Säsongen är igång

Yes, första starterna avklarade. Valde att inte åka med Mackan igår pga så sen start. Idag debuterade vi 1,20 ihop och det med 4 fel. Mycket nöjd med min runda med honom . Allt satt exakt som de skulle. Duktig kille. Vilken stjärna han är. Nu ska vi jobba ännu mer att få förtroende för varann. Awaited Man Can, så lycklig med dig.

High Hope fick följa med och säsongsstarta med 1,30. Nytt bett, ett snällare. Inga dubbeltyglar med stång, nu kör vi på TRUST. Får se hur länge det funkar 😉

Hilda placerade sig som nummer 11:a med 0 fel.

Nästa tävling är Baltic Cup Helsingborg. Men innan det drar vi ingång träningar lite mer.

Hur ser er vårsäsong ut?

22 thoughts on “Säsongen är igång

 1. jag har första tävlingen i februari, sen drar det igång ordentligt i mars. starter nästan varje helg under mars, april, maj och sen några i juni och en i juli. mycket tävlingar hela våren, jätteroligt!!

 2. Hej, tänkte bara på det där om bett jag har en häst som funkar super på ett bett när jag hoppar. Så jag väljer att endast hoppa på det. Och det har funkat väldigt länge. Bara ett tippa om du inge redan gör det att bara hoppa på det. Lycka till

 3. Grattis till fina resultat! Ska bli spännande att följa dig och Hilda i år! Min favorit! =D

  Jag började att tävla islandshäst för två år sedan efter närmare 20 år i dressyr världen. Mitt mål är SM. Men inte i år. I år blir det några tävlingar men främst fokus på träning. Jag har som mål att rida regionalt inom två år och sedan fokusera uppåt än högre i klasserna. Så i år mest fokus på träning, några starter blir det. I mars blir det debut inomhus för min åtta åring =) han är tävlad sparsamt under två år då jag red in honom som fem åring =)

 4. Hej,
  Vad har för säkerhetsväst? Den ser ut vara en smidigare modell som jag söker.
  Grattis till fina rundor.

  Mvh

  • Hej! Det ser ut som både Nellie & smilla har Racesafe, jag har köpt min på hööks, 2800 kr. Supersmidig & lätt & blir bara bättre ju mer man använder den

 5. Hej nellie! Först måste jag bara säga att jag tycker du är så sjukt grym tjej ser upp till dig något enormt och önskar jag hade varit lika klok sig dig när jag va i din ålder, skulle vilja ha din hjälp med en grej jag ska rida min livs första tävling (hoppning) och starta 1m och 110m eller bara 1m men vill starta så likt en Pay And Jump som möjligt, alltså ingen omhoppning, om jag har förstått det rätt så ska man rida tex 100,A och 110,A då?! Men vad betyder avd B och avd A ?? tycker det är så sjukt förvirrande och svårt att hitta information om det och är livrädd för att jag ska amnäla mig till fel haha, så skulle vara såå tacksam om du ville svara på det!
  Kram kram, kämpa på och lycka till med livet!

  • Nu är jag inte Nellie men kan svara ändå. Det stämmer att man ska hoppa ex 100 A. Dock A för vilken bedömning det är, alltså inte vad man ska anmäla sig till. Bedömning A (som betyder att det inte finns någon omhoppning och man får rosett om man nollar) går ofta 90cm som, ibland även 100cm. Men de klasser som är en annan bedömning som exempelvis A0/A0 har alltid en avdelning A och B. Avdelning A är avdelningen där de som är med i själva tävlingen anmäler sig, alltså de som hoppar omhoppning, och avdelning B är de som bara hoppar grunden. (Bedömning A). Du ska alltså hoppa avdelning B.

  • Hej. Jag är ju inte Nellie men ändå. Avd A betyder att det får vara omhoppning, och då måste hästen vara minst 6 år gammal och vara kvalad att hoppa höjden, från 7 år är det helt fritt. Sen kan avdA ha olika bedömningar som anges med bokstäver och siffror. Kolla tr på ridsportförbundet.se. Avd B är unghästklass utan omhoppning men egentligen får vilken häst som helst oavsett ålder starta avd B.

 6. Hej! Vad heter modellen på ditt bomberbett och vilken ”inverkan” tycker du det gör på hästen? Min häst är väldigt lik Hilda i hoppningen (stark, men även tung) och vill inte behöva hoppa på stång hela tiden liksom.. kram på dig Nellie!

 7. Hej
  Jag undrar vad du har för säkerhetsväst ? Den ser smidigt ut och inte så klumpig som endel kan vara.
  Hade varit jättesnällt om du ville svara på detta eller göra ett inlägg om just säkerhet.
  Grattis till fina rundor.

  Mvh

 8. Grattis till bra rundor! Själv ska jag inte tävla då jag inte har en egen häst. Men jag undrar lite ifall du hade kunnat göra något slags av utvärdering på betten du använder? Hade varit super kul att läsa varför du väljer att använda vissa bett och hur du tycker dom är. Hilda är ju en väldigt speciell häst så hade varit intressant att få läsa hennes ”bett-historia” 😀

 9. Jaa till våren får vi hem ett föl som ska bli nästa dressyrstjärna. Min dressyrhäst fortsätter tävla msv B och hopphästen kommer förhoppningsvis debutera 1.40 så fort det känns stadigt nog

 10. Hej och stort grattis!!
  Var där och kollade och det såg fantastiskt ut, Hilda är ju drömhästen.
  Såg även din pappa och tror din pojkvän, kul att han är engagerad och han va skit snygg. Framtiden ser ljus ut.
  Du är bäst och ser fram emot flera framgångar i år. Ditt år i år!

 11. Mitt första ”riktiga” tävlingsryttare blir iår med min D-ponny. Idag så plockade vi en L:D, kändes bra och ska fortsätta och målet är att hoppa en L:C innan årets slut och även L:B i dressyr. Lååååångt ifrån där du tävlat såklart Nellie men man måste ju börja någonstans.. ser vekrligen fram emot det här året och har planerat upp hela året med min ridning, en dag hoppas jag att hoppa dom klasserna du hoppar, vara lika duktig inte bara inom hästsporten utan även utanför. Du är en väldigt stor förebild som ger mig motivation varje dag. Kanske att jag aldrig når din nivå? Men det är iallafall något jag tänker kämpa för att göra 🙂 kram på dig! Du är GRYM

 12. Säsongen börjar i början av april med La:1 och P1. Just nu har jag en ny stjärna i stallet och vi siktar mot SM och förhoppningsvis också NM och flera internationella tävlingar iår men framförallt att lära känna varndra och hitta varandra och såklart ha riktigt kul som bara bästavänner kan ha

 13. Detta blir min första tävlingssäsong med min cponny som vi köpte för drygt 2 år sen, vi har backat bandet och endast fokuserat på dressyren de första året tillsammans så hon blir pigg och het i hoppningen, det har äntligen börjar att ge resultat! Första tävlingen blir vecka 12 på hemmaklubben sen fortsätter vi vecka 14 och vecka 16 blir det cupfinal, därefter rullar tävlingarna på fram till juni där det blir ett sommarbreak där fler knappar ska hittas och sen är planen att börja tävla i september igen. Mellan tävlingarna ska det bli lite pay and jumps, hoppas att 2017 blir ditt år!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *