda är på av olika anledningar, vart i texten framgår det att hon skulle vara missnöjd med honom?

  • Fast med ett kunnit öga har man länge sett att Mackan onte har bjudit till utan att Nellie har fått lriga i feras rundor.

   En häst som inte går ärligt på hinder utan vull komma undan sen dag ett, är inget material att plöja ner pengar i.

   Det här var ett väntat och mycket klokt beslut.

   • Absolut, jag tycker inte att det är fel beslut, utan jag tycker att hon gör helt rätt, men bara för det betyder det inte att hon är missnöjd med honom… Men jag fattar också att man inte kan ha kvar en sådan häst om man är på den nivån Nelie är på!

  • Hon kanske inte har skrivit det rakt ut men jag har alltid förstått genom hennes texter att det är Mackan som hon klickat minst med/ inte gått så snabbt i utvecklingen/ så bra resultat som man önskat för hennes satsning.

   • Exakt som Sofie säger. Handlar om att läsa mellan raderna lite. Tror det är därför du får dessa ”tråkiga” kommentarer av de lite yngre läsarna, de kan inte tolka texten riktigt på samma sätt som en lite äldre person gör… 🙂

  • Fast jag förstår inte det? Skulle allt jag gör finnas tillgängligt för mina läsare på sociala medier dygnet runt? Alla mina känslor, tankar, misslyckanden och besvikelser? Vart lackade jag? Vart säger jag det eller skriver jag det? Det märks att du inte har förståelse för hur små detaljer är viktigt för att lyckas. men jag accepterar hur du tänker och är ändå glad att du är här och följer!

 13. Moget, starkt och klokt att fatta det beslutet. Alla ryttare i eliten har fått fatta det beslutet någon gång eller kommer få fatta sådana beslut. Du kommer säkert få fatta liknade beslut igen i framtiden igen. Tyvärr är det baksidan av sporten men ingen har råd att samla på hästar bara för att. Lycka till nu!

 14. Förstår att det det är svårt jag måste göra ungefär samma sak för att jag ska kunna nå mitt mål.
  Du är så duktig! Lycka till i Polen och fram över❤️

 15. Åh Nellie… ❤️ Jag kommer snart gå igenom precis samma sak, det känns verkligen förjävligt. Helst skulle man ju behålla alla men vem fan har råd med det? De hästarna man har i stallet är tvugna att vara tip top och passa dig som handen i handsken, gör dom inte det måste man släppa dem, hur mycket man än älskar dem. Detta gäller såklart bara när man gör en stenhård satsning, som jag vet att du gör, och jag påbörjar!

  Ett citat som hjälper mig när jag tänker på detta är ”Some things were meant to happen, but not meant to stay…”
  How lucky am I to have had someone who was so hard to say goodbye to?

 16. Jag är väl naiv men tycker att det är helt sjukt att oro över att få ta skit i sociala medier ens ska behöva finnas i dina tankar en dag som igår/idag. Det är ditt liv, dina pengar, din satsning. Och som du säger, det här är ju stora beslut som fattas i team under en längre tid.
  Min favvo är Laissa, att se henna skutta över hindrena i 1,20 som att de vore 70 cm höga – vilken kapacitet! (Men jag menar inte att lägga press, av mig skulle du aldrig få skit oavsett vilken häst du skulle välja att sälja)
  Tycker du gjort rätt och förstår till fullo ditt beslut!!

 17. Bra beslut! Såklart sorgligt, men nu har du gjort detta val för att du tror på det. Starkt gjort. Jag har faktiskt suttit och tänkt innan varför du inte satsar på en en häst. Max 2. Mer timmar i dom sadlarna för att skapa den häst du vill ha. Mer tid, mer erfarenhet. Att lägga ut all den tiden på 4 (5?) hästar kan aldrig göra alla hästarna lika bra som om en häst få all tid istället. Alla hästar behöver inte vara bäst, men du har så höga mål att satsa på många hästar dagligen håller inte. All den tid du lagt på Mackan kommer nu en annan häst att få. Det blir ju så. Och Zamina som inte syns på bloggen. Kanske tar det ändå mycket energi att ha en häst som är skadad och nä man väl sätter igång henne så blir hon dålig igen. Och så ryker Saga för du har (som jag förstår det) vuxit ur henne och det är för mycket häst i den hästen för att bara vara. SÅ nu har du två hästar kvar Hilda och Laissa. Det känns som att man läst en bok om en tjej som tagit hand om ”alla mina hästar” och som nu istället här ”mina två elit-hästar”. Det känns som at du kommer bli stor nu! Du kommer bli bäst! Hoppas du inte tar illa upp av det jag skriver för det är såhär jag som läsare uppfattar dig. Tack för att du är så ärlig och för att du driver denna genomtänkta blogg. Kram

 18. Men usch vad hemskt.. Förstår att du är ledsen och att det kommer vara svårt ett tag framöver, det är fruktansvärt att lämna/förlora någonting man håller kärt. Men det var ett klokt och bra beslut av dig att ta! Det är svårt att ta långsiktiga beslut, att du liksom vet att det kommer bli bättre med längden, men samtidigt är det svårt för du vet ju att du kommer må dåligt under den närmsta tiden. Men om jag får vara sådär SKIT jobbig och säga att det kommer kännas bättre med tiden, så säger jag det här och nu. Man får vara ledsen, så länge man behöver för att sedan kunna gå vidare. Skickar en massa kramar till dig, du är starkast!

 19. Ett mkt klokt beslut av dig Nellie! Har länge tänkt att du inte ska ”slösa” bort mer timmar på Mackan… Alltid jobbigt beslut men helt rätt i mina ögon!!
  Stor kram <3

 20. Hei Nellie!
  Elsker bloggen din, den er til stor inspirasjon!
  Men bare lurer på en ting. jeg så salgsannonsen til mackan før du fikk han. Hun, Cannovill (?) var det hun eller du som bestemte at han skulle tilbake?
  og forsto at han hadde gått 140 klasser før du fikk han, og siden du ”gir up” han nå, tror du at han ikke kommer til å gå det igjen? var han for vanskelig? hvorfor tror du ikke han har utviklet seg?
  uansett så tror jeg det er rett beslut ifh. til din satsning å gi upp. Heier på deg!

 21. Jag ser det som att du gör både dig och Mackan en tjänst! Det är väl ändå bättre för er båda två att gå skilda vägar när man inte klickar 100% ihop. Du kommer kunna gå vidare och utvecklas med Hilda och Laissa och Mackan hittar säkert en ny ryttare som kan plocka fram det bästa ur honom! Att inte klicka med en häst innebär inte att man inte älskar den eller att man inte rider den tillräckligt bra. Personkemi är A och O när man ska tävla på den nivån du gör. Tycker det är ett väldigt moget beslut av dig, du har verkligen fattat vad som krävs för att lyckas i den här sporten. Men ta dig tid att vara ledsen för det är okej att vara det och sen kan du ta ditt driv och utveckla dina nuvarande och kommande stjärnor och jobba dig mot toppen.

  Lycka till i Polen Nellie, jag tror på dig och Hilda 🙂

 22. Det är ett stort men viktigt steg att ta att inse att man inte kan behålla alla hästar hur mycket man än tycker om dem. Klokt och moget beslut att inse när det inte funkar längre och ta steget att göra något åt det. Om planen är att leta en ny häst nu önskar jag dig lycka till i sökandet! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *