Ponnys, ponnys & ponnys

Jag har ju sen Thonna tiden haft 2 st ponnyar. Alltid eller ofta startat 4 klasser / tävling. 2 starter i förklass & sen 2 starter i huvudklassen. det är sjukt svårt att rida 2 st ponnysar. Med handen på hjärtat, ja.

Är det 2 okey lika ponnysar, så ja…fine oke. Men Thonna & Gevalia krävde TOTALT 2 helt olika ridstilar. Thonna fick man mer rida mjukt & försiktigt, men endå bestämt. Gevalia fick man rida på mer, i varje galopp steg. Jämn kontakt i munnen & Thonna skull man vara otroligt mjuk i handen.

Vi kör en resa nåra år tillbaka…häng på !!

Sen så kommer vi väl ihåg lilla Gevalia. Lilla snuttan. Jag var 9 år när jag fick henna. I mina ögon en perfekt B ponny att lära sig rida på. Kom håg att min stora idol Linn Olsson höjde henne till skyarna då & jag va så stolt 🙂

Kör nåra flashbacks från den tiden med. Haha, njuter av att kolla på dom här. Shit asså. Kul att man utvecklas & ser det själv. Allt slit man lagt ner…

 

Åh då tyckte jag Gevlia var pigg, haha då visste jag inte om Bellis 😉

Stella kom & då sldes Gevlia till duktiga Maja. Då va kombon Stella som var heeelt oerfaren som jag egentligen inte hade en aning om hur jag skulle rida. Då hon egentligen var bara grundriden, så visste jag inget. Fick gå på känsla, som sen visade sig vara rätt. Men Thonna & Stella är också 2 helt olika ponnysar.

Stella är nog det finaste jag kommer sitta på ( som jag äger själv). Jag vet att stella kommer gå SM & alla de stora klasserna med en mindre satsande ryttare. Hon har huvudet, tekninken & viljan. Hon är 9 år, hela framtiden för sig. Hon är totalt okomplicerad & i mina ögon en riktigt stilponny. Samarbets villig i drssyren & en 100 % sagoponny som nån nästa år kommer bli en lycklig ägare till….tyvärr 🙁

 

Thonna såldes till en ny liten duktig tjej & Bellman anlände. Nu var det Bellman & Stella som jag skulle kombinera. Bellman kräver sin ryttare & var totalt olik stella. Jisses. Nu var det en fart ponny, en ferrari i ponny storlek & detta a helt nytt från min sida.

Lite blickar på det vi gjort, jag & Bellis.

Detta var vår försa tävling….

Bellman fick åka hem. Vårt underbart framgångsrika år va slut. Jag var för stor & Bellman skulle hem & sen till ny liten ryttare. Elvis inköptes på våren & han skulle bli mitt nya projekt. Elvis är mer lik Stella att rida. För första gången har jag 2 ponnysar som är lika i ridstilen, bara storleken. Det är ju en hel kategori mellan dom & det är stor omställning att rida på B ponny för att sen hoppa upp på en stor d.

 

Av mina erfarenheter vill jag säga att det är svårt att kombinera 2 ponnysar. Att flyta med bra resultat med 2 kanske ibland olika ponnysar. En het & en lite mer laid back. När jag hade bellman kunde kag bevisligen bara leverera på han. Svårt att få till en bra ridstil på typ Stella. det krävs grym erfarenhet av att kunna bara ladda om & hoppa upp & leverera på olika ponnysar.

Mina ord & mina erfarenheter….

Nån som har erfarenheter av rida helt olika ponnysar?

52 thoughts on “Ponnys, ponnys & ponnys

 1. Ja jag vet också! Jag har en ponny som är seg och behöver mycket driv och någon som har bra kontakt med munnen. Sen har jag en ponny som inte bara är en racer ponny utan hon har även tävlat galopp. Henne måste man va lätt i munnen på annars gasar hon jävligt mycke!

 2. Det var jättekul att se hela din resa med hästar! Du rider verkligen grymt bra Nellie 🙂
  För mig blir det ingen ridning idag, inställt :c Näst sista gången också…

 3. Ja,Min andelshäst,Ballerina är pigg och duktig på att hoppa. Hon kräver en van och lugn ryttare. Och så finns det en häst som jag tyvärr har växt ur. Han var pigg när han var på de humöret. Annars så brydde han sig inte vad han gjorde. Och han var väldit lat

 4. Jo det kan man säga 😉 just nu har jag 2 ponnysar som är total olika! En är super pigg och jättekänslig i munnen, plus att hon sparkar bakut, stutsar och står på bakbenen… En annan d-ponny som är lite åt de sega hållet men hoppar höghus och inte speciellt känslig i handen. 2 storhästar som oxå är totalt olika. En storhäst på hela 173 cm som är världens snällaste hoppa allt men är ryckig och drar mig ur sadeln hela tiden. Och en annan storhäst som är jättetittig men hoppar oxå höghus och är väldigt känslig.. Det värsta jag har gjort var när jag tävlade 5-6 ponnysar på en dag som var helt olika..

 5. ja ja vet hur jobbigt det är. 😉
  jag har en riktigt pigg och stark d-ponny som man måste rida väldigt bra och noggrant new forest.
  sen har jag en c-ponny som är bara 4 år just nu är hon väldigt mjuk och snäll men tror hon kommer bli väldigt het senare, en connemara.
  med d-ponnyn satsar ja sm och kanske lite mer. i dressyr. samma med c-ponnyn fast i hoppning.
  så är mina hästar och vad jag satsar på med dom.
  nellie du är min förebild. och jag tänker kan du kan ja 😉
  hoppas du läser detta skulle betyda mycke för mej 😉 <3

 6. Ja, haha dock inte samtidigt.. men har haft två ponnisar min förra B-ponny var sjukt seg, och min nuvarande D-ponny är ah.. lite tvärtom 😉
  Men min förra ponny var lite mer ”snäll” eller vad man ska säga, ställde upp för det mesta, när vi kämpat ett tag dock.. i början var han väldigt jobbig, men i slutet skötte han sig för det mesta.. och min nuvarande är ett typiskt fuxsto, haha 😉 Men hon har väldigt mycket synpunkter på allt, men hon är väldigt pigg och framåt och tycker om att hoppa, men har haft sjuka svackor med henne, men börjar efter över 1,5 år gå bättre nu iallafall.. dock är hon bara 9 år och fortfarande rätt grön, så har ju framtiden för sig iaf 🙂

  Kram! 😀

 7. Ja. Har ju ridit på ridskola i hela mitt liv, och byter då ponny ca var fjärde lektion som alla andra på ridskolan. Omställning hela tiden .__.
  En egen häst är ju drömmen, men så var det ju det där om att ridsporten är en pengasport…

 8. Å vilket kul inlägg! (gör fler!!!) Har kanske inte så stor erfarenhet av att rida olika ponnysar,men tänker berätta det jag har varit med om. Shettisen som jag rider är väldigt väldigt pigg men hon blir aldrig het. Är super duper känslig i munnen så jag har lärt mig att ha mjuk hand. Hon är också förskräckligt envis som alla shettisar och det gäller vid hoppningen. Hon springer förbi nästan alla hinder när hon e på dålit humör! ibland hoppar hon som typ 80cm utan problem eller så får jag henne inte över ett 20cm hinder. Och så har jag börjat rida en ponny som heter Zicko som är en C eller D-ponny (vet inte) Och det är ett STORT steg från att rida A-ponny.Han är väldigt väldigt välldddiigtt pigg. Lite Bellman style! Han är väldigt lätt att få ner i form och hoppar fint men hans starka sida är dressyr. Jag gillade honom för att jag inte ridit på såna hästar som går ner i form lätt. (shettis är inte den bästa hästen till de) Så det var underbart att sitta på Zicko och känna den känslan att precis SÅ HÄR ska det kännas! WOW, det kändes som man gled fram på marken. Men nackdelen är att han är väldigt hård i munnen! vi har ett starkare bett på honom i terräng för att han är väldigt svår att hålla. Men jag har honom som ett projekt, och har lite samma mål som dig och Stella i ridningen. Fina snygga rundor som går lungt och sansat.

  Men jag har en fråga.

  Varför sålde du Thonna? du har sagt någon gång att det var som att du och Thonna var plus och minus, att ni inte alls passade ihop. Men du verkar ju har gått ganska långt med Thonna och jag tyckte ni passade jättebra ihop! ett litet frågetecken bara, men inget mer…

  Hoppas verkligen du läser igenom komentarerna! det skulle betyda mycket för mig och säkert dom andra också!

 9. Jag vet hur de är! Har nästan 2 klasser mellan mina hästar! Jag har en liten c-ponny på 133 i mkh som är lite lat men ändå pigg i hoppningen. Sen har jag en stor häst på 164 i mkh som är lite som Bellman. Allmänt pigg och studsar och far. Drar mot hindrena och är allmänt dampig om man håller inne henne 😛

 10. Haha ja! Jag har ett 10 årigt osäkert litet c-ponny sto som har ett gott hjärta men är så otroligt envis. Hon behöver en säker men lugn ryttare. Och sedan har jag en sju åring, valack, som är totalt ”galen” och aldeles för galen och kaxig, haha. Han behöver en tuff ryttare som visar vart skåpet ska stå. Det är mycket jobb men man lär sig så otroligt mycket!
  Kramar, grym är du Nellie

 11. Jag har haft häst sedan jag var 2 år gammal, och sedan dess har jag alltid haft två hästar i hoppningen. Jag håller med dig om att ha två helt olika hästar som behöver två olika typer av ridstilar kan man sega är en ansträngning att bara ladda om efter några minuter. Och speciellt om man har två ponnyer i samma kategori och dem ska tävla samma klass så blir det svårt. Nu har jag en dressyrponny och en hoppponny i olika kategorier och då är det inte helt enkelt heller för dressyrponnyn har ganska mycket gång i både trav och galopp medan min hoppponny bara går framåt i full fart. Men man får mycket erfarenhet av det.
  Kramar, blir tacksam om du läser min kommentar 🙂

 12. Jag har i princip alltid kombinerat MINST 2 hästar, först fick jag min första b-ponny, en jättehet liten polle som var mer i luften än på marken, sen fick jag c-ponny, en JÄTTEosäker ponny som hade noll självförtroende, behövde mycket ben, pigg va han och behövde bygga upp självförtroende, han hade kraschat så mycket med förra ägaren att han inte vågade hoppa, sen fick jag en jättehet och stark c-ponny, ungefär som bellman, sen fick jag en b-ponny som jag utbilda, riktigt envis och gjorde bara det hon ville hon själv ville, och sen en c-ponny som va lat men välutbildad, krävde ofantligt mycket ben, dessa 5 kombinerade jag i nästan ett år om inte mer. Nu har jag en staaaark, pigg och väldigt villig d-ponny, okänslig i munnen, en d-ponny som är superkänslig, pigg men bekväm, en c-ponny som jag utbildar som är stark och jättepositiv samt min första storhäst, en pigg, stark, känslig och positiv en, dessa fyra kombinerar jag nu, stor omställning men oj vad man lär sig mycket på detta, förr tog det lång tid att hitta knapparna på hästar , nu är det myyycket lättare!!

 13. Ja kan inte säga att jag är erfaren att rida men jag vet hur du känner dig. Jag har en B-ponny som jag haft i runt ett år nu och om jag ska beskriva han så är han trotsig och seg !! Sen efter ett år fick jag en C-ponny som jag ska kunna tävla då jag är 12 nu och nästa år är ju det sista med B-ponny så vi köpte en C-ponny .
  Om man ska beskriva detta stoet är det ända som kan beskriva är en pigg glad tjej som lyder allt men måste vara snabb som vinden !!
  På ett sätt så måste man ju såklart ta fram det negativa . Men jag åt andra sidan ser detta som en underbar sak . Jag rider min tröga trotsiga B-ponny . Vilket är kul . För man får jobba hårt . Kul . Enligt mig . Sen sitter man upp på sin C-ponny . Där man får leva ett fart fullt liv utan kontroll . Kul. För det är fart fyllt och spännande … Sitter upp på B-ponnyn igen . Blir att jobba hårt som man aldrig får göra på C-ponnyn . Visst gött är det när man slipper jobba . Men . vad ska man göra ? Bara sitta där .NEJ tack … Jag vill jobba hårt och slita men samtidigt ha det kul !!Detta var min åsikt att även om det är svårt att gå in på en bana med två olika hästar så är det fart fyllt kul och spännande med en skiftning i livets gångar och spår .
  // Emma !!

 14. Nellie vill bara säga att jag beundras grymt mycket av dig, du är en riktigt duktig ryttare, det var du redan för 3år sen. Men du har faktiskt utvecklats grymt mycket, inte bara med hästarna utan med bloggen också. Och säkert en hel del annat som inte jag känner till nå bra. Jag är en 12-årig tjej från Finland och jag red första gången när jag var 5-6år. Och nu rider jag vid ridskola. Och jag har inte alls så mycket erfarenheter som du. Men jag hoppas att jag en gång ska bli lika bra som du. Kämpa på Nellie, du kommer nå toppen! Kram. 😀

 15. Super roligt inlägg! Nellie du är grym i ridsporten.

  Då jag rider på ridskola och kompisars hästar flera gånger i veckan får man jämnt olika hästar. Allt från sega till super heta. Men det är bara tänka om här behöver jag mycket skänkel och på han behöver jag lätta ta. Ja du vet så där. Men jag lär mig sjukt mycket. Bardem olika storlekar blir det ofta. Ibland c-ponny sen helt plötsligt upp till stor häst. Men det är klart det är ju lite svårt men oftast är det bara tänka om i sin ridning. Lär mig sjukt mycket.

  Kram på dig!

 16. håller med dig att det är faktiskt svårt att rida 2 olika ponnysar! Hela våren och sommaren red jag en storhäst och en c ponny som är heeelt olika och krävde olika av mig som ryttare och den omställningen är inte helt lätt vilket ibland gör att man inte ”orkar” med att riktigt ridträna den ena utan bara ut och motionerar den.. vet inte om du ibland känner så?

 17. Kan man lugnt säga!… Teddy – Stoooor storhäst, het, het, het, stark o stark och ännu starkare… Går typ inte att sitta ner på han för han är typ… SKUMPUGARE ÄN SKUMPIGAST, hehe. Fred- liiten D-ponny (ser ut som Elvis) ähh… Han är… Normal… Nämen INTE för seg och inte för pigg heller? Inte stark.

 18. Jag rider också flera hästar som är väldigt olika i sättet, en d-ponny som blir riktigt stark ibland och sen en storhäst som är lite för stor och svår för mig som kan bli sjukt stark ibland. Sen en till d-ponny som behöver ridas lite mer framåt men är väldigt känslig och behöver ridas med mjuka hjälper och mjuk hand. Jag rider också en 5åring som blir väldigt stark ibland men som behöver ridas mycket framåt för att han lätt tvekar på hinder.
  Det är roligt att rida olika hästar och väldigt lärorikt 🙂 jag älskar utmaningar:)

 19. Så fina allihop! Du ska bara veta hur avundsjuk jag är på dig ! Min största dröm sedan jag var VÄLDIGT liten är att jag ska få en egen häst/ponny. Jag är inte bara avundsjuk på dig för att du har hästar,, Utan för att du är otroligt fin! Du ska bara veta vilket bra liv du har! Karam på dig! //Amanda Rehnlund <3

 20. Enligt mig har jag väl rätt bra med erfarenhet gällande att rida massa helt olika ponnysar!
  Under 10-11’års ålder satt och skrittade jag in en unghäst (arab), lärde mig mycket på det, red också då en travhäst som tröttnat att trava runt på en tävlingsbana. Var hårt jobb med henne! Sen på ridskolan red jag en ponny riktigt ofta som var seg och bara stannade hela tiden, dock är lilla Nutte såld och jag får börja rida dessa racerponnysarna.
  Rider också regelbundet en c-ponny som är framåt och svår i ridningen.

  Man lär sig massa nya ridstilar kan jag då säga 😉

 21. jag har två d ponnysar hemma nu en ungehäst och en mer äldre men helt grön så han har ungefär lika mycket utbildning som unghästen har. men det roliga är att det ÄR cärkligen rena motsatsen till varandra och är så olika man kan bli för unghästen är lite slö oc man behöver att driva och hjälpa han väldigt mycket med hjälper och sånt! medans den lite äldre är JÄTTE pigg och blir super lätt stressad i ridningen. man kan häller inte hålla han alls i munnen eller styra med handen det minsta för då får han damp och tvärnitar och vägrar och och bara står och stegrar sig på stället!… så det är grymt olika och det är inte allatid så lättså jag förstår dig…..! kram och hoppas det går bra med dina ponnysar i framtiden! =)

 22. Jag har sådan erfarenhet från trav då jag brukar tävla två travponnysar på tävlingarna, 2 lopp var. och dom är så otroligt olika i psyket. Den ena måste man liksom visa direkt vart skåpet ska stå med, visa att nu gör vi det här. Medans den andra skulle hoppa rätt upp om jag gjorde det. Henne måste man ta det lugnt med. Och när hästarna är så olika och loppen tajta så blir det svårt att hinna med i ändringen. Många tabbar har man gjort där. Och då är det ändå bara 2 ponnys.*

  Min syster däremot – http://www.ponniegirl.blogg.se – hon tävlar 3 hästar varje gång, hoppning. Jag avgudar typ henne för det. Hon är 12 år, som du Nellie. Hon klarar det bra, inte bästa resultat och även hon gör misstag men det går frammåt och hon är riktigt duktig som orkar. Det har varit många gånger som funktionärerna har fått vänta för att vi ska byta häst och sadla om och sadla om och grejer. Många bråk med funktionärer också som anser att det är fel. Att vi stressar Anna, men hon ill ju. Om hon inte ille skulle ho ju säga det? Dessa hästar är så otroligt olika, den ene hoppas allt – blir nästan sur om man gör för mycket.. Den andra är väldigt försiktig, behöver myycket hjälp utan att man får vara hård eller på något sätt arg. Och den tredje är en riktig buse – man kan nästan se honom planera något bus i huvudet. Anna har tur om dom kommer runt banan – haha. Lätt ”dagens ekipage”. 🙂

 23. Jag tävlar en mindre C-ponny som behöver drivas, ganska okomplicerad. Han hoppar det mesta med lite övertalning. Sen tävlar jag en D-ponny (som är lite stor för mig) som är pigg framåt men blir lätt alldeles för stark för mig. Han måste ridas helt perfekt för att kunna fungera då han bara är fem år gammal. Det ÄR svårt att byta ponny efter att ha vunnit en klass med den långsammare hästen för att sen leverera med nästa! Nu är dock femåringen skadad efter att sprungit i en skog och i ett industriområde i två timmar:(

 24. Jo jag känner igen mej, har två ponnyer. En c-ponny som är åt de lite sega hållet, stor galopp svår att få ihop och taxera rätt. Sedan har jag en nu d-ponny som är en irländsk import HET! Med kort och lite ”struttig” galopp.

  Men jag tycker det funkar bra och tycket det är superkul att ha två helt olika ponnyer. Gör en till en bättre ryttare också. Men har ju även haft c-ponnyn i ca 3,5 år så vi känner varann utan och innan så vet hur han ska ridas.

 25. Rider fortfarande på ridskola (älskar det) rider olika ponnys/hästar hela tiden, samtidigt som jag har en ponny hemma också som är speciell att rida. Man lär sig. O det är helt underbart att gå på lektioner där man rider olika hästar med tränare som hjälper en o dem känner ju även hästarna då det är lättare för dem att hjälpa mig i min ridning. 🙂

 26. Jag har en B-ponny som heter karussell. Vi tävlar dressyr. Ena dagen är hon jätte pigg och andra lite mer ”normal”. Rider också en till ponny, en c-ponny som heter Clefairi. Vi tävlar hoppning. Hon är verkligen den pigga typen, så det gäller ju att rida på ett bra sätt. Karussell och Clefairi är helt olika i sättet att rida. Så man lär sig mycket på bara dom två.
  Jag brykade också rida mammas häst (innan han ble pensionär) han är en d-ponny. På homon gällde det att vara riktigt mjuk i handen och bara en massa skänkel. 🙂
  Så jag har verkligen lärt mej att rida olika ponnysar. Ingen utav dom tre är lika i sättet att rida. Och det är det som är kul! 🙂

  Lycka till i fortsättningen. Jag tror på dig! 😉

 27. oja! jag har en c ponny och en häst som bara är några centimeter över ponnystrecket om jag säger så och fy vilken skillnad! man är helt slut efter att ha ridit båda för man måste ställa om och tänka så mycket och det är som du säger inte bara att sitta upp och leverera det tar en stund innan man liksom har suttit in sig 🙂 ja du fattar! 🙂

  för övrigt så är du grym Nelllie! är sjuk avis men ändå fruktansvärt glad för din skull! du har kämpat och lyckats och du kommer lyckas med mycket i livet, typ allt du vill uppnå! lycka till med allt i livet Nellie!
  hoppas du läser detta, hihi 😀 kramar! häftigt att få träffa dig en hel dag hänga me dig i stallet och ba allmänt prata hästar och livet! du är verkligen grym!

  goa kramar!

 28. Japp! Detta året har jag tävlat min c-ponny, som är känslig , osäker och försiktig. Min D-ponny , maffig, blir av och på, ibland lugn och ibland spänd som en stålfjäder, så han i Sig är som 2 ponnys, och så har jag ett 4:à årig storhäst, på 175, och henne fick jag i juli och när hon kom till mig kunde hon i stort sätt trava, galoppera och hoppa små hinder. Och det är STOR skillnad på den och ponnysarna! Storhästen blir lätt framtung då hon växer mycket nu, och vinglig är hon ju med 🙂

  Jag brukar rida mycket på kompisars hästar med, inte tävla men rida de, det är nyttigt att rida mycket olika hästar och man får ju rutin på det med!

  Riktigt kul!

 29. Jajjemen! Tycker det är grymt svårt att kombinera familjens två storhästar är som natt och dag mitt lilla vilddjur är ett kompakt energiknippe på ca 157 som man får akta så hon inte krullar ihop sig och måste rida mycket fram för att hon ska vila på steget men ändå väldigt mjukt och försiktigt. I hoppningen är hon väldigt enkel men grymt het, men söker alltid hinder och taxerar själv.

  Mammas häst är lång och lite vinglig och behöver en stödjande ryttare i varje steg. I hoppningen måste man verkligen lägga henne på hinder och meddela när det är dags att hoppa av. Så de båda är som natt och dag, ganska glad att jag bara rider vilddjuret i nuläget =)

  Tidigare jobbade jag även som beridare… ett känsligt men inte så energiskt sto, mitt vilddjur, ett biffigt och känsligt sto på 175, en seg vallack, ett vingligt fullblod, en välskolad hingst och en rallyponny….hade jag problem med att få till det på vissa hästar?? Svar JA! Men ack så lärorikt!

 30. Din resa med alla ponnisar asså <3
  Så vackert 🙂

  Ja, jag rider hos min bästa vän.
  Verkligen HELT olika ponnisar hon har,

  en som behöver hålls igång nästan VARJE dag på ett mjukt sätt, få igång henne i en lätt rytm.
  16 år och är som en häst på moln!
  ~
  Den andra hästen får man vara RIKTIGT bestämd med, lät i handen men trygg.
  Finnas där för henne och vara helt stabil. Hon är underbar när man kan rida henne, tror inte att hon är en nybörjarhäst om man vill ta sig lpngt på henne. Men super snäll är hon <3
  ~
  Den tredje hästen(en Bponnie) är helt underbar! Gladaste ponnyn jag mött på,
  lätt att rida. En nybörjarhäst som man kan komma LÅNGT på, 25år ochhelt uuunderbar <3

 31. håller med dig svårt att kombinera helt olika hästar men går bra när man lärt sig tekniken 😉 🙂 ska du bara ha elvis nästa år eller ska du skaffa en till häst? 🙂

 32. Älskar när du gör sånnahör inlägg,super kul att läsa ju. Jag har haft en b-ponny som var mittemellan. inte seg och inte pugg. Men ja, han var GALEN,jag menar det. Han var verkligen svår riden. Han bockade HÖGT,stegra och bjöd jättemycke mot hindrerna, men tvärstanna och jag flög oftast av. ojoj,su kan inte ana hur svårt det var.. alla som ridit han har flygit av.. MEN efter ett år ungefär så var han fixad,jag hade fixat honom,bara jag. Så lycklig jag var! Han var såå himla fin.Och när jag läste din blogg om att du kämpar och ser framsteg så vela jag också de! Tack nellie för att du har varit här med bloggen ock skrivit om dina framsteg de gjorde mig mer motiverad och tack vare dej jag lyckades och ibte gav upp.<3 Nu har jag fyllt 13,bponny tiden är över.. tråkigt. Nu har jag en d-ponny,STOOOR skillnad. Men kul. Jag vill starta en blogg,lite av samma anledning som dig,jag har inte speciellt mycket tid för mina vänner nu e de skolaa och ponnyn. Så jag vill starta en blogg för de och för att de verkar kul!
  Men jag vet inte vad den ska heta.. nåfot tips? snälla och något tips hur den blir stor och hur jag får läsare som älskar den. Ja iaf jag lskar hästar och heter julia lövdahl. Något tips på namn?

  Nellie du är en grym bloggare,sluta aaaalllllddddrrrriiiiggggg blogga,puss love u! du är grymt fin å dina ponnys med! Grattis för 5e plats i SM,grymt jobbat! De var ett tag sen men bättre sent än aldrig!:)<3<3<3

 33. Olika ponnysar? OJA! Minns när jag hade Milou på tillridning, en maxad, envis B-ponny som man va tvungen att verkligen ha förmågan att ens få frammåt, ville han inte så ville han inte, om han va lat? Nej bara grymt förbaskat envis och ögontjänare 😉 Stack dock aldrig utan va lite segare, gällde att rida fram han och hålla fram han, vara tydlig, konsekvent, otroligt bestämd men med MJUKA och FINA hjälper, Samtidigt hade jag halvblodet Walensia, 175 cm i MKH – fuxsto med gasen i botten hela tiden, visste inte vad ordet broms var utan fullt sken överallt 😉 otroligt känslig i munnen, tog du i henne så flög hon upp i rejäla serier bocksprång om och om igen 😉 sadeln skulle ligga på millimetern annars bockade hon tills du la den på millimetern rätt, stegrade om hon tvingades stå still mer än en millisekund och på hoppbanan skenade hon igenom allt tills hindrena låg på 130 – 140 cm DÅ kom arbetsgaloppen in 😉 Världens bästa tjej är hon dock, hittade man bara rätt ridstil på henne va man oslagbar! Gäller ju dock på alla hästar – men just detta stoet kommer jag aldrig glömma.

 34. J.aa du jag har lite erfarenhet . Först när jag var liten fick jaag bli skötare på en ponny som hette Manda men efter ett år blev hon betäckt så då fick jag hppa över till en annaj ponny som var Mandas barn och han hette Ruff och han lärde mig jätteenmycket . Född 1983 död 2006 sedan fick jag hoppa upp på en C-ponny som mamma köpte åt mig och han hette Ferrari first edition och han tävlade jag.i dressyr upp till Lb1 på och sedan tog jag ett beslut att köpa en till.ponny och han heter Patrick och honom tävlat samma klass i dressyr och Lb i hoppning demhet var helt olika. Ferrari var lung och Patrick är pigg och hett

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *