Nellie week

Denna veckan är lugn men endå inte. Lite blandade saker som häst, kompisar & party!

Tisd : Elvis ska ridas ut idag. Skritta, trava & gallopera. Sträcka på sig & få gå på ett annat underlag än i paddock & manege.

Onsd: Träning med Elvis. Markarbete med bommar.

Torsd: Elvis hoppas lite i manegen för att känna på lite hinder innan helgens tävlingar.

Fred: Elvis skrittas vid hand. Träffa Kayla. Ridsportevenetet. Ni ser mig på scen & svarar på era frågor. Kul, hoppas vi ses där!

Lörd: Chilla med Kayla. Elvis ska trimmas lite i paddocken, lösgörande övningar.

Sönd: Hoppa Lc & debutera LB på Trollhättans ridklubb. Wihoo!

Som ni ser massa blandade godisar denna veckan. Lite så livet blir som roligast, chilla på massa kuliga saker. Inte stressa ihjäl mig på saker som bara jag kan styra över. Nej, denna evckan ska bli kul. Punkt.

Har fått feedback från min tränare Malin Trollnäs att debutera LB på Söndag. Hmm…ska han hoppa nån klass innan? Det är kombination med? Han har inte hoppat det på tävling innan ? Jag blir sååååå fjantig med Elvis min bäbis. Vill inte skynda nåt. Men jag litar även på Malin Trollnäs fullt ut. Säger hon LB, så litar jag på det. Så det blir en debut på Söndag. Ska satsa på en lugn runda, det är regionalt så lugn stabil runda med mål att fixa kombinationen med glans! Haha…håll tummarna 🙂

 

Jag ändrar lite min plan med Elvis ju mer han visar mognad. Malin säger vad hon tycker & då hon om nåt vet vad hon pratar om så följer jag hennes råd. Elvis är 7 i år & då ska han ut & få känna på olika banor. Det är blommor, mattor, glänsande bommar, musik, funktionärer, tittiga saker. Så han måste ut för att få rutin. Sen är jag sån att jag inte vill stressa, men LB ska han börja få känna på nu. Det är kombinationen jag e osäker på, men, men.

 

 

Sem kan jag ofta komma på mig själv att jag jämför elvis med amdra 7 åringar. Shiit den e 7 år & hoppar LA & MSV. Men då kan jag inte jämför han med en irländare som hoppat klasser redan på irland tillexempel. Elvis hade ghort nada när han kom & vi tränat nu i 1 år hemma. Men såklart, jag kan ju inte bara träna hemma, jag måste ju ut för att skapa rutin & det inte bara på pay n jumper säger Malin. Stämmer!

 

Jga är så rädd om min prins. Han ska inte få prestations åmgest ut & hetsa upp i klasserna för att sen kanske skadas. Men vi pratar inte MSV, vi pratar LB. Hahaha vilken åmgest man kan ha. Men nu lyder jag min tränare, som jag litar på.

Hej Trollhättan, här kommer Elvis!

 

 

19 thoughts on “Nellie week

 1. Kan du inte skriva lite vad du tycker om trollhättans fältrittklubb* (haha var bara tvungen att rätta för att vi heter fältrittklubb och inte ridklubb, men det gör inget att du skriver ridklubb)
  a i allafall, det skulle vara roligt att veta 🙂

 2. Tips på meeting är Ållympiaden på falbygdens hästsports förening i juli, jättebra förening och har klasserna från LC-msv , ett tips för dig och Elvis, får 5/5 stjärnor av mig!!!

 3. Du är så proffsig på att rida. Du äger ju ut alla. Så bra är det ända ordet om dig Nellie. Det är bara så du är. Det måste du bara förstå. Ah blir så galen för att du äger. :))))))))):):) 🙂 :)Allt detta var bara bra menat

 4. Det kommer gå galant första gången, så länge du känner att ni är redo. För stressar man fram kam det ju bli riktigt fel. ta det lungt i början och rid ordentligt igenom banan ta det lungt så levererar ni snart på topplistorna. Det det gör du Nellie, det du kan göra med hästar är helt sjukt du har en sån tallang. Och när Jag klickar in på din blogg ser jag inte en 12 åring, utan jag ser en målmedveten tjej som vet vad hon vill och kommer kämpa tills hon når sitt mål. Im right visst? Jag får sån inspiration av dig. och genom att göra det som är förnuftigast att vänta med tävlingarna och inte jämföra bevisar bara hur mogen du är. Att du inte bryr dig om de andra, du vet vad du och Elvis behöver och kan prestera och går inte över den gränsen. I mina ögon är det stort. Jag har ‘kompisar’ som tävlar på nivåer de inte har tränat på och får PET på hinder och de blir så besvikna och ledsna över att HÄSTEN är dålig.! Men med detta inlägget visar du att man ska inte bry sig om hästen inte är redo utan då kämpar man tills ekipaget är redo, för det är då det bli bäst och det är då man kan se lyckan i ett ekipage. För vad vore ridning utan lycka, blä blä blä i mitt huvud. Med detta inlägget visar du också allt sånt trams skitsnack som folk lämnat bakom dig, som Bellman, ungen sitter bara där och styr, men här visar du att alla de som sa eller höll med har fel, du sitter inte bara på och styr du rider i varje steg. Och att ha utbildat de hästar du har utbildat är stort. För ifall du bara hade suttit och styrt hade du inte haft den förmågan att utbilda dina/din stjärna. Och om du och Elvis fortsätter att ta det i er takt inte i någon annans. Då säger jag bara till er andra akta er för ekipaget nellie och Elvis är tigrar på banan. Stor kram, jag håller alla fingrar och tår på dig tjejen. Visa världen att med tålamod går allt.

 5. Jag förstår dig precis! Jag har också en MAFFIG d-ponny fast min är från Irland. Alla som har ridit han säger till mig som dom säger till dig.Min mammas kompis var på en aktion på Irland då hon sa till mamma: – Jag har en super fin d-ponny valack till dig han har hoppat LB. mamma sa ja och hon skule bjuda hon litar på henne som du litar på malin. Hon vann aktionen och jag hadde fått min första d-ponny. Hon skicka bilder till oss och vi blev förälskade vi såg talang. Han kom hem och kunde inte gå på tyglen lyssna inte osäker i sig själv det ända han hadde lärt sig var att hoppa. Vi börja att jobba med han eftersom blev han bättre. Vi startade små klasser för att få rutin. Vi fick hjälp och låna ut han till östersund (en vän). Sen åkte han till trosa till vår tränare jag åkte upp på loven och red han. Det blev en stor skillnad på han. Han starta upp till LA med bra resultat. Han var cool över allt. Vi fick hem han för några veckors sen. Nåra pussel bitar saknades men snart så är det helt!Från ingeting kunde han starta LA men han ligger också efter men det tjänar vi på sen för vi tar inte sönder dom!

 6. Tycker jag att du gör helt rätt i. Träna kombinationer hemma och rid sen som du skulle rida hemma!

  Massa lycka till!<3

 7. omg omg omg!!!! sååååå snygga ni 2 asså! känns fortfarande ovant att se dig med ozzy på tävlingsbanorna:( men men.. ozzy är ju åxå väldigt snygg, men elvis tar priset!;) good luck!<3

 8. Hej Nellie jag tycker att du gör ett jätte bra jobb med dina hästar. Har tänkt skriva detta ett tag men aldrig blivit av . Även om Elvis har fått en skada tycker jag att du absolut inte ska ge upp med honom inte alls. Jag är bara 12 år men ska fylla 13 iår så har jag varit med om en del mina föräldrar är skilda men vi har alltid haft en liten svart brun shettis som jag alltid har varit med och tyckt om jag blev mobbad i skolan ibland men när jag kom hem gick jag alltid till honom han gnäggade alltid så fort man kom hem de i skolan mobbade mig ibland bara för att det var kul att säga shartlappsponny istället för shetlandsponny men slutade bty mig om det han var en typisk fångponny och övergick till Kronisk fång han fick stå i boxvila ett halvår och vi gick igen en massa då. Även om han inte hade så jätte bra eller kända föräldrar han har nästan alltid varit den enda hästen på gården bara för att vi hade en box då. Han var aldrig vaccinerad eller avmaskad. Men i mina ögon var han den snällaste och raraste hästen i mina ögon jag lärde mig allt på honom gallopera, hoppa det var han som gjorde att jag behöll mitt häst intresse. Han äskade att löshoppa och köra vagn det var det bästa han viste han var bara 97 cm i mankhajd och lös hoppade till nästan 90 cm. Han stod stilla som en polishäst när man höll på med honom mina små bröder kunde rycka känselstrån ur näsborrarna på honom utan att han gjorde något han stod lika stilla kvar på samma plats. Han har alltid funnits på våran gård och var som våran trädgårdstomte så det var som att det fattades något om han inte var ute. Men sen skaffade vi en till häst som var större till mig. Men det blev något fel mellan dem så den större hästen sparkade honom på benet så hårt att det gbröts så höll man på bakbenet vid knät kan man säga så hängde den andra delen lös det var helt brutet igenom så dagen efter kom distriktveterinären och avlivade honom jag var i chock i hela veckor efter det. han var ju som en trädgårdstomte som aldrig skulle försvinna så när jag var hos min mamma och skulle till pappa igen så trodde man alltid att han skulle vara där. Sen skaffade vi en ny shettis och det tog lång tid att vänja sig men hans gnäggande kunde låta precis som den andra shettisen som hette Lilleman han han blev 17 år. Det jag menar är att du ska vara stark och inte låta det som står dig kärt låta försvinna som du kanske kan rädda visst vi kunde ju gipsa honom men han hade aldrig kunnat bli körd eller nått längre som han gillade. Jag skulle göra allt för att få honom tillbaka än idag han var ju trots allt min guldklimp. Så var stark och gör det du tycker är bäst och tro på dig själv att du klarar det som du själv vill. Från en beundrare som gillar att läsa din blogg och skulle vilja vara lika stark som du. Sanna:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *