Svar från frågestund del 1

Hur ser du på alkohol? Såg på din Story (nyår) att du var på en fest där det fanns alkohol och eftersom du är minderårig får du ju inte dricka enligt lag. Hur tycker du att det känns att vara med andra som dricker när du inte får?
Är dina föräldrar okej med att du umgås med vänner som dricker? Eller de kanske är okej med att du också dricker?
Om du dricker/inte dricker alkohol, varför/varför inte?

Jag tror att detta är något som väldigt många kan relatera till, jag också, eftersom man ofta blir bjuden till fester där alkohol serveras och alla, även minderåriga, dricker. Nu är jag dock äldre och får dricka men jag vet att alkohol präglade min ungdom, och så var det nog för alla oavsett om man drack eller inte.

Jag vet att detta är en personlig fråga och om du nu dricker alkohol i “smyg” utan att dina föräldrar vet så behöver du inte svara. Då kan du skriva om alkohol när man är minderårig rent generellt istället.

Tycker att du har många bra åsikter om saker och ting så skulle vara intressant att höra vad du tycker om detta.

Vilken rak och ärlig fråga – LIKE IT! Jag är uppfostrad med väldigt rak dialog med mina föräldrar. Allt som rör livet liksom. Det kan vara ekonomi, tonårsproblem och framtid och misslyckanden, Rak dialog. Jag är minderårig och enligt lag får jag inte dricka innan jag är 18, samma för mig som för alla andra. Nu behöver man inte vara Einstein för att förstå att ungdomar dricker innan de är 18 år idag. Räcker att jag scrollar på sociala medier så ser jag typ nästan alla gamla klasskamrater med öl & cider i handen. Min mamma dricker inte alkohol alls. Gillar inte det och har inget behov av att dricka. Pappa dricker vin till maten och njuter av en öl. Ingen av dem röker och aldrig gjort. För mig är alkohol inget ”WOWOWOWO” as coolt. Jag tror att de föräldrar som gömmer alkohol hemma och blundar för att de ens existerar innan barnen fyllt 18 får de mer kaos med sina barn än mina föräldrar. Jag umgås med äldre tjejer och killar som är mellan 18-21 år. Att de dricker är ju ingen hemlighet. Som på nyår. Tjejfest med äldre tjejer. De drack vin. Lugnt och stilla. Tror snarare att det är värre när en fest fylld med 16-18 åringar med ”hemligt medsmugglad” dricka finns. Då har man ingen koll och alla super som de vore sista dagen i livet med ovetandes föräldrar hemma. Jag tror att min syn på alkohol blivit mindre ”wow” då jag umgåtts med äldre och sett en mogen inställning till det. Inte några fjortis spy fester precis. Jag har inget behov av att dricka alkohol och tappa kontrollen. Är fett rolig person ändå. Tycker killar och tjejer som vågar ”nej tack jag dricker inte” är sjukt intressanta 🙂

Var är Mollie? Du har inte lagt ut något om henne på länge men samtidigt så ser man på hästnet att hon inte är såld?

Alla tror att ”vad är dramat med Molly” wawawawa. Lugn i båten, allt är inte drama utan är beslut tagna av mig. Jag kom till en punkt där jag inte kom vidare med Molly. Tog beslutet att köpa Man Can själv och i samma veva fick chansen att flytta till Charlottenlund där boxarna var begränsade. Tog en dialog med Jannie att flytta Mollie och det gjorde hon till ett stall nära hennes hemadress där hon bor i Sverige. Jag hade x antal personer jag tyckte Molly skulle hamna hos som provat henne, men Jannie äger henne och valde själv. Molly kommer säkert hamna hos ett bra hem. Fina hästen. Mitt stall är just nu fyllt! Jag & Jannie äger Man Can ihop och har en superdialog!

Hej bästa du. Vad är dina mål med hästarna 2017? Har du planer på fler hästar? Kram

Det här med mål asså. Ibland kan de tre bokstäverna skrämma skiten ur en. Allt kan krossas. Man Can ska ut och få en stabil rutin på banorna. Vi ska ha en trygghet för varann och lita på varann. Han ska gå 1.30 hela över sommaren och sen får vi se vart han är efter det. Ingen stress med den killen. Hilda ska gå 1.45 detta året. Ja ni fattar. Steget upp över 1.40. Hoppa Nations hoppningar och tävla utomlands. Laissa kommer hem och en plan sätts för henne. Alla hästar har olika planer men ska gå samma tävlingar.

Rider du inte Zamina längre? Känns som det var ett tag sedan det skrevs om henne. Kram!

Nej det gör jag inte. Zamina vart halt sen Juni 2016 och vart hos veterinär sen dess. Jag har ju väldigt höga mål detta året med mina hästar så det vore taskigt att hetsa upp henne i det klasserna (om hon blir bra). Smilla hoppar lägre, kändes för hästens skull att de skulle vara ett schysstare upplägg. Var inte min plan när jag köpte henne, men nu blev det så – TYVÄRR.

Vilka är dina rekommendationer på bra hästbranschfolk här nere i skåne, hovslagare, ET, vet, sadelprovare osv?
Flyttade ner för litet tag sedan och behöver vidga mitt kontaktnät

Weei bra reklamplats här nu då, haha skoja. NU ska vi se vilka jag vill lyfta fram. Hovslagare använder jag mig av Micke som fått totalreparera de felen som första hovslagaren gjorde vi använde oss av här nere i skåne. Ir terapeut som gör MAGI med mina hästar är Camilla Isaksson och även Katja som är vet och kiropraktor. Grymma båda två. Veterinär är det Katja . Jonas Tornell och Johan Lenz som jag använder mig av. Poffs! Maxime som säljer Bruno Del Grange sadlar är han som provar ut mina sadlar.

Hej!
Undrade om du kunde berätta lite hur du tänker runt Laissa och vad du har planerat för framtid med henne?
Kram:)

¨Hästen som ger mig prestationsångest bara jag ser namnet. Nej, men lite så. Laissa ska tillbaka inom kort. Finns såklart massor av mer jobb för Hannes att göra, men planen var satt till nyår. Planen är att lära mig rida henne igen. Ta alla instruktioner som Hannes ger mig. Hitta alla knappar. Släppa pressen, släppa prestationsångesten. Men tror alla fattar att de inte är så lätt, inte ens för mig. Det är en sjukt fin häst – men svår. Men målet är, att vi ska bli ett team (igen). Börjar där 🙂

Har du nåt tips på hur man kommer över sin hopprädsla?

Jag tror att den viktigaste delen i det är att sitta på en häst du litar på alla dagar i veckan. Ingen stopper. All hoppning blir kul om du sitter på en häst/ponny som tar dig till andra sidan. Då vågar du släppa spärrar och våga mer 🙂

15284155_1805563736351221_2121278602280121394_n

Hej Nellie. Jag undrar vad som får dig att ta beslutet att sälja en häst eller inte ha kvar den längre om anledningen inte är pga pengar? (Inte för att du säljer hästar särskilt ofta men dem gångerna du gjort det vad anledningen vart?). Och en till fråga; Om du hade haft en häst drygt ett år men senaste månaderna inte haft någon motivation att åka ut och rida just den hästen då du egentligen inte gillar den typen av häst, men du har världens motivation till att rida andra hästar. Hade du då tagit beslutet att sälja nuvarande hästen och försöka hitta någon häst som passar dig bättre?

Bra fråga! Man ljuger ju om inte pengar väger in. Jag har fått stora bud på två av mina hästar och övervägt de såklart.  Handlar det om så stora belopp att man som ung inte kan avgöra får ju föräldrar väga in liksom. Men ofta är det pengar eller att jag känner att jag & hästen är klara. Vi kommer inte längre liksom. Då är det bättre att passa och gå vidare åt varsitt håll. Sen om motivationen fattas för en häst skulle jag tänka ”varför”? Vad är det som gör att vi två inte hittar motor till varann att ta oss framåt liksom och när jag hittat svaret, gjort att aktivt val.

Jag undrar hur du planerar och lägger upp dina träningspass med hästarna?
Skulle vara roligt om du ville dela med dig av planering av veckan när det är tävling på helgen, meetings och när det är en vecka utan tävling.
Sedan undrar jag vilken är din favorit lösgörande övning med bommar och utan bommar?

Jag försöker att rida ut minst två dagar/ vecka. Arbetet på banan använder jag mycket bommar på marken. Vill ha 100% koll på mina hästar med korta och länga. Rakställa och runda. 4 bommar på marken kan man göra mycket med och gör passet lite roligare. Tävlingsvecka. Måndag Rids mina hästar ut. Antingen längre eller ev klättra backe. Tisdag trimmas de lösgörande. Onsdag hoppas de och formen känns av inför helgen. Slutar alltid när de känns bra & hoppar inte högt. Torsd rids genom lösgörande, skrittas ut efter pass. Fredag Trimpass. Lydnad. Helgen tävling. Om det är en vecka utan tävling rids de ut två dagar istället. Lösgörande övningar gör jag alltid med bommar. Rider passen med lite längre tyglar och låter bommarna stoppa upp hästen lite. Runda bommar, flytta mellan bommar. Jobba längre pass.

IMG_0415

Hej Nellie!
Jag går 2an på gymnasiet och har ”tyvärr” blivit kär i min bästa killkompis. Han har ställt upp något enormt för mig under denna höst då jag inte mått bra psykiskt.Vet inte hur jag ska tacka honom. Han var och är den enda jag kan prata med om precis allt. Jag vill inte gilla honom på det sättet, samtidigt som han är det enda jag vill ha, om man får uttrycka sig så?
Det ”rätta” är ju att säga som det är, men du vet hur det är att vara tonåring med alldeles för många känslor. Jag vill inte förstöra vår vänskap, för då blir jag helt ensam och jag klarar inte det. Mitt huvud bara snurrar och jag vet inte vad jag ska göra, säga eller vara.

Detta kanske inte är en direkt fråga, men tror många har, är eller kommer att vara i denna situation och om du har några råd, egna tankar/funderingar så vore jag och säker många andra av dina läsare väldigt tacksamma för ditt svar även om det inte kan hjälpa mig/oss helt och hållet.

Puss och stort lycka till med dina mål under 2017, jag tror på dig och dina hästar!

hej gumman. För mig låter det som du är kär i han eller har jag fel? Vet du om hans känslor är besvarade? Ett fantastiskt sätt att möta någon som man gillar när man ser att han står vid ens sida då saker är tufft.  Att vara ärlig i sina känslor kan aldrig vara fel anser jag. Uppenbart kommer han inte svika dig hur han än känner då han stått vid din sida under en tuff period. Me pass upp så inte dina känslor lurar dig. Så du väl säger hur du känner, han känner lika och sen visar de sig att du inte kände så. Sårad kille. Men låter som ni har en SKAM förälskelse på g 😉

Står du kvar hos Tobbe med dina hästar eller vart har du hästarna nu?

Jag flyttade från Tobbe då jag och mina hästar var tvungna att ha större ridbana. Inte flyttat långt utan några km bara. STort ridhus med stor ridbana. Perfekt. Stormtrivs, men de va super hos Tobbe med. Endast ridmöjligheter som behövde akut förändras.

Del 2 kommer med såklart. Ställ din fråga HÄR. Mer kuliga frågor please.

 

 

15 thoughts on “Svar från frågestund del 1

 1. Okej, kanske inte såna frågor som förväntades ställa, men ja. SKAM! Vad är det med just William du tycker är så perfekt? Tycker du det fortfarande efter säsong 3?

 2. Hej Nellie!
  Jag och Olle Hedberg har precis släppt en singel ihop som du kanske är intresserade av att höra. Båda har tidigare varit med i Idol, Olle kom på 3e plats 2010 och jag klev in i Idol-världen 2014.
  Låten är en gripande duett där handlingen utspelar sig mellan ett par som är under separation samtidigt som båda känner att de har ett starkt band, något speciellt, som är svårt att släppa taget om.
  Det skulle vara jättekul om du vill lyssna –

  https://open.spotify.com/track/0qLurQequ5dWCVFUsQJsRb
  ————————————
  Olles audition, samt när han sjunger ”The Scientist” liv, som har ca 3,5 miljoner visningar på Spotify
  https://www.youtube.com/watch?v=t-NbeEr1jwg

  https://www.youtube.com/watch?v=T_wgKr4lkhk

  Min audition
  https://www.youtube.com/watch?v=Y72dSsEskys

  Lots of love!

 3. Hej nellie!
  Jag undrar hur gammal du var när du började med ridning över huvud taget och vad din absolut första häst hette? Ps. Älskar dig❤️

 4. Varför följer varken du/din familj Malin Trollnäs på instagram och tvärtom? Ni var ju så tighta tidigare, vart det osämja när ni flyttade? Därför ni flyttade?

 5. Hej, jag undrar om du kan göra typ videos med din pojkvän på youtube t.ex vloggar eller bara videos med honom

  Och har alltid undrat vad hände med dig och Omar hände det nått speciellt?

  ❤️❤️❤️

 6. Hej! Har ett jättedilemma i mitt ”ridliv” just nu. Har en häst som jag älskar av hela mitt hjärta och verkligen är ”The one” för mig, men han är en väldigt speciell häst. Liten, superpigg, och ängslig. Jag red för dig när du och tobbe var i örnsköldsvik, du kanske har nått minne av en lite pålle som inte kunde korta alls Vi har haft fantastiska resultat vunnit hälften av alla klasser jag startat då han är en racer men iochmed att han är så liten och ängslig så är 1.20, ev 1.30 hans max. Och då jag vill satsa och klättra i klasserna så kan jag inte ha kvar han om vi ska köpa en annan, men vill verkligen inte sälja han heller, är för sentimental. Har du några kloka tankar om detta? Tack.

 7. Tänkte bara säga att det inte finns någon åldersgräns på drickandet av alkohol alltså en minderårig kan ej straffas om den dricker.
  Men all servering, langning, utköpning till en minderårig är olagligt och straffbart enligt alkohollagen. Så minderåriga får dricka men alla sätt att skaffa alkohol på är olagliga och straffbart för den person som gett alkoholen till den minderåriga.

 8. Härligt att läsa om en tonåring som har en sund och avslappnad syn till alkohol! 🙂 Tror precis som du mycket på att föräldrar och människor runtomkring spelar väldigt mycket in på vilket förhållningssätt man har till det. Har aktivt och odramatiskt valt att skippa alkohol och ”den där första fyllan”, även om reaktionerna utifrån många gånger har varit oförstående. Fortsätt följa din väg Nellie, kramar!

 9. Hej Nellie. Jag sitter i en konstig situation just nu. Min mamma är ensamstående och vi har därför inte råd att köpa häst (jag jobbar dock varje helg för att spara ihop till min egna häst). Just nu har jag en foderhäst som jag älskar över allt annat! Men jag känner att vi inte passar som handen i handsken. Blir lite osäker på henne ibland i hoppningen då hon är väldigt grön i hoppningen, men då blir hon osäker på mig också. Min fråga till dig är: vad hade du gjort i min situation? Är väldigt kluven på om jag ska ha kvar min foderhäst eller försöka leta efter en ny, men är osäker på om jag hittar en ny…. tacksam för svar!

 10. Hej Nellie, jag undrar bara vad du menar med fjortis spy fester? Finns ju olika typer av folk på dom festerna 🙂 iallafall i mina ögon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *