Jag har fått Sveriges coolaste bloggkontrakt!

Sveriges yngsta stjärnbloggare flyttar in på Metromode.se

bloggnellie02-1-1024x682

foto: Henrik Brunnsgård

Nu sitter jag här & skriver det där sista inlägget. Sista inlägget som egentligen är det första – första & sista – sista & första?

För nästan exakt 4 år sen skrev jag mins första ord – HÄR – på min egna blogg. Inte hade jag en aning om vart det skulle sluta, eller iallafall ta vägen. Nu vet jag. Jag har verkligen velat pusha er mina läsare till det bättre, att ni varje dag skulle känna en goodwill feeling när ni klickat in här. Som en plats för massa kompisar, där man har kul & ”hänger” på dagarna.

Jag kan idag känna ”shit vad VI lyckats med det”

Även om vägen hit vart inte helt enkel, så skulle jag aldrig velat ändra på nåt. Aldrig. Jag står för varenda ord, varenda mening och varenda bild. Stolt är ordet som jag bär upp varje bokstav av. STOLT.

Min blogg har växt i lagom takt & liksom vuxit med mig. Jag har fått chans att kliva fram till er framför min blogg & lära känna er på riktigt. Ni har sett mig på TV & kunnat läsa om mig i tidningar. Senaste 6 månaderna har gått väldigt fort. Intresset för min blogg har vart stort & det är kul. Möten med massor av olika bloggportaler , från Sveriges största bloggare till mer okända- Men alla har samma intresse – mig & min blogg- Otroligt kul.

Jag kom ihåg när jag gick på just det här mötet. De stora glasdörrarna, alla coola TV apparater på väggarna när man kom in & man var tvungen att registrera sig när man kom. Det stora runda bordet på det gigantiska kontoret. Jag satt där med egentligen ingen aning om vad dom ville mig.

– Vi tror på dig Nellie. Vi tycker att du  är cool och sticker ut i mängden,Vi vill ha dig till vårt team.

Jag har idag 13 år gammal  – tackat ja till kanske ett av mitt livs största chanser – att få blogga för METRO – metromode.

Metro är Sveriges största gratistidning och driver även sighten metromode + deras lyxiga magasin Metro mode. Petra Tungården, Caroline Sandström & Modemartin är stora namn inom blogg Sverige & jag är nu med under deras vingar.

bloggnellie08-1024x682

foto: Henrik Brunnsgård

Metro publiceras i över 100 större städer i 23 länder i Europa, Asien, Nord- och Sydamerika. Metros globala läsekrets uppgår till ca 18,8 miljoner dagliga läsare.

Jag känner nu att det är dags att ta det här steget. Jag & min blogg höjer våra vingar & lyfter. Metro är exakt ett sånt företag som jag vill jobba med  – stort & med framtiden hela tiden nära.

Men lugn nu, min blogg kommer vara exakt det den är idag. Inget ska ändras – jag byter portal & lämnar Horsespot för att få blogga för en av Sveriges största tidningar. Hur COOLT!

Det kommer vara grymma event då de jobbar med några av Sveriges största kedjor inom  mode och ni kommer säkert se mig & min blogg i tidningen Metro vid olika tillfällen. Tänk också för häst sverige – att jag & ni kommer få ta plats i Metro. Mer häst åt folket, eller hur var det nu :) Vi alla häst människor vet ju att mode ofta hämtas från just ”ridsporten”

Jag är så glad för den här chansen & känner mig stolt över att tagit mig hit – hela vägen till att driva en av Sveriges största bloggar på en av Sveriges största portaler. Alla ni som inte trott på mig eller lagt er lägre ner & hånat  mig på sociala medier – jag tänker med glädje på er idag. Idag är det min dag & mina bloggläsares. Sveriges coolaste bloggkontrakt, 13 år gammal – känslan e grym!

Jag vill såklart också tacka Horsepsot som verkligen är en fantastisk portal. Ni har verkligen varit närvarande under mina 4 år hos er och hjälpt mig och nellieberntsson.se att utvecklas rätt – men jag vet att  ni förstår ”Det är dags att tonåringen flyttar ut”

Jag önskar Horsespot & resten av bloggarna där lycka till, tack för mig vi ses i bloggosfären :)

bloggnellie05-682x1024

foto: Henrik Brunnsgård

 

Sveriges yngsta stjärnbloggare flyttar in på Metromode.se

Hon är bara 13 år, men driver redan en av Sveriges allra största bloggar. Med start i dag kan man följa Nellie Berntssons liv som ryttare på elitnivå, förebild för tiotusentals ungdomar – och helt vanlig tonåring – på Metromode.se.

När 13-åriga Nellie Berntsson inte går i skolan hänger hon i stallet, träffar kompisar eller umgås med sin familj. Nästan som vilken sjundeklassare som helst.

Skillnaden är bara att när Nellie bloggar om sitt liv är det en kvarts miljon besökare som läser det, och när hon lägger upp en bild på Instagram är det fler än 150 000 personer som ser den.

Efter fyra år som bloggare flyttar Nellie i dag in på Metromode.se.

– Jag kommer nog att skriva lite mer om mode och lägga upp fler modekollage, men det är inte så att jag kommer skriva mindre om hästar till exempel. Det är ju en livsstilsblogg, säger Nellie och tillägger:

– Det kommer nog bara bli roligare att läsa min blogg nu eftersom den får en ny design och finns på en större portal med många stora bloggar. Det blir lite mer ”wow-känsla” när man går in på bloggen.

Hur är det att vara en förebild för så många unga?

– Det är jättekul! Jag försöker göra någonting bra av det, som att peppa andra eller när jag startade kampanjen #skickavidarenätkärlek. Jag tänker mycket på vad jag skriver och skulle till exempel aldrig skriva ut namnet på en person som har varit taskig mot mig.

Finns det något annat som du aldrig skulle skriva på bloggen?

– Nej, jag skriver om allt! Att jag är så öppen gör min blogg ganska speciell – och att jag är så ung, så klart. Men jag kanske inte skulle skriva om jag hade bråkat med mina föräldrar eller en kompis.

Du började blogga redan som nioåring. Vad tycker din familj om det?

– Jag fick tjata väldigt mycket på mina föräldrar innan jag fick börja blogga. I början hade de tillgång till mitt lösenord och kunde kolla kommentarer, men nu läser de bara bloggen, säger Nellie. De tycker att jag är duktig. Jag bestämde ju från dag ett att det inte ska vara blaj-blaj på min blogg, utan jag har gått in för att den ska vara proffsig och läsvärd.

Förutom att du går i skolan och umgås med vänner har du även hästar och tävlar på elitnivå. Hur hinner du med bloggen?

– Mina rutiner när jag kommer hem från skolan är väldigt viktiga för mig. Hästarna tar ungefär tre timmar per dag, och sedan lägger jag tre-fyra timmar på bloggen. Men eftersom jag har den i mobilen kan jag uppdatera och svara på kommentarer när som helst. Det är inte så att jag missar något som en ”vanlig” 13-åring kan göra.

Finns det något negativt med att ha en så pass stor blogg?

– Det skulle väl vara de negativa kommentarer som man får ibland, men jag är sådan som person att jag skakar av mig det. Jag förstår att folk kan vara avundsjuka, det kan jag också vara på andra människor – men man behöver inte göra något negativt av det.

– Annars är alla läsare bara jättegulliga. När jag går på stan kommer det hela tiden fram läsare som vill ha autografer och ta kort med mig, och jag blir lika förvånad varje gång. Jag har nog inte riktigt vant mig vid det än.

Vad tycker dina kompisar om all uppståndelse?

– Alltså, man märker ju ganska snabbt vilka som bara vill vara med mig för att få någon slags status. Så jag måste välja mina kompisar. Jag vill ju vara med dem som gillar mig för att jag är rolig och så som person, inte för att de gillar bubblan som är runt omkring mig.

Bloggar som Nellie själv läser

• Kenzas

”Hon har en schyst stil och är väldigt vacker. Man får mycket inspiration från hennes blogg.”

• Blondinbella

”Jag har följt henne länge, hon är en cool tjej som har gått från fjortis till business girl under tiden hon har bloggat.”

• Jakob Andersson och Viktor Frisk

”Båda är manliga modebloggare och mina kompisar, så jag läser deras bloggar för att hänga med i vad de gör.

Nellie Berntsson

Ålder: 13 år.

Familj: Mamma, pappa och lillasyster.

Bor: Tjörn norr om Göteborg.

Gör: Går i sjunde klass, är elitryttare och driver en av Sveriges största bloggar. Har även en egen Youtube-serie.

Aktuell: Börjar blogga på Metromode.se i dag.

– Min dröm är att få jobba med tv och skådespeleri samtidigt som jag har kvar bloggen – och ridningen. Jag hoppas att jag kombinera allt på något sätt, säger Nellie Berntsson, 13-åringen från Tjörn som driver en av Sveriges största bloggar.

Hoppas att ni redan nu ser min nya design. Om inte kommer ni göra det snart. foto: Henrik Brunnsgård

Läs artikeln hos metro HÄÄR

Metros första sida HÄR

SÅ ALLA UNDERBARA BÄSTA LÄSARE. NU LYFTER VI, LÄMNAR PLATSEN  & VÄLKOMMEN TILL MIN NYA BLOGG PÅ EN AV SVREIGES STÖRSTA TIDNINGAR …….TRYCK HÄÄÄÄR

blogstats trackingpixel

34 reaktion på “Jag har fått Sveriges coolaste bloggkontrakt!

 1. Nya bloggen.. Nja, inte alls vad jag förväntat mig. En grym grym grym chans för dig Nellie, men det finns inget Nellie power i det. Du har ju alltid varit den som klarat det mesta själv och på egen hand. Och det här känns inte som Nellie. Och dessutom är designen här riktigt.. Alltså det är ju massa reklam i princip över allt.
  Men om du är glad, så är jag! Grattis! :) <2

 2. GRATTIS NELLIE! Vilken stor chans! Är säkert superkul! 😀 Det kommer bli svårt att vänja sig att inte gå in på
  Nellieberntsson.se haha <3 Återigen grattis

 3. Grattis Nellie! Ett rejält stort grattis från mig, det här förtjänar du verkligen!
  Har följt din blogg sedan start, och sett dig sakta växa inom bloggvärlden. Men detta må vara bland det coolaste än så länge! Riktigt glad för din skull!

 4. Stort grattis.

  När jag såg att du vad med i Metro:n sprang jag ner utanför min skola och tog tidningen, är så sjukt glad för din skull. Helt spidad av glädje! Lycka till!

 5. Jag har följt dig i 2år, och du har lärt mig så mycket. Jag är stolt att ha en förebild som du som även har lyckats i bloggvärlden redan nu. Så stolt!

 6. Shit vad kul Nellie! Fortsätt att inspirera och skriv från hjärtat, det var därför jag fastnade för din blogg 😀
  YOU GO GIRL <3

 7. haha dud så kul! bara lite rörigt nu i början med alla anonser för mig som aldrig varit inne på metro! väldigt kul iallafall :D! jag får väll vänja mig!

 8. Oj!! 😮 Har inte en aning om vad metromode är. Men ser nog ut som om jag får reda på en hel del tids nog. 😉 Men stort ser det ut att vara och ska bli kul att se hur det fortsätter.

  Lite rörigt är det nu tillförst jo, men det ordnar sig väl snart. :) Grym tjej du är!!!! 😀

 9. Älskar nya bloggen, så fräsh och fin. Men kommer sakna gammla bloggen såklart, massoooor med minnen för mig med :)

  På tal om ingenting såg jag nu avsnittet där du är med på Med Clara Henry, och assååååå omg gillar avsnittet såå sjukt mkt 😀 jjjäätte roligt och du är jättebra och lugn framför kameran, man ser att du hör hemma där :) Men iaf, jätteroligt var avsnittet 😀 Bäst när ni red oxå! ♥♥ 😉

 10. Är besviken, när du sa ”ni kommer dö” så trodde att det skulle va något större och så gillar jag inte den nya bloggen! :/ Är iaf glad över att du är glad Nellie!

 11. Va kul för dig! Dock lite besviken, detta känns inte som din blogg. Den känns bara svart och vit tråkig medans det förra hade mer liv… Stör mig lite på all reklam med.. Aja du vet väl antagligen bäst i detta :)

  • Håller med, men samtidigt är det ju samma Nellie som skriver och det är huvudsaken! Jag har redan börjat vänja mig och tycker att det är jättekul för dig att gå vidare och framåt! Grattis :)
   btw OMG vad fina bilder, ni är såååå söta allihop!!! <3

 12. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om att ditt byte. Jag älskade din blogg innan, så jag är lite rädd att det ska förändrats. Samtidigt som det är läskigt med förändringar så älskar jag det. Ibland måste saker förändrats. Men shit Nellie, jag är så jävla stolt över dig. Förlåt för att jag svär, men till att ha följt dig från den lilla blonda tjejen med mobilen i högsta hugg i spegeln, innan hon spelade in ponnyakuten, till allt detta. Skåla tre gånger för oss bloggläsare, men skåla en extra gång för dom som inte trodde på dig. DU ÄR BÄST.

 13. Varför ger du inte din kik ja jag vet du vill inte at folk ska skriva hat Messi men ändå det kallas blockera. jag har kikat med kaylaft hon är mycket roligare än dig hon är snäll och så och hon ger sin kik varför inte din kik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>