God jul ALLA

Innan man öser ut på bloggar, sms, mms , insta eller FB vad man fått i julklapp, Presenter värt felra tusentals kronor, vräker i oss all mat, ser på våra underbara familjer med stora glada ögon. Borde vi stanna upp 5 minuter.

Alla har det inte så. Alla har inte julklappar eller ens en familj. Mat eller nån varm säng att krypa in i efter dagens fest. Barn, kids, vuxna eller gamla? ALla har olika förutsättningar & jul kan vara svårt för många.

Jag kommer välja i år att INTE skriva ut vad jag fått i julklapp till repskt mot andra.

Istället hoppas jag innerligt att ALLA får en så bra jul som alla förtjänar. Tycker som sagt att alla borde stann upp & tänka på ”alla”.

God jul, vart ni än är….

Även om ni inte ser detta, vet vem jag e. Så har ni min tanke idag & jag hoppas MÅNGA MÅNGA mer.

 

77 thoughts on “God jul ALLA

 1. Hej! sjukt bra skrivet nellie. Bara för vi har de bra. Kanske de e några som inte äns har någon familj…God Jul alla. kram!

 2. Klokt. En del får nog ibland tänka om. Att säga att man fått lite julklappar då man egentligen fått jättemycket. Väldigt klokt av dig Nellie. <3

 3. Nellie du är min största idol och förebild vet du varför ju för det första du rider grymt bra för att vara 12år och för det anndra du tänker på alla och inte bara på dig själv som ungdommar brukar göra, jag hoppas du läser det här och har en underbar jul god jul<3

 4. Hmmm håller HELT med dig, men om du nu tycker så varför ens lägga upp en bild på dina UGG’s på instagram? Vet att du betalat för egna pengar men jag skulle ALDRIG har råd med ett par UGG’s för egna pengar. Aldrig. Skulle inte ens få från mamma och pappa. Nej, alla har inte råd med UGG’s för att inte tala om kenza jackan! Har en likadan men sparat sedan länge för att få en just sån. Jag Sommarjobbade i somras för att spara pengar (vet att inte kenza 10 kommit ut då men Kenza hade lagt upp en smygbild på den på hennes blogg). Jag tycker att om man tycker det är så att det är synd om alla som inte firar jul så borde man inte i något fall lägga ut en bild på något som många inte kan ha. Det är inte så att alla andra dagar är ett undantag. Du köpte ju liksom din kenza jacka bara ”sådär”. Du skrev bara ”klickade hem dom här fina UGG’sen och en Kenza jacka” som om det inte vore något speciellt. Jag skulle iallafall INTE lägga ut en bild på något jag fått/köpt någonstans. Inga undentag. Kom ihåg! MIN åsikt. Tycker det är jätte fint det du skrev men jag fattar inte varför alla andra dagar är undantag? God jul!

 5. Det är DUKTIGT,SNÄLLT & OMTÄNKSAMT det du göt <3 Jagförstår hur du tänker 😉 Tkr SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅHÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR synd om de personer som inte firar jul,julklappar,familj eller knappt ett "liv" & då menar jag illa. Det som jag skrev med inget "liv" det menar jag med dem som tyvärr inte har en familj eller så 🙁 Tack så mmkt med mina ord <3

 6. Nellie du är helt underbar<3 sen så måste jag bara fråga
  du vet när du va cirka 10-11 år gammal
  så hade du väldigt långt hår och lite
  Lockigt men innan dess va de platt och
  Väldigt kort? Så Hahah hud gjorde du?
  Eller typ växte ditt hår ut då
  så blev det lockigt? älskar verkligen ditt
  hår!! god jul!!

 7. Tycker det är bra och respektfullt av dig att göra som du gör och inte lägga ut överallt Vad man har fått i paket för att inte alla inte ens får paket..

 8. Tråkig att vi inte får se vad du får i julklapp… Men det är som du säger och jag tycker det är helt rätt! Det är inte alla som får någon jul över huvud taget… Världen är så stressig idag, ingen har tid att tänka på någon annan. Men jag är sjukt noga med det! Ber till gud att alla ska få en bra jul. Borde finnas fler som tänker som du! Alla får inte en riktig jul men jag hoppas att din blir underbar!
  God Jul, KRAAM!!!<3

 9. Hej, va hände med din kompis Matilde, är ni inte vänner längre? Brukar ni prata eller så? Saknar du henne? Kan du inte göra ett inlägg med gamla bilder och så skulle va kul att läsa

 10. Kika gärna in på min blogg! Den är nystartad och handlar om mig och mitt liv som jag lever med bara en lunga och skolios. Ska operera mig i februari så då kan det vara extra intressant att läsa. God jul!

 11. Så himla sannt. Du är mogen, stark & förstår verkligen. Jag har också bara tänkt på de där skicka runt vad jag fick i julklapp & allt. Men nu förstår jag att det inte handlar om vad man får. Man ska bli glad även om det bara skulle va en hatt, eller ett par strumpor eller nått. Och bara ta vara på tiden, alla har ju inte familj, julklappar eller nått.

 12. Jättebra skrivet! Tycker att alla som lägger ut bilder på deras dyra julklappar borde läsa igenom detta och förstå vad julen egentligen handlar om, inte bara dyra julklappar. Kram på dig & god jul Nellie! ❤

 13. God jul till dig Nellie och till alla andra där ute.
  Det som du skrev var så sant, att medans vi sitter här och
  vräker i oss så kanske det går runt nån liten mager flicka
  och desperat försöker hitta vatten..
  Jag kommer göra som dig, de har min tanke också.

 14. Jag tycker du är så himla bra! Jag tror det var många som du på verkade nu, för det du skriver är ju…. sant! Du är inte det minsta självisk, utan tänker på dom som inte har det lika bra som du. Jag tycker du är den bästa förebilden för ALLA.
  God jul! 🙂

 15. Alla andra dagar då? Vrf skullle julafton va annorlunda?
  Du klickar ju hem dyra skor och jackor och ger din familj saker
  Som kostar runt 1000-lappen
  Om du ska köra denna taktiken så kan du lika bra
  Skita i att skriva vad du får/köper!

 16. jag blir nästan arg när jag läser på bloggar, twitter och facebook, att man ska tänka sig för innan man skriver ut vad man har fått, lixom ska jag skämmas, dölja och gömma vad jag har fått i julklapp, bara för att andra inte har fått samma som jag? vad hände med att glädjas åt andra os.v? alla har olika förutsättningar och jag dödar inte kungen för att han bor på ett slott.

  jag förstår till fullo att alla inte har det samma som jag, att inte kunna få vad man önskar sig och så vidare, men det är tyvärr livets hårda skola. man måste fan få kunna glädjas åt sina egna julklappar, utan att behöva hyscha ner det. förstår dig på ett sätt, men tycker det är fel på ett annat då folk VET att du har det bra ändå, och detta är dagen då det är naturligt att få fina julklappar, kostnaden är skitsamma, men du kan ju lägga ut att du har köpt t.e.x dr. martens till din syster och uggs och allt vad det är som kostar runt 1000-lappen. DET om något är ju ”elakt” och ”respektlöst” isåfall.

 17. Det var antingen du som härmade Viktorfrisk eller tvärt om. Men aja inte så roligt att se när nån av er får ideèr av den andra och skriver det på sin STORA blogg!! Ett litet tips från mig är att ni inte kopierar inlägg från varann!;-)

  Ps. Hoppas du inte tog det så hårt för jag vill bara säga som jag tycker right??

 18. Hej nellie! Läst din blogg ett tag och tycker din blogg är en positiv källa till ungdomar idag, men egentligen så spelar det nog ingen stor roll om vad du fick idag, klokt att tänker på dem som inte får lika ”mycket” saker eller ”dyrare” saker pågrund av ekonomin men vad gör det egentligen för skillnad när du ändå visar upp alla andra saker du köpt, ta inte detta på fel sätt nu för såklart alla köper kläder ofta men om du kan tex. Visa ett par primes för 2000 och en kenza jacka som du verkligen förtjänar, inget ont så är det ju exakt samma sal om du Fick en IPhone 5 idag tex. Om du fick den förra veckan så skulle du visa den right? hoppas du svarar på detta.. puss! 🙂

 19. Bra skrivet Nellie!
  Denna julen så fick jag inte precis det jag önskade mig, och var ganska ledsen hela kvällen. På morgonen vaknade jag upp med ett leende, kollade på mina julklappar som låg bredvid sängen och tänkte precis så som du tänkt! På alla de barn som inte får julklappar, och inte har någon familj man kan ha det trevligt med under högtider!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *