Att inse skillnad då och nu

Känns som jag växt så enormt mycket e sista halvåret. Nu menar jag inte kroppsligen så pattarna är lika små som sist jag kolla. Mer att lag växt mentalt. Har så sjukt mycket andra värderingar nu än kanske för ett år sen. Då var det viktigt att synas och ex vara stor på sociala medier. Nu nästan misshandlar jag mina konton med ibland för lång dröjsamhet innan uppdateringar osv. Det märks en stor skillnad på ”oss bloggare” som haft stora bloggar eller stora sociala konton under längre tid. Jag pratar mellan 5 – 10 år. Vi chillar lite och har inte den hysteriska hypen över just uppdateringsfronten. Medans de som växer sina konton just nu as we speak är heeeelt maniska. Kan släppa 5 bloggar i veckan, 4 reklam samarbeten på en dag på insta och jobbar mer än heltid med att just uppdatera och livestreama *gäsp

Jag kan personligen aldrig tävla mot dem. Jag har inte ens i min vildaste fantasi den tiden. Fats även om den funnits skulle det inte vara min prio. Jo, för 5 år sen..men ALDRIG nu. Självklart ligger mina sociala kanlaler mig varmt om hjärtat och kommer alltid göra. Men där jag vill synas är inte kanske just för mängden följare, mer de som tror på mig & min satsning i min sport. Där vill jag vara ett namn som armbågar mig fram. Inte för att jag har en schysst kamera och kan linda snyggt och sen lägga upp bilder på bloggen med mycket läsare. Jag vill synas för att hon med bloggen kan f*n rida!!!!

Men ärligt nu. Det är fett lyx att få vara privat. Värderar guld mitt privatliv nu. Det är stor skillnad att ha två ponnys och rid La mot SM mot att ha 4-5 hästar och göra en EM satsning. Stor skillnad. Tiden jag måste lägga på min sport är egentligen all tid jag har. Märker att det dimper ner inbjudningar till olika event i Stockholm. PR team runt mig tycker ”du borde gå på det för att synas Nellie”….fast jag är så inte där. Mina junior år är få och målet är att få rida ett mästerskap innan tiden är förbi. Har man då inte ekonomi att köpa en ”EM häst” så får man fan kavla upp ärmarna och göra sin häst till en 🙂

Videon är från juni 2014. Man kan ju helt klart säga att det hänt en del under de här två åren. Men jag har verkligen inte suttit på latsidan, tvärtom. Man idag är det värt ALLT. Även om jag egentligen kunde studerat på gymnasiet (som jag ska läsa in) eller jobbat ännu vassare med mina social medier…så är det jag gjorde i Scandinavium så värt det.

Men jag vill att ni ska veta att jag kämpar på med alla sociala kanaler. Hoppas att ni gillar det ni läser och ser att det är äkta och att det ligger mycket energi och kraft bakom. Bloggen blandas och ni får vara med på resan. För ni vet att ALLT går..jag är lätt ett levande exempel på det.

Nu till er. Vad saknar ni på bloggen? Är det samma som innan eller bättre eller sämre. Gillar ni att hänga här? Uppskattar era kommentarer massor!

bdc2a2c99b66d74b3c695308fe59df6a e786de710b0207c3befe7afeaf3e9c8f

26 thoughts on “Att inse skillnad då och nu

 1. Tycker att du upprepar dig lite väl mycket.. som exempelvis detta inlägget. Du skriver hela tiden att dina sociala medier inte är lika viktiga för dig längre och att du satsar mot EM. Hade varit kul om du skrev om något nytt som vi inte läst om innan.

   • Ja men skriv fler åsiktsinlägg som du skrev förr. Om kärlek och allt möjligt. Skriv mer utförligt om hur hästarna går osv. Skriv tex om vad som har hänt med Zamina och historien med hennes skada

 2. Fler frågestunder och lite frågeinlägg som t.ex: vad ska man tänka på när man köper sin första storhäst eller vad är bäst att köpa sto eller valack om man går efter dina erfaranheter? Typ ett sådant inlägg skulle vara guld värt det kan jag lova<333 ps bloggen e on fire nu

 3. Jag skulle gärna vilja se mycket om din vardag. Helst i form av film/video! En önskan är ju såklart att du skulle kunna visa vad du ska ha i ditt sadelskåp och vad du ska ha med till Italien! Förstår såklart om tiden inte räcker till youtube nu innan Italien! Ha en fortsatt bra dag och stort lycka till i Arezzo!

 4. Jag skulle vilja läsa mer om tema frågestunder som du hade för ett tag sedan exempel tonår, häst, kompisar, skola, osv… Din blogg är urhärlig och jag tycker det bara är bra att du inte lägger upp samarbeten 24/7 och att du faktiskt bara väljer ut sådana som du gillar&kan stå för. You go Nells<333

 5. Ju mer häst desto bättre är det, haha!
  Näe men packlistan punkt för punkt inför arezzo hade varit GRYMT intressant!
  Dina tankar kring häst, äga häst och som du själv skriver – har man inte råd att ”köpa sin väg in i sporten” vad som krävs av en och vilken väg man rent konkret måste gå för att komma till toppen, även om det tar något/några år extra.
  Hur du ser på hästhantering/hästhållning i det stora hela. Många har hästar som är gjorda av glas och det är väl klart som fan att de skadar sig om de är ute i hagen 30 min längre än de är vana, medans vissa låter sina hästar vara hästar, komma ut tidigt, in sent och gå med sällskap trots att de presterar på högsta nivå…
  Ditt eget välbefinnande i hela den här cirkusen av sociala medier + din satsnig med hästarna, det kan varken vara lätt eller att du mår toppen alltid…
  Ehmn, jaaa, finns säkert mer förslag men de kmr jag inte på just nu

 6. Tycker din blogg blivit mycket intressantare nu på senare tid när man märker att du satsar way more på hästarna! Ska bli kul att följa dig i Arezzo och vidare, lycka till 🙂

 7. Jag är rätt ny på din blogg. Men vill gärna veta vad du har för sadlar på dina hästar. Vad du har för schabrak/vojlock på de, vad som ger nytta, varför du har de på det visset osv. Vilka tränare du tränar för.

  Btw har det så j*vla grymt i Italien, du förtjänar det! Det kommer att gå awesome!

 8. Jag skulle vilja läsa om ”teamet bakom Nellie” typ alla viktiga personer som figurerar i teamet kring din satsning. Kanske gästinlägg eller porträtt? Hade varit kul att läsa 🙂

 9. Jag gillar bloggen och tycker att den har blivit mer du på ngt vis, mycket häst och ja ärlig i mycket!
  Packlistan ja vore kul att se!!

   • Tack Nellie!
    Måste säga att du verkligen förtjänar varje sekund i Italien och om du tvivlar på dej, titta bara på klippen i inlägget och se hur långt du har kommit! En väg är aldrig rak och det kommer dalar och berg, men utan dalarna märker man inte den härliga utsikten från bergstoppen, med andra ord om det känns tufft så e det så livet e ibland och ja…Hästvärlden..Men det kommer, den hääärliga utsikten!!

 10. Din utveckling med Hilda har varit amazing. Och det har jag även kommenterat förr hehe. Man kan läsa av dig via bloggen väldigt mycket vilket självklart är på gott och ont. Som du beskriver hade du väldigt mycket fokus på sociala medier eftersom det var väldigt mycket fokus på det. Jag är själv en hästmänniska och började läsa din blogg när du skrev om Stella, Bellman och Elvis. Då var det massvis med hästar och du skrev alltid om alla ridpassen. ÄLSKADE DET! Har sedan läst din blogg till och från. Tyckte som sagt inte alla dina mötet i sthlm var så intressanta, eheh. Men nu när du gör din EM satsning och man verkligen känner hur du andas häst är det så roligt att läsa. Så lite konkreta tips till dig: – Ridövningar, gör inlägg där du beskriver ridövning och tipsar exempelvis. Då kan du även dra med youtube och filma 😉 Sedan är det alltid kul att läsa lite åsikter, helst inom ridsport, vad tycker du om lösdrift? Hackamore? Olika stigbyglar bett mm. Älskar hästar så är super glad över att du delar med dig av ditt häst liv 😀 Kram Alice

 11. Jag är lite nyfiken på dina gymnasieplaner! Om jag inte minns fel skulle du väl ta ett år off och sedan börja, ser det fortfarande ut så? Distans eller ‘vanlig’?:)

 12. Jag har i flera års tid satsat på en idrot på hög nivå och vet hur mycket tid och energi det tar. Är imponerad hur du får din tid att räcka till till allt!
  Jag tycker det är kul när du lagt upp ett nytt blogginlägg men förväntar mig inte tätare uppdatering och tycker nästan du borde lägga in en ledig dag i veckan eller något från sociala medier så du får tid för dig själv med!

  Älskar att läsa hur det går för dig och dina hästar och håller bokstavligen tummarna när du är iväg och tävlar!
  Något som skulle vara kul att läsa är kanske lite flummigt men vad du tror du gör om 5, 10 och 20 år!

  Stort lycka till i Italien!

 13. Jag tycker att du är en väldigt duktig bloggare. Det känns väldigt äkta när du skriver o det känns aldrig som om du vill ”vara någon annan” som man känner med Sjukt Många Bloggare. En av dina styrkor som bloggare är att du kan skriva om dina svagheter, som dåliga ridpass etc. Att läsa om en blogg där allt är perfekt o fantastiskt känns varken verkligt eller intressant, de når inte mig som läsare alls. Jag har två önskemål. 1. Gärna O regiderade längre filmklipp när du rider hemma eller tränar, sjukt intressant o inspirerande. 2. Tänk alltid på att hålla det du lovar till dina läsare (ex vissa inlägg eller frågestunder etc) du har blivit bättre på det men iblaaaand så sker det

 14. Jag är en äldre läsare som förr tittade in här enstaka gånger mest för att se ”vad som hände”. För mig var det av självklara skäl lite för mycket ”tonårssnack” för att det skulle attrahera mig. Men, för ett tag sedan hände ngt och nu klickar jag in här en gång om dagen (innan jag startar upp arbetsdagen i stallet, driver utbildnings och försäljningsstall) och tycker att det ofta är både inspirerande, roligt och intressant 🙂
  Jag har själv tävlat en hel del på nationell nivå men aldrig satsat utanför Sveriges gränser så jag gillar de inläggen som handlar om tävling/förberedelse och i viss mån träning som är en nivå över en nationell satsning. Den biten är det ju sällan någon beskriver för oss som inte är inne i det 🙂

 15. Hej, tror att de flesta som läser denna blogg är som du, riktigt inbitna hästfantaster. Så tvärtemot vad du kanske tror tror jag att ditt extrema fokus på just ridningen är det som gör din blogg bra! Som andra nämnt skulle jag vilja veta mer detaljer om hästarnas pass, fysiska styrkor och svagheter, upplägg etc. Även mer om de instruktörer du rider för och vad de har för fördelar. Det bästa med att läsa en hästblogg är att man lär sig mer genom andras erfarenheter! Och som någon sa ovan om du tar en dag i veckan ledig från sociala medier tror jag ingen bryr sig så länge vi vet vilken dag: jobbat att gå och vänta på inlägg 🙂

  Vad använder du dig av för, veterinär, equiterapeut, sadelutprovare, hovslagare, tandläkare etc. Vad gör de med hästarna tex hur olika de skos vilka upplägg ni har etc. Allt sådant är superintressant!

 16. Så spännande att följa din satsning Nellie. Jag verkligen imponeras av ditt driv och dit du har tagit Hilda och de andra hästarna. Jag håller med i de flesta av ovan inlägg och att du blandar bra och dåliga upplevelser gör att det känns så äkta att följa dig!

  Jag skulle gärna läsa om hur du trimmar dina hästar. Vad gör du för övningar med respektive häst ett vanligt pass hemma på ridbanan?

 17. En grej till,
  vore intressant att läsa om hur du gör när du letar hästar och hur det gick till när du hittade de hästar du har nu 🙂
  Var letar du, vad tittar du efter, vilken känsla vill du ha, vem hjälper dig osv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *