Håller inte med i debatten

Fick förfrågan om debatt på SVT .
Debatten som pågår nu ang stallet, är det en frizon.
Debatten är helt snedvriden och problemet ligger nog i alla sporter och tjejer överlag .
Har de gjort samma undersökning mot vilka sporter då?
Såg att Lisen Bratt även fått förfrågan och älskade hennes statement om det.
När det kommer till prestation gäller det nog alla sporter och inte bara ridning . Stallet är en fri zon om man gör det till en.
Älskar mamma på Fejjan!

20140930-160741.jpg

20140930-160749.jpg

20140930-160756.jpg

20140930-160803.jpg

blogstats trackingpixel

3 reaktion på “Håller inte med i debatten

 1. Njaa kan inte riktigt hålla med där.
  Ja studien är lite lam men nej stallet är ingen frizon och nej det blir inte vad man gör det till. I alla fall inte för en ung tjej.
  Som nämns överallt så är pressen stor och hård på unga idag. Unga tjejer är då mest utsatta. Kvinnor över lag drar oftast det korta strået.
  Tänk er en ung 13-14 år gammal tjej. Hon älskar hästar och spenderar all ledig tid i stallet och alla sina månadspengar på ridningen. Kanske måste hon betala ridlektionerna själv?
  Hur ska hon kunna mäta sig med de som har egen ponny? Eller de som har föräldrar som kan betala för lektioner och kanske även extra lektioner? Vad ska hon bidra med i diskussionerna om marknadens hetaste ridbyxor eller nya coola hjälmen eller sommarens hetaste läger? När hon kämpar för att bara kunna vara där?! Inte mycket troligen. För ridsporten handlar väldigt mycket om status, märken, stam på hästen/ponnyn, placeringar, utrustning osv. Eller bara i korta drag PENGAR.
  Tjejer som den jag beskriver ovan var jag för 10 år sedan. Och de är mycket vanligare än de som har egen häst eller ridbyxor för 1000kr.

  Och är det inte likadant i skolan? De som har råd med alla måsten (märkeskläder, mobiltelefoner, utlandsresor M.m) tillhör innegänget. Eller hur?
  Så nej att gå till stallet är inte att gå till en fristad för alla.
  Spelar mindre roll vad man jämför med för övriga sporter. Nu pratar vi stallmiljö och vi pratar unga flickor. Och unga hästintresserade flickor har svarat såhär oroväckande på denna enkät som var grunden för forskningen. Stor mening då hur det står sig i övriga sporter!
  Du nellie är ju en bra förebild för unga hästtjejer och unga tjejer över lag. Men mitt i allt så bidrar även du till utseendehetsen och märkestrender. Oavsett om du vill det eller ej! Hur många på din skola tror du inte vill vara som du, se ut som dig ha det du har? Och hur många tror du har resurserna? 😉
  Livet är orättvist när man är ung och det är skillnad på folk o folk. Få unga och speciellt få unga tjejer har i yngre tonåren,och även ett par år upp, lärt sig och insett sitt egna värde som människa! Att de duger som de är och att lycklig är något man blir när man kan se sig själv i spegeln och känna kärlek till det man ser och då även de delar man önskar vore annorlunda.

  Så hur tror jag att man bäst löser detta? LYFT FRAM RIDSPORTEN! Ge unga hästtjejer samma uppmärksamhet som unga fotbollstjejer! Ge dem samma respekt och samma stöd till att lyckas med sina drömmar och ta dem på allvar. Så att de får känna att deras slit kommer leda någonstans! Det finns ett stort värde i det unika som finns inom varje hästtjej OCH hästkille! Det där unika är svårt att hitta någon annanstans :)
  För tjejer överlag tror jag att något måste förändras i grunden för hur vi ser på jämnställdhet.
  Och för den höga arbetslösheten för unga bör vi ta oss en funderare över hur den svenska skolan har utvecklats då fler o fler har svårt att klara kriterierna och då svenska skolungdomar sjunker allt mer i kunskap mot övriga världen…

  • Tycker att du skrev en väldigt bra kommentar så som det faktiskt är i verkligheten.
   Jag går i luftgevärskytte och det kan man inte direkt säga är den billigaste sporten, ska man ha allt som behövs för att kunna träna/tävla ligger summan nog uppemot 80 000 kronor.
   Men inom skytten som tur är så får man låna utrustning i de flesta klubbar vilket gör det mycket lättare för de flesta.
   Sedan tycker jag också att det inte borde vara sådan stor könshets kring sporter, intressen ja allting.
   Varför kan inte vi tjejer få lyssna på hårdrock och heavy metal utan att få konstiga blickar och dåliga kommentarer.
   Du borde vara stolt över dig själv över den här kommentaren!:D ♥
   /tjejen som gillar Sabaton och skytte!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>