#sjuk

Okey, inte lika sjuk som killar kan vara, men nästan. Ont i halsen, förkyld & heeelt däckad från verkligheten.  Usch. Imorgon ska jag tävla. Idag blir det sängläge hela dagen & vila. Mamma e så envis. Ligg ner Nellie, du måste vila bort det. Ni som känner mig vet ju inte att jag är en person som egentligen diggar att ligga platt fall i sängen…men idag är det ett MÅSTE. Pojkvännen är sjuk med så väntade egentligen bara på att falla dit…ahhh klyschigt de lät…falla dit*

Imorgon går Zamina en 1.20 klass. Rider för att sätta nollan som jag verkligen hoppas sitter. Zamina är så kul att rida. Hade VÄRSTA drömpasset på henne igår. Mathilda har tipsat mig om att lägga till mycket avsaktningar i passen & det passar zamina bra. Hon kommer igång med bra aktivitet i sina bakben & är med mig. Zamina vill aldrig skritta. Hon tar gärna galopp direkt från när man sitter upp & trippar fram. Pigg tjej. Tycker skritt är överskattat. Men just med de här momenten att sakta av gör henne mer intresserad av arbete. Så igår kändes hon helt fantastisk i alla gångarter. Sträckte ut ryggen i trav & galopp & sökte sig neråt framåt helt naturligt. Fick en grym känsla igår!

Laissa har jag slutat helt med graman. Red henne med graman ofta mest för säkerheten. Hon har en tendens att vilja ställa sig upp när hon blir upprörd. NU har det inte hänt på ett tag, men känlsan när hon gör det är inte kul. Men för tillfället hatar jag graman. Helt ändrat min åsikt om det efter hört både från veterinär & Pether hur graman hästar blir. Styrkan i en hopphäst sitter mycket högt i nacken. De måste kunna använda nacke & hals korrekt för att kunna hoppa genom kroppen. Man tar bort en del av det när man rider på graman för ofta. Hästen knäcker av & lär sig inte använda sin hals & nacke korrekt. Så ledsen på mig själv att jag just ridit Laissa på det för mycket, men mkt av det handlat om säkerhet. Men nu rids hon helt utan graman & såklart innebär det en ny ridning. Hon får balansera upp sig själv mycket mer & jag ramar inte in henne med inspänd hals. Men den känslan NÄR man kommer till rätt ridning utan graman, när hästens rygg sträcks ut & du knappt kan sitta kvar på dom när du jobbat, den slår allt. Hoppade Laissa igår med efter lite hoppvila då skaver vart som värst. Både mamma & Mathilda bara kolla på varann?

– Hela hennes språngkurva blivit heeelt annorlunda. Om det va bra innan är det bättre nu.

Det märktes tydligt igår att man vart på en inspirerande kurs. Jag red alla hästar, även Saga för smilla. Jag ville sitta upp & känna genom henne för Smilla. Hur hon känns nu mot när jag red henne. Vilken form hon är i – wow. Pigg & bakbenen går som trumpinnar. Bam Bam. Det är viktigt att komma iväg & få en kick. Man får boost som räcker länge. Jag ihop med Jacob har en fast plan för hur mina hästar ska tävlas. De har stenkoll på mina resultat & rundor. De känns tryggt & motiverande.

Hilda gick på lina efter två dagars intensiv träning. Idag ska hon trimmas igen. Nu ska jag snart ladda upp alla bilder från min Finland resa. Ses snart

lisahook

Cred Lisa Höök

 

blogstats trackingpixel

10 reaktion på “#sjuk

  1. Bra att du tog bort graman. Har haft samma upplevelse som du. Hästen tar visserligen ner huvudet, men jobbar inte korrekt! Pether är oerhört duktig!

  2. Vad härligt att du har kommit till den insikten angående graman! Det sitter tyvärr långt inne hos många att envisas med att berättiga detta redskap som inte har ett skit med bra ridning att göra.
    Nu när du och hästen känner varandra mycket bättre är jag övertygad om att din fina ridning och nyfunna ödmjukhet inför hästens roll att faktikst bära sig själv, kommer räcka mer än nog till att hon inte vill protestera på samma sätt längre.
    Ha inte dåligt samvete! Släpp det och var stolt över dig själv att du vågade tänka över saken och ta emot ny kunskap. Det är SÅ man blir en jäkligt bra hästmänniska och ryttare!!!

  3. Ååh vad skönt att grammanen är borta, i all ärlighet har jag mått smått illa av att se den på Laissa. Har sätt andra hästar som rids med gramman allt för ofta och har tillslut fått extrema rygg problem, frambensskador samt blivigt helt dumma i huvudet och bara stått på bakbenen.

  4. Hallå och krya på dig! Jag har en fråga angående när dina hästar får ”gå på lina”, har du dem inspända och det blir jobb eller får de gå fritt och syftet är att rasta av sig? :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>